| Moisie a întrebat:

Tinand cont de aceste realitati prezentate in intrebarea precedenta, nu vi se pare ca a fi ateu. inseamna a fi mult mai apropiat de Dumnezeu Creatorul. decat crestinii care isi bat joc atat de Dumnezeu, cat si de Legea Sa, ba mai mult se inchina chiar Sefului Iadului pomenindu-l pe acesta cu numele de Dumnezeu, erezii si blasfemii pe care ateii nu le fac, motiv pentru care la Judecata de Apoi ateii vor iesii mult mai nine in fata lui Dumnezeu decat credinciosii crestini care i se inchina celui care isi spune singur LUCIFER!
Cine este in avantaj in fata lui Dumnezeu...ateii sau crestinii?

Răspuns Câştigător
| godge a răspuns:

Ateii(majoritatea):
-isi asuma responsabilitatea pentru greselile lor
-sunt toleranti
-folosesc cu adevarat darurile date de un zeu :ratiune si viata
-nu sunt idolatri
Crestinii(majoritatea):
-venereaza un criminal
-dau vina pe diavol pentru greselile lor
-risipesc darurile date de un zeu
-sunt intoleranti si isi impum ideile asupra altora prin abuz

25 răspunsuri:
| ErrorFound a răspuns:

Intrebi ceva irelevant, pentru atei nu exista Dumnezeu.

| Moisie explică (pentru ErrorFound):

Se pare ca nu ai inteles nimic!
Intr-adevar, ateii nu au Dumnezeu,
Dar intrebarea era adresata crestinilor care in ochii lui Dumnezeu sunt mult mai jos decat ateii cei mai radicali care ii contesta existenta, deci nici nu isi bat joc de El, asa cum o fac religiosii care il slavesc pe Diavol cu numele de Dumnezeu, bine inteles de ignoranti!

| dragos38 a răspuns:

Intrebarea este gresita, pentru ca atei nu cred in existenta vreunei fiinte,, zeitati, supranaturale asa cum cred teistii, care sunt opusul ateistilor.De curand am vazut un film istoric interesant ''Agora'' in care Hypatia(matematiciana, filozoafa)care a incurajat folosirea ratiunii si a logicii impotriva misticismului, a fost lapidata de catre credinciosi, pentru ateism. oare cine este mai in avatantaj in fata lui Dumnezeu ....atei sau crestinii? Dumitru Constantin Dulcan(crestin) care a scris ''Inteligenta materiei'' totusi a combatut Biblia, printre altele spunand ca un ateu este mult mai aproape de dumnezeu chiar daca neaga existenta s-a, fata de un credincios care dupa ce iese de la biserica numai credincios nu mai este.

| Moisie explică (pentru dragos38):

Intrebarea nu era gresita din cauza ca continea alt subiect decat acesta prezentat de tine, poe care nu-l contest, si anume ca o religie nu se poate numi a lui Dumnezeu daca isi bate joc de Dumnezeu, ceea ce este cu totul altceva decat raspunsul tau pe care-l apreciez ca fiind rational, dar nu-mi raspunde la intrebare!

| ConstruimCatedrala a răspuns:

Poti ajuta la construirea Catedralei Mantuirii Neamului, donand doi euro Patriarhiei Romane. Nu lasa un bine nefacut, doneaza si tu doi euro pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

http://www.construimcatedrala.ro/doneaza-pentru-catedral a/

| IGM a răspuns:

In avantaj in fata Lui Dumnezeu, este acea persoana care resptecta legile date de El.Noi nu suntem in masura sa punem in balanta lucrurile astea, care religie respecta mai bine legile, sau care nu.

| Moisie explică (pentru ConstruimCatedrala):

Eu as dona bani pentru ca acea Catedrala a prostirii neamului sa fie transformata in baie publica cu multe locuri de meditatii, citeste WC-uri!

| Moisie explică (pentru IGM):

Dar de ce NU?
Nu te duce cumva mintea sa judeci?
Pai daca Legea lui Dumnezeu o gasim in Biblie si in VT si anume in capitolul numit Deuteronom, adica Legea, iar crestinii nu urmeaza Legea de acolo ci legea celui care se recunoaste singuir ca fiind Lucifer, si care se lauda ca este seful Iadului, cine greseste?
Nu cumva a gresit Dumnezeu cand a scris Legea pe care crestinii nu o respecta?
Ce e atat de greu de inteles in asta?

| dragos38 a răspuns (pentru ConstruimCatedrala):

Mai bine construiau o Clinica, sau Spital, sau o Sala de Sport, sau un cetru de cercetare, si asa Cercetarea in Romania nu este sprijinita, si atunci dadeam 2 euro, dar asa pentru ce/sti ce a zis Sf.Stefan catre farisei cel atotputernic nu incape in sandrama(biserici, cladiri religioase)construite de mana omului.

| AndraRox a răspuns (pentru Moisie):

"Dar intrebarea era adresata crestinilor care in ochii lui Dumnezeu sunt mult mai jos decat ateii cei mai radicali care ii contesta existenta, deci nici nu isi bat joc de El, asa cum o fac religiosii care il slavesc pe Diavol cu numele de Dumnezeu, bine inteles de ignoranti!" Omule, ce tot vorbesti? De ce crezi tu ca ateii sunt mai presus in ochii lui Dumnezeu decat crestinii? De unde concluzia asta daca ateii comit cel mai mare pacat? Nu isi bat joc de El? Ai vizitat categoria Religie? Ma faci sa rad, serios. Tu nu stii ce spui. Cine il slaveste pe diavol? Intrebarea ta, daca o pot numi asa, pentru ca nu este decat o convingere de a ta, nu isi are rostul, e gresita si ii insulti pe atei, sa stii laughing

| Moisie explică (pentru AndraRox):

Pentru ca niciun ateu nu il batjocoreste pe Dumnezeu, dar crestinii o fac, chiar si in mod inconstient!
2 Eu am spus ca CRESTINII fac cel mai mare pacat, si anume incalca Legea lui Dumnezeu, il blasfemiaza acuzandu-l ca e corupator de minore, si il slavesc pe Lucifer ca fiind Dumnezeu!
3 Crestinii il slavesc ca Dumnezeu pe cel care singur se lauda ca este Lucifer! Si sub acest nume a fost slavit timp de peste 1000 de ani in toate bisericile crestine.

| ErrorFound a răspuns (pentru Moisie):

Bine, am inteles, dar mai suntem si noi pe-aici, intreaba-ne si pe noi ceva. rolling on the floor

"Pentru ca niciun ateu nu il batjocoreste pe Dumnezeu, dar crestinii o fac, chiar si in mod inconstient!" Daca la aceasta categorie nu intri decat sa postezi ce iti trece tie prin minte, fara sa te gandesti catusi de putin inainte, reciteste-ti intrebarile http://www.tpu.ro/utilizator/aaklss/intrebari/. Nu e nevoie sa iti dau drept exemplu alti useri care iau in deradere credinta noastra in Dumnezeu si insusi pe El, cred ca stii destul de bine ce afirmi. Ai o problema grava, nu stiu carui fapt se datoreaza dar o alimentezi excesiv prin intrebarile astea... ale tale. Nu poti dormi linistit daca nu te iei putin de crestini, repet, ar trebui sa te gandesti serios la asta. Inceteaza cu "Eu am spus ca CRESTINII fac cel mai mare pacat, si anume incalca Legea lui Dumnezeu, il blasfemiaza si il slavesc pe Lucifer ca fiind Dumnezeu!" Repeti aceeasi idee in aproape fiecare intrebare, daca nu in fiecare raspuns, esti obositor.

| AndraRox a răspuns (pentru ErrorFound):

Aici el pune intrebarile si tot el raspunde, daca altcineva nu impartaseste aceleasi opinii cu el, e luat de prost. http://www.tpu.ro/......vi-in-loc/

| ErrorFound a răspuns (pentru AndraRox):

Nu neaparat, stiu ce vrea sa faca si cui vrea sa i se adreseze. Problema e ca formuleaza lucrurile in asa fel incat ne exclude pe noi(ateii). happy

| AndraRox a răspuns (pentru ErrorFound):

Excluzandu-va pe voi, ne judeca pe noi. Intrebarea asta nu are sens decat pentru el, daca vrea sa isi creeze o imagine mai buna in fata altora este problema lui.

| ErrorFound a răspuns (pentru AndraRox):

Poate. thinking
Nici eu n-am o parere prea buna despre crestinism, mai ales despre biserica crestina. Iar credinta mi se pare deplasata...

Da voi nu repetati de 2000 de ani intruna in fiecare zi aceeasi minciuna spurcata?
Pai cum masurati?
Masurati cu doua unitati diferite?

| Moisie explică (pentru ErrorFound):

Nu am ce-i intreba pe ateii!
Tu ce ii intrebi pe altii atei in probleme ce privesc religia?

Nu este nevoie sa iti repet tie, tu esti cel care pune intrebarile, zeci de intrebari despre religia mea. Si de multe ori, tot tu raspunzi la aceste intrebari, fie sustinand aceeasi idee, nelasandu-i si pe altii sa raspunda, fie alegand ca raspunsuri castigatoare cele in bataie de joc din partea altor atei la fel ca tine.

Daca nu ai ce ii intreba pe atei, de ce desemnezi raspunsurile lor castigatoare?

Simplu si logic!
Pentru ca raspund corect la intrebari!
Ce e atat de greu de inteles in acest lucru?

Pentru oamenii rationali, adevarurile demonstrate nu pot fi considerata batjocura.
Batjocura, si anume la adresa ratiunii, este doar credinta a proasta, adica credinta in cai verzi pe pereti si altele asemanatoare!
Am zis credinta a proasta pentru a o deosebi de credinta in lucruri dovedite pe care nu le stii pe motivul ca un om nu poate cuprinde cu mintea sa toate adevarurile dovedite de stiinte!

"Nu am ce-i intreba pe ateii!
Tu ce ii intrebi pe altii atei in probleme ce privesc religia?"
Cat de logic este ca tu nu stii ce zici? rolling on the floor))

| ErrorFound a răspuns (pentru Moisie):

Ok, ok, ma retrag incet. :\