Sigur ca mi s-ar parea mult mai rational, dar vezi si tu ca peretii spitalelor sunt plini de icoane, iar pana si doctorii sunt indoctrinati religios. Nu-i pot intelege pe oameni cum au incredere sa mearga de exemplu la un chirurg care spune ceva de genul: "Soarta pacientului e in mainile domnului". Pai atunci pot sa stiu si eu de ce il mai operezi pe omul ala? De ce nu-l lasi in mainile domnului? Mai trebuie sa treaca multi ani pana sa intelegem noi ca popor importanta stiintei si lipsa de importanta a religiei, mai ales cand vine vorba de boli sau medicina in general.
Din cate stiu nu s-a intors de la leprosii, orbii, paraliticii care il strigau. Ca sunt si multi care il hulesc, asta e altceva.
Cum sa nu-l huleasca toti bolnavii care nu sunt mantuiti de mantuitor si astfel ei trebuie sa plateasca asigurari medicale ca sa fie mantuiti de stiinta si nu prin credinta, si de doctori si nu de popi care mint toata ziua despre Isus cel Mantuitor care nu mai mantuieste pe nimeni decat asa cum mantuieste si Dracu... adica prin MOARTE
Religia ne spune ca bolile sunt pedepse pentru pacate, sau poate suntem posedati de demoni, sau vrajitoarele sunt de vina. Orice explicatie, numai adevarul nu. Pentru asta e nevoie sa existe stiinta, bineinteles.
Dacă zici că boala este o ramură a răului, iar răul este lipsa binelui, ce rezultă?
Daca daca e nevoie de Stiinta sa ne mantuiasca de boli si sa ne salveze, atunci din ce cauza mai avem nevoie de credinta, de religie, de popi si de biserici?
Nu ti se pare ca ar fi mult mai rational ca Spitalele sa fie declarate Temple ale Stiintei, iar doctorii sa fie numiti "sfinti parinti" pentru ca ei ne ofera MINUNEA Stiintei medicale (si nu a credintei a proasta) tuturor celor care au nevoie pretudindeni si oricand, si nu doar la cate unii alesi, si aceia doar la cateva sute de ani odata