Pentru ca pacatele oamenilor se inmulteau si sangele animalelor nu mai ajungea sa spele pacatele atunci Dumnezeu a trimis pe singurul Sau Fiu ca prin Sangele Sau curat sa ierte pacatele o data pentru totdeauna.In Filipeni 3 Pavel se refera la toate bogatiile lui si la autoritatea pe care o avea ca le considera ca un gunoi fata de pretul nespus de mare a cunoasterii lui Hristos.
Pai, ce ai vrea sa facem? Sa nu mancam nici acum carne de porc, sa ne taiem imprejur cu totii (romani, maghiari, tigani si alte nationalitati), sa celebram si acum sarbatoarea corturilor, sa aducem si acum jertfe de ispasire cand pacatuim (doua turturele sau doi pui de porumbel)? Sau cum?
Tocmai acesta dragoste nespus de mare L-a determinat sa dea ce a avut mai scump, pe fiul Sau, pentru rascumpararea noastra care ar fi fost asa de mare, ca nimic nu ar fi putut sa o faca, decat SANGELE SFANT AL DOMNULUI ISUS.El a venit sa moara de dragul nostru de buna voie.Cei ce nu cred in Dumnezeu, fac umbra pamantului degeaba.Cauta te rog pe,, viata vesnica, moarte clinica,, oameni cu functii inalte care erau atei si cand au fost in fata mortii cautau disperati iertarea lui Dumnezeu.Sa nu te trezesti venind prea tarziu.Cauta-L pe Dumnezeu din toata inima si Il vei gasi.Este minunat sa traiesti prin credinta,sa ai o relatie personala cu El, sa ii simti ajutorul, sa-ti raspunda la rugaciuni. Ochii mei au vazut minunile lui Dumnezeu, Il iubesc din toata inima, si nu as mai trai fara El nici o clipa macar.El este Stapanul meu binecuvantat, El este bogatia mea, El imi poarta de grija, si tot El imi vine in ajutor.Este o viata plina de bucurie si fericire, chiar in mijlocul advesitatilor vietii.Se merita sa ii slujesti lui Dumnezeu, si pentru viata aceasta si pentru eternitate!
Mai intai de toate, nu cred ca ne folosim de aceeasi editie a Sfintei Scripturi. 2. Cred ca citesti prea trunchiat si nu corelezi textele scripturistice. 3. Stii cine a fost Pavel? Care a scris Epistola catre Filipeni? Citeste tot capitolul 3 din Filipeni, nu doar un text, si intelege ce zice Apostolul neamurilor - el, care mai inainte participase la ucideri de crestini. Si care acum spune ca "În ce priveşte râvna, prigonitor al Bisericii; în ce priveşte dreptatea cea din Lege, fără de prihană.
7. Dar cele ce îmi erau mie câştig, acestea le-am socotit pentru Hristos pagubă.
8. Ba mai mult: eu pe toate le socotesc că sunt pagubă, faţă de înălţimea cunoaşterii lui Hristos Iisus, Domnul meu, pentru Care m-am lipsit de toate şi le privesc drept gunoaie, ca pe Hristos să dobândesc,
9. Şi să mă aflu întru El, nu având dreptatea mea cea din Lege, ci pe aceea care este prin credinţa în Hristos, dreptatea cea de la Dumnezeu, pe temeiul credinţei".
"Cele" zice Pavel, nu "cea". Ce ii era intru castig lui Pavel inainte de viata sa intru Hristos? Intreb si eu.
Si citeste versetul asta Matei 5, 17: "Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc".
Si nu sunt incrancenat, numai ca Sfanta Scriptura n-o interpreteaza fiecare dupa cum crede el de cuviinta. Ortodocsii au Sfintii Parinti care au avut viata curata in Hristos si care au comentat scrierile sfinte. Noi urmam drumul lor, ca e carare batatorita si datatoare de sfinti. Daca vrei sa faci ceva ca la carte, citeste exegeza textelor despre care faci trimiteri aici si vezi daca e ceea ce crezi tu sau daca e nevoie de oarece revizuiri in interpretarea ta. Cele bune!
1). Mântuitorul Hristos nu este un simplu prooroc! El este FIUL LUI DUMNEZEU, Întrupat pentru mântuirea neamului omenesc!
2). Mântuitorul Iisus Hristos nu este Cel care cade sub incidenţa avertismentului Deut. 13, 20! El este chiar Cel care a afirmat acel lucru, El este Cel care exista mai înainte de începutul creării lumii, creare realizată chiar prin El Însuşi:
Coloseni 1, 16. Pentru că întru El (Dumnezeu Fiul - Hristos) au fost făcute toate, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este mai înainte decât toate şi toate prin El sunt aşezate.
Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."
Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi prin Care a făcut şi veacurile;
Sau poate doreşti din Vechiul Testament:
Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."
Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos),, Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’
Daniel 7, 14: "Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."
Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; împărăţia Lui este împărăţie veşnică şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".
Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!
Prietene, tu ești total pe langă cu interpretarea. O faci dupa ureche și fără un minimum de cunoștință biblică. În primul rând, textul citat de tine spune SFÂRȘITUL – nu DESFIINȚAREA Legii (cu corecturile gramatice de rigoare, ca să nu fim certați cu limba română). Ce înseamnă asta? Înseamnă că Legea lui Moise a fost, dupa cum spune chiar Isus, ÎMPLINITĂ: "…am venit nu să stric, ci să implinesc." (Matei 5:17b). Știm prea bine ce înseamnă că El nu vrea să strice, dar oare ce reprezintă faptul că vrea să și "împlinească" această Lege? Cuvantul (în greacă) folosit pentru "a împlini", este "πληροω" care traduce prin "a completa, a se adăuga ceva care lipsea mai înainte". Vorbim de un Nou Legământ, care vine în întampinearea neputinței omenești de a ține o lege atât de sfântă, nu plin anularea ei ci prin satisfacerea cerințelor.
„Stiti voi cumva vreun verset Biblic in care Dumnezeu cere sa i se desfinteze Legea?" - Nicăieri nu se vorbește despre desființare, ci de împlinire, de înlocuire a Vechiului Legămant cu unul nou. De unde putem ști noi că această idee este conformă cu Legea din vechime? Vechiul Testament ne anunța profetic, cu foarte mulți ani în urma acestui episod, că legămantul cel vechi va fi înlocuit de unul mai bun ("completat", cum spune Isus, pentru a ajunge la "πληρωμa " – la deplinătate)! În Ieremia spre exemplu, la cap. 31:31-35, este scris: „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legămant nou. Nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână să-i scot din țara Egiptului, legământ pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Domnul. Ci iată legămantul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu. Niciunul nu va mai învăța pe aproapele său pe fratele său zicând: „Cunoaște pe Domnul!", ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Domnul; căci le voi ierta nelegiuirea și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor."
Dacă citim acum, în lumina celor de mai sus, continuarea a ceea ce afirmă Isus în Matei 5 (de la versetul 20 și mai departe), vom începe să realizăm că totul face sens și se leagă. Nu mai vorbim doar de niște legi seci și tinute de teamă, ci de o Lege supremă a dragostei, care se rezumă prin "Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toata inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți. Căci în cele doua se cuprind legea și proorocii." (parafrazez din Matei 22:33-40)
Această realitate a legământului celui nou este confirmată și in Noul Testament (Evrei 8:12-13): "Pentru că le voi ierta nelegiuirile și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi faradelegile lor." Prin faptul că zice: „un nou legamant", a mărturisit ca cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire."
Apoi, tu ai deschis vreodată Filipeni, sau mergi tot din auzite? Pentru că, evident, ai incurcat versetul și nici nu ai idee la ce se referă. Poftim: „Dar lucrurile, cari pentru mine erau cîştiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos." (Filipeni 3:7) Care erau câștigurile lui Pavel înainte de convertire? Citește Luca 18:9-14 ca să înțelegi la ce se referă.
"Desfintand-o sau declarand ca Legea lui Dumnezeu este GUNOI? (vezi Filipeni 3.6)" - Nu cunosti Biblia, pentru ca iei cu cut & paste de colo si de colo, in loc sa o deschizi singur. Uite ce spune versetul citat de tine: " în ce priveşte rîvna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihănirea, pe care o dă Legea, fără prihană." (Filipeni 3:6)
anonim_4396 întreabă: