| dogee92 a întrebat:

Toma "ne-credinciosul" sau Toma "curajosul"? happy

10 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Ce impotriva lui sunt crestinii, dar fara el nu ar fi fost rascumparati, sau ma rog, ar fi fost altul, pe care tot necredincios l-ar fi numit, si posedat, lacom...
Sfantul Toma salvatorul. devil

| milan9 a răspuns:

Toma, cel ce râvnea să se bucure de Înviere, dar care nu îndrăznea încă să facă acest lucru...

| sublime89 a răspuns:

Personajul "Toma" a fost inventat de crestini pentru a-l da ca exemplu negativ, si a descuraja scepticismul in legatura cu credintele lor fantastice. Cu alte cuvinte: "Crede si nu cerceta. Nu cumva sa repeti greseala lui Toma". Cat de convenabil.

| IuliiMarie a răspuns:

Fericit cel ce crede si nu vede!

| dogee92 explică:

Nu sunt ateuwinking.

| HinataYuno a răspuns:

Toma necredinciosul. Este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Este numit necredincios, deoarece a spus ca el nu crede ca Iisus a inviat pana nu are o dovada vizibila, pe care o poate atinge. Fiecare dintre apostoli, avea un careacter pacatos : lacomia, superstia etc. Nu stiu toate caracterele, dar Toma era ca un om de stiinta de azi sau ca cei nu cred pana nu vad/ating/simt, era superstitios.

| CranK71 a răspuns (pentru HinataYuno):

Superstitie inseamna cu totul altceva nu o dovada, superstitia inseamna de exemplu interpretarea unui vis nu cererea de dovezi, apropo si eu am inviat un copil...

| StefanAlexandru1427 a răspuns:

Toma necredinciosul. Oricum dupa intrebare, esti clar ateu. Dar, de ce sa fie Toma curajosul? Ca nu a crezut, pana nu a vazut inseamna ca e curajos?

| JojoAni06 a răspuns:

Toma ne-credinciosul.