Toma, cel ce râvnea să se bucure de Înviere, dar care nu îndrăznea încă să facă acest lucru...
Personajul "Toma" a fost inventat de crestini pentru a-l da ca exemplu negativ, si a descuraja scepticismul in legatura cu credintele lor fantastice. Cu alte cuvinte: "Crede si nu cerceta. Nu cumva sa repeti greseala lui Toma". Cat de convenabil.
Toma necredinciosul. Este unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Este numit necredincios, deoarece a spus ca el nu crede ca Iisus a inviat pana nu are o dovada vizibila, pe care o poate atinge. Fiecare dintre apostoli, avea un careacter pacatos : lacomia, superstia etc. Nu stiu toate caracterele, dar Toma era ca un om de stiinta de azi sau ca cei nu cred pana nu vad/ating/simt, era superstitios.
Superstitie inseamna cu totul altceva nu o dovada, superstitia inseamna de exemplu interpretarea unui vis nu cererea de dovezi, apropo si eu am inviat un copil...
Ce impotriva lui sunt crestinii, dar fara el nu ar fi fost rascumparati, sau ma rog, ar fi fost altul, pe care tot necredincios l-ar fi numit, si posedat, lacom...
Sfantul Toma salvatorul.
Toma necredinciosul. Oricum dupa intrebare, esti clar ateu. Dar, de ce sa fie Toma curajosul? Ca nu a crezut, pana nu a vazut inseamna ca e curajos?