Nu!
Lasa probleme nerezolvate celorlalti din neam!
Si nu e vorba de 4, e vorba de 7 generatii sau chiar 9.
Ca nu ai tu copii, nu rezolvi nici una din problemele neamului.
Tu poti lucra la tine si astfel sa rezolvi problemele, nu sa le lasi mostenire!
https://www.ganduridinierusalim.com/......unblestem/
În primul rând nu există karma. Ori ești creștin ori ești închinător la diavoli. Doar închinătorii la diavoli din India cred în karma. Creștinii nu cred în așa ceva. În al doilea rând da, păcatul este ca o boală care este transmisă mai departe, dar aceasta se curăță cu viața în Hristos. Soluția nu este să nu faci copii ci să fii credincios lui Hristos printr-o viață curată.
Ce prostii poti sa spui, dar ce sa ma astept, crestinii le stiu ei pe toate.
Nici macar nu stii ce inseamna karma. Karma e o lege universala, nu tine cont de dogmele tale idioate. Karma inseamna actiune si intentie.
Karma e inventată de paganii hindusi. Nu e o lege universala decat daca esti hindus.
Eu vorbesc de karma ortodoxă, nu despre karma asiatică. Adică karma asta adunată prin familie și neam. Eu de acea karmă vorbesc. Și în Biblie se vorbește despre ea tocmai prin aceste păcate. Preoții ortodocși vorbesc despre karma familială. Prin care dacă spre exemplu un membru al neamului dumneata nu s-a spovedit acum 100 de ani și Dumnezeu îl pedepsește pe acel suflet și azi în Iad, de aceea azi dumneata nu ești bine (că e profesional, spiritual, personal). Ortodoxia despre această karmă vorbește, de fapt nu e musai karmă, însă am observat că unii preoți folosesc și acest termen de KARMĂ. Dar ei se referă la o cu totul altă karmă.
Păi oricum am decis să tai neamul prin a nu mă înmulți. Și rămân la această decizie orice ar fi. Însă îmi doresc sub alte forme copii, dar copiii mei, adică legal să fie ai mei și să stau veșnic cu ei, nu ca elevii mei, pe care-i văd doar câteva ore pe zi. Ca acolo prin ei, să fie amprenta mea, lăsată mai departe și stilul meu să-l pun în copiii mei. Deși încă mă mai gândesc pe lângă dragoste și motivațional, ce aș mai pune sau vrea să pun, sădesc în copiii mei.
N-ai inteles.
Alegerea ta, de a nu avea copii, nu rezolva probelemele neamului. Tu nu tai nimic. Problemele pur si simplu trec mai departe: veri, nepoti etc. Vor persista pana cand cineva se trezeste. E vorba de trezire spirituala.
In fine, daca tot citesti din Biblie, poate treci si pe la Biserica sa asculti o slujba, spui si tu o rugaciune, aprinzi o lumanare etc.
Mătușa ta a găsit expresia aceasta în porunca a 2-a din Decalog:
"Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele." (Exod 20:4-6)
Pentru că evreii care au primit Legea au înțeles greșit porunca de mai sus, a ieșit printre ei o zicală, ca o batjocură la adresa lui Dumnezeu: „Pentru ce spuneţi voi zicătoarea aceasta în ţara lui Israel: „Părinţii au mâncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dinţii"?
Pe viaţa Mea, zice Domnul Dumnezeu, că nu veţi mai avea prilej să spuneţi zicătoarea aceasta în Israel." (Ezechiel 18:2, 3)
Pedepsește Dumnezeu copii datorită păcatelor părinților? Nicidecum.
"Voi însă ziceţi: „Pentru ce nu poartă fiul pedeapsa pentru nelegiuirea tatălui său?" Pentru că fiul a lucrat după neprihănire şi dreptate, a păzit şi a împlinit toate legile Mele; el va trăi negreşit!
Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el." (Ezechiel 18:19, 20)
Și Dumnezeu nu Se contrazice. Atunci cum rămâne cu pedepsirea nelegiuirii părinților în copii lor?
Îți redau în paranteze o parte din comentariul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.
(Pedepsesc nelegiuirea. Această ameninţare aparentă a tulburat minţile unora care văd în ea manifestarea spiritului de răzbunare. Totuşi, trebuie să fie făcută o deosebire între rezultatele naturale ale cursului unei acţiuni păcătoase, şi pedeapsa suferită din cauza acesteia. Dumnezeu nu pedepseşte pe cineva pentru faptele rele ale altuia (Ezechiel 18, 2-4). Fiecare om este răspunzător în faţa lui Dumnezeu pentru propriile fapte. În acelaşi timp, Dumnezeu nu intervine în legile eredităţii, în aşa fel încât să ocrotească o generaţie de faptele rele ale părinţilor ei, acesta necorespunzând cu caracterul şi principiile Sale de a lucra cu oamenii. Numai prin acele legi ale eredităţii care au fost lăsate de Creator la început (vezi Geneza 1, 21.24.25), dreptatea divină pedepseşte nelegiuirea unei generaţii în cealaltă.) Pentru mai multe detalii descarcă aplicația mybible.
Chiar mai devreme am răspuns cuiva care întreba despre pomana care se face la morți, care nu știa la ce timp se face. Negreșit pomana pentru morți este păcat; este o închinare la idoli. În spatele tuturor idolilor este de fapt Satana. Ca majoritatea românilor, persoana în cauză trebuie că așa a învățat, și așa și face. A învățat să păcătuiască crezând că face un bine, și continuă păcatul acesta; păcat ce va fi preluat de urmașii săi.
Chiar dacă un om moare fără copii, fiecare om are o oarecare influență asupra altora: fie spre bine, adică spre slava lui Dumnezeu, fie spre rău, adică spre slava diavolului. Nu există neutralitate; nu există teren neutru. Domnul Isus a spus: "Cine nu strânge cu Mine, risipește."
În ce privește păcatul strămoșesc, acesta nu este un păcat în sine. Expresia aceasta se referă la faptul că toți oamenii ne-am născut în natură păcătoasă, adică în vrăjmășie cu Dumnezeu, atât cei credincioși cât și cei necredincioși, cu excepția lui Adam și a lui Eva. Dar și ei au căzut în păcat, și deci și ei au fost atinși de natura păcatului. Au murit ca rezultat al existenței păcatului în lume.
În concluzie Dumnezeu nu condamnă omul că s-a născut în această natură păcătoasă (sau în păcatul strămoșesc cum este vorba în creștinătatea ortodoxă și catolică). Dumnezeu condamnă trăirea în păcat. Noi nu putem elimina păcatul din univers; doar Dumnezeu poate face asta, și o va face negreșit la timpul stabilit de El. Grija și datoria noastră este să trăim curați, să avem grijă ca hainele să ne fie albe întotdeauna, adică să avem mereu un caracter curat înaintea lui Dumnezeu, spălat continuu în sângele ispășitor al Domnului Isus Hristos.
Eu sunt ortodoxă și voi trăi așa. Deci ni știu ce să cred despre explicațiile altei culte chiar dacă se citește ad literam Biblia. Însă ultima parte, din orice religie faci parte, am impresia că se aplică Universal. Cred că în final, orice ar fi sau oricare ar fi adevărul universal valabil la Biblie, adevărul suprem ăsta e. Să fim curați în fața Domnului.
Nu îmi place la Biserică. Prea multă lume gălăgioasă sincer.
La Biserică e mai ceva ca in iad. Toți se cunosc cu toți, toți bârfesc cu toți, bleahhh, mie nu-mi plac oamenii ăștia. Eu la Biserică îmi place să mă duc, să stau singură eu cu mine, să vorbesc cu Dumnezeu și cam atât nu cu oameni bârfitori.
Nu are mai mult sens sa dai pe la Biserica si sa vorbesti cu un preot duhovnic despre lucrurile astea care te framanta?
Nu exista karma ortodoxa sau karma asiatica, exista karma si atat.
Cum la fizica exista principiul actiunii si reactiunii, nu poti spune ca e principiul actiunii si reactiunii la romani diferit de chinezi, este absurd.
E un principiu universal.
Unde se afla acest principiu universal? Din Revelatie nu aflam nimic despre el!
God. Eu vorbesc despre karma metaforic. Adică prin karmă, vorbesc despre ideea ortodoxă, anume că păcatele ștrămoșilor cad pe noi apoi, urmașii lor. Eu la asta mă refer prin karmă. Nu am nicio treabă cu așa zisa ta universală karmă. Eu cu acest sens folosesc karma. Cum am mai spus, ortodocșii nu sunt de acord cu karma și reîncarnarea, alea universale de care spui tu, dar din ce am observat prin podcasturile preoțeilor și călugărilor români, ei mai folosesc sensul ăsta karma sau karmic cu fix ce spun eu aici. Adică păcatele neamului și blestemele neamului.
Și deși ce spui tu cu karma universală, totuși în Biblie este amintit ca ideea "Fă bine și găsești bine." Sau tocmai ideea că în funcție de cum ți-e sufletul și ce decizii iei pe drumul vieții și cum te comporți cu semenii, așa îți va da și ție Dumnezeu sau nici nu mai e nevoie să-ți dea Dumnezeu, că se întorc. Deci deși Biblia folosește termenul karma sau nu, și în ortodoxie există Karma. Doar că ortodocșii nu cred în reîncarnările alea, ale asiaticilor.
Pai la ortodocsi nu e folosit termenul si nici nu poate fi comparat termenul de "karma" din filosofiile asiatice, cu ceva din ortodocsie, pentru ca la asiatici, "karma" face parte dintr un intreg, care intr-un final din lipsa incoerentei lor la nivel metafizic este un doar un intreg non sens, lucrurile neavand finalitate ci totul fiind considerat de catre acestia ca parte dintr o ciclicitate fara sfarsit.
In religiile avraamice, exista aceasta notiune de pacat asupra casei, neamului pentru invartosarea inaintasilor fata de Dumnezeul cel Atotputernic. Insa el nu este o ciclicitate sau o damnare daca vrei sa spui, ci mai degraba o pilda pentru credinciosi si un imbold pentru cei asupra carora se afla necazul de a se indrepta. In ortodoxie nu credem ca mostenim pacatele altor persoane, fiind noi insine, ca persoana, responsabil de viata duhovniceasca si de relatia cu Dumnezeu. Si asemenea cum prin neascultarea poruncii, firea umana a cazut in robia vrajmasului, la fel si neascultarea inaintasilor nostri poate avea asupra noastra un efect de invartosare a inimii noastre fata de Dumnezeu.
Ce este real? Ce este un principiu? Si care sunt criteriile specifice care arata universalitatea acestui principiu.
Stiu ca nu cred in reincarnare, doar ca dogmele se contrazic cu realitatea universala.
Dumitru Staniloae sustinea ca nu poate crede in reincarnare si ca ortodoxia este diametral opusa credintelor asiatice deoarece in crestinism fiecare om are o valoare unica.
Ce stim sigur este ca tot ce exista in Univers este in proces de transformare continua. Legile fizicii ne spun asta, energia nu poate fi creata si nici distrusa, de aici sustragem ideea ca totul este in continua transformare.
Deci Iisus nu mai este de mult IIsus, cum si Hitler nu mai este de mult Hitler, energia fiecarui om se transforma si continua, schimbandu-si trasaturile si personalitatea in functie de foarte multi factori.
Www, cam periculoase teoriile tale, dar mna, complet nu te pot contrazice, deoarece văd si eu unele aspecte pe care le prezinți dumneata aici, măi StrongHeart.
Dar Nu știu ce să cred. Totuși Iisus e Iisus. Deși aici totuși spui ceva pe bune, adică faptul că până la urmă Iisus moare anual și reînvie tot anual.
Pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si al patrulea neam ATENTIE al celor ce Ma urasc. Asta este citatul original de la care a plecat matusa ta, de parca matusa ta e o teoloaga si hermeneuta desavarsita. Ce vrea sa spuna autorul? Cei care Il urasc pe Dumnezeu, adopta o ideologie care se opune cumva lui Dumnezeu. Sunt pedepsiti ei, asta odata, dar urmasii lor sunt susceptibili sa duca razvratirea stramosului mai departe, sa ii adopte ideile, pana la o distanta nu prea mare, nepotii, al treilea neam, si mai rar, stranepotii, al patrulea neam. Daca nepotii si stranepotii adopta ideile primite din neam, se razvratesc ei insisi, si sunt pedepsiti, dar daca nu o fac, nu sunt pedepsiti. Sa imi scrii daca ai inteles.