| MountainRiver a întrebat:

Tot citind în Biblie și auzind ani de zile din gura mătuși-mii vorba : "Păcatul merge până la al 4-lea neam."
Abia acum realizez că de fspt nu mi-e clar sub ce formă funcționează acest păcat. Și chiar m-am ținut o viață întreagă să "nu duc" păcatul și neamul mai departe. Dar îmi dau seama că fiecare om de pe acest pământ nu e unica sămânță dintr-un neam și că oricum la origine toți cam suntem mai departe sau mai aproape, neamuri cu neamuri.
Deci explicați-mi și mie, cum merge ideea asta aplicată pe viu?!
Dacă un om decide să nu mai procreeze niciodată ca să nu împrăștie păcatul strămoșesc, de neam, oare chiar reușește astfel?! Adică acel om care a decis să-și înghețe semințele și să nu le mai rodească în lume, nu are totuși alte neamuri care le udă și înmulțește?! Deci astfel păcatul ăsta nu tot circulă ca un virus mai departe?!
Dacă ar fi să mai adăugăm și karma și păcatele karmice ce se moștenesc, nu cumva chiar și omul ăla solitar și cu semințe înghețate va primi câte ceva din karma surorilor, nepoților, strănepoților sau chiar invers?! Pentru că totuși x sau y înghețat totuși există, nu transmite el mai departe karma și păcatele nepoților, verilor, dacă el nu are copii?!

2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Karma nu face parte din Biblie/crestinism.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu!
Lasa probleme nerezolvate celorlalti din neam!
Si nu e vorba de 4, e vorba de 7 generatii sau chiar 9.

Ca nu ai tu copii, nu rezolvi nici una din problemele neamului.
Tu poti lucra la tine si astfel sa rezolvi problemele, nu sa le lasi mostenire!

https://www.ganduridinierusalim.com/......unblestem/