Evita partea asta a site ului si gata. nu vei putea niciodata conginge o parte ca lealata are dreptate. "Razboaiele" astea se duc de cand lumea
Ai putea sa fii mai deschis, sa accepti ca ai putea gresi.
"De ce dam vina pe religie, cand ratiunea de stat este principalul vinovat pentru tot ce se intampla?" - Si cam ce intelegi prin asta, ce intelegi prin "stat"? Arunci gunoiul doar pe cateva persoane, te speli pe "maini"? Din stat si tu faci parte, toti romanii fac parte, cu tot cu inclinatiile lor religioase care dau o directie omenirii, adica stabilesc un tip de mentalitate, ceea ce este considerat normal si ce nu. Conteaza! Noi ne cream realitatea.
Lasa-i ma pe atei,fiecare are drept sa fie ce vrea,crestini, evrei, musulmani, budisti, sinto.
Daca nu ai posta aceasta intrebare, la categoria Religie, ar fi mult mai putin "tam tam", dar evident ca tu nu realizezi acest lucru.
Stiai ca in genere, oamenii ce au un coeficient al inteligentei foarte scazut au impresia ca toti cei din jurul lor sunt o adunatura de retardati? Un mod paradoxal, pentru oamenii foarte inteligenti, lumea nu e formata numai din dementi, ci atat din oameni inteligenti cat si din oameni mai putini inteligenti.
Dar asa se intampla cu cei ca tine, extremisti superficiali care nu vad lumea decat in negru si alb, incapabili sa distinga si infinitele nuante de gri.
Ma refer la ratiunea de stat, nu la stat! Ma gandesc ca stii foarte bine ce inseamna ratiunea de stat?
Nu vreau sa conving pe nimeni, nu-s lider religios ca sa fac lucrul acesta.Dar cred ca de acuma incolo o sa evit partea asta a siteului.
Bine bre da celalalte lucruri? Asta e partea urata a religiei.Trebuie sa scriu de o suta de ori ca lumea sa inteleaga anumite lucruri. Teoria big bang a fost creata de un preot catolic, teoria gravitatiei a fost descoperita de un credincios pe nume Isaac Newton. Daca stai sa studiezi din punct de vedere sociologic efectele religiei ai sa vezi ca au creat ordine si disciplina!
Nu, nu stiu, sau cel putin sunt confuz. Ce intelegi prin "ratiunea de stat"?
Ma dezamagesti pe zi ce trece.Ma asteptam de la tine sa primesc un raspuns inteligent.Dar deloc! Iarta-ma, esti un semidoct.Cred ca se putea ajunge altundeva cu discutia asta, dar nu am ajuns decat la jigniri mai mult.Ma retrag si las categoria asta pe mana "profesionistilor", eu ma duc pentru ca am de invatat la istoria sociologiei, daca stii cu ce se mananca aia! Salut si o zi cat mai faina!
Ratiunea de stat reprezinta pe romaneste cei care conduc acest stat si ma refer la persoanele politice, la politica.Nu degeaba a ridicat Aristotel politica la rangul de regina a stiintelor, pe vremea lui.Ca sa intelegi si mai bine cum functioneaza ratiunea de stat dau un exemplu: sociologii, ca medici ai societatii trebuie sa dezvolte teorii, solutii pentru rezolvarea problemelor societatii.Acestea trebuie propuse celor din politica, deoarece ei decid daca trebuie puse in aplicare sau nu.
)
Despre ce ai vrea sa discutam?
Asa se inteleg aceste 2 grupuri.
Fiecare grup are probleme.
-Ateii sunt ei aroganti, dar au o baza care le permite.
-Crestinii nu sunt informati, si se bazeaza doar pe ce le-au spus parintii si preotii ca e bine si adevarat.
Aici e o problema, daca se ia cineva de mama ta sa zicem, nu il iei de cap si-i ragi u nsut intre picioare? Cam asa ceva si cu crestinii...le negi adevarul absolut.
Nu-mi spune mie ca nu este asa. Mai ales, nu le insulti mama, ci insulti o "chestie" care are "grija" de acea persoana...
Si nu spune ca religia cauta "adevarul absolut". Siinta il cauta. Religia incearca sa dea u nraspuns la o intrebare care nu a fost pusa... ceva gen:
Stiinta: Questions that may never be answered.
Religia: Answers that may never be questioned.
N-am stiut sa ti-o spun in romana, scuze.
In fine...Atei sunt bazati, n-am ce zice.
Ar trebui sa ne scoatem toti capul din fund si sa cadem de acord ca nu putem fi de acord decat daca uitam tot ce stim.
Eu unul sunt ateu fiindca nu ma regasesc in nici o dogma religioasa.
DAR. Prin stiinta si...inca ceva, n-am chef sa-ti spun...am descoperit faptul ca nimeni nu are dreptate pe acest site.
Stiinta este doar o parte a puzzle-ului, dar nu poate lucra singura.
"Zeul" meu este universul. Ma gandesc ca poate "God" este o metafora antica pentru univers care la un anumit punct a fost interpretata gresit de niste tampiti. Cam atat.
Si Jesus putea fi un biolog/astronom/ezoterist al timpului sau. Cheers!
Pe vremea când toţi non-creştinii erau torturaţi, arşi pe rug, excluşi din societate prin diverse metode, dintre cele mai barbare...era şi culmea să se declare foarte mulţi non-creştini. Era o sinucidere curată.
Văd că uiţi complet de amploarea şi agresivitatea îndoctrinării.
Iar dacă unii religioşi (pretinşi sau adevăraţi) au şi descoperit una-alta, nu a fost datorită religiei, ci datorită faptului că şi-au pus mintea la treabă: au cercetat, nu doar au stat şi au crezut!
Inteleg, insa persoanele politice nu pot fi absente la cerintele populatiei. Decizii nu iau doar ei, ci si noi prin ceea ce sustinem, promovam si cerem. Conteaza foarte mult mentalitatea noastra, a tuturor, in functie de ea se stabilesc prioritatile. Biserica este o putere in stat, are un cuvant de spus, iar acea putere este in numarul de religiosi. Guvernul nu poate ignora cuvantul bisericii, nu se poate pune rau cu ea, pentru ca reprezentantii lui si-ar taia singuri creanga de sub picioare, ar pierde consideratie si voturi. In functie de cerinte se stabilesc prioritatile. Majoritatea vrea biserici, biserici se construiesc, majoritatea vrea iluzii, iluzii vor primi.
Din pacate...Multumesc oricum pentru raspuns si interes! Salut, iti doresc o zi cat mai frumoasa!
Atei = crestini retardati?
Interesant.
Tu ai ceva cu veceuri, lucrezi pe vidanja ceva?
Imi pare rau ca te-am busit atat de tare de pardoseala, insa, stii cum se spune, actorul joaca dupa scenariul pe care-l are la dispozitie.
Noapte buna.
Iata raspunsul meu.mi-ar lua ore intregi sa explic totul prin trairea si simtirea mea crestin ortodoxa tot ce canta acesti crestini ortodocsi de la putna, si ce arata imaginile astea, religios filozofic si social.pentru tine sant iluzii? nu esti decat un om intre oameni.ai venit gol si vei pleca si mai gol daca nu te vei invrednici de plinatate.asculta si gandeste.nu judeca, fiindca vei fi judecat. daca nu de un Dumnezeu atoarecreator in care poate nu crezi, macar de propria constiinta in ultima clipa de viata.ascultare placuta.http://www.youtube.com/watch?v=eZnqyIh_eRI
Esti las si iti place sa vorbesti singur, fiindca neavand adversar alergi de unu singur, da iesi pe locul doi.cunosc.sant cativa care din orgoliu si neputinta mi-au dat ignorre si neputand sta in fata adevarului,l-au oprit printr-un clik.dar samanta este samanata drajilor si da rod.un bob da spic,si in spic sant boabe, zece, doua zeci, cinspe, fiecare cat poate.secerisu e important.si seceratorii.
Adica sa-i scot pe moisie,navarre,gaia, inferno de la ignore?
La ce bun?
Cu tot respectul, insa cred ca ar trebui sa le fim recunoscatori celor ce ne dau ignore, practic ei nu fac decat sa confirme valoare afirmatiilor noastre si incompetenta lor. Ei certifica geniul cu a lor prostie. In definitiv, valoarea unei afirmatii este data de numarul utilizatorilor care, nesuportand adevarul, au recurs la functia ignore.
Priveste numai, Daniel1492, ma ignora, eu ce fac? Ii reprosez ceva? Nici pe departe, in schimb imi scot palaria in fata lui si cu deferenta ii spun: "Iti multumesc tie, biata fiinta lovita de soarta, careia natura i-a furat darul inteligentei, ca ma faci sa cred in geniul meu." Asta fac, ii multumesc.
Sa va spun ca este prima data cand va ginesc numele, nici nu stiam ca existati.
Cred ca ne aflam in situatii furnicii care ignora elefantul, un scenariu tare amuzant.
Daca te calca pe categoria asta, atunci de ce mai vii pe aici? Sunt multe alte categorii pe site.
"De ce dam vina pe religie, cand ratiunea de stat este principalul vinovat..." Pentru ca religia e motivul pentru care ratiunea de stat e eronata. Religia nu se impaca bine cu ratiunea. Asta e marea problema.
Nimeni nu transforma stiinta intr-o religie. Ea nu poate o religie in adevaratul sens al cuvantului niciodata. Stiinta nu va cere niciodata sa crezi in ceva fara dovezi, asa cum face religia. Stiinta e singura care e in cautarea adevarului absolut, pentru ca e singura care chiar cerceteaza lumea din jurul nostru, folosindu-se de singurele metode care functioneaza cu adevarat. Religia nu e in cautarea adevarului absolut. Ea inventeaza propriul ei adevar absolut care nu e bazat pe nicio dovada, si dupa aceea ii ameninta pe oameni ca daca nu il va crede, vor ajunge in iad si vor fi torturati pentru eternitate.
La ce te referi ca e o iluzie? Religiile da, sunt cele mai mari iluzii, dar stiinta nu are cum sa fie o iluzie, pentru ca ea spulbera iluziile.