''Dupa cum ierti ti se va ierta, cu masura cu care masori ti se va masura''. Ai mare grija ce spui caci ''Din cuvintele tale te vei indrepta si din cuvintele tale te vei osandi''. ''Iarta precum si Tatal tau Ceresc iarta''. In rugaciunea ''Tatal nostru'' zice asa: Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri''. Daca tu hotarasti sa faci mare vrajba din lucruri marunte atunci din cel mai mic pacat al tau vei primi o pedeapsa pe masura vrajbei care ai facut-o din acel lucru marunt.
Da putem,daca ne lasam condusi de bunatatea lui Dumnezeu,daca ne lasam modelati de mana Creatorului.
Cine poate fi un exemplu mai mare pentru noi, in ce priveste iertarea daca nu insusi Cel care din dragoste pentru oameni si-a dat Unicul Fiu sa moara pentru noi, iar conditia este una singura, credinta. Cine crede are viata vesnica!
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. -Ioan3:16
Ce naiba'i cu voi? Ce-mi pasa mie de lume, de stres si alte chestii? Daca e sa fiu bun cu cineva sunt si gata, daca e sa iubesc pe cineva iubesc si gata. N-am nevoie de niste fanatici religiosi sa-mi spuna ce-i bine si ce nu. Pot gandi si singur ce-i mai bine pentru mine.
Ei vezi, tu acum nu dai dovada de bunatate si dragoste.Tocmai acest aspect doream sa il scot in evidenta.
De ce as vrea sa fiu bun cu niste fanatici? Sunt bun cu cine merita.
Putem. Durerea provocată de toţi aceşti factori este menită să ne apropie unul de celălalt, să ne facă să ne dăm seama că egoismul nostru ne-a adus în această situaţie. Fie că ne place sau nu suntem vinovaţi de ea, suntem vinovaţi că am ales calea greşită. Totuşi nu este prea târziu, tocmai acest condiţii grele ne pot deschide ochii, evident dacă şi vrem.
Fanatic esti tu si plin de rautate.Nici nu am nevoie sa fi tu bun cu mine.Dar trebuie sa ai si tu parte de o educatie, nu?
Cucoana, silviu are dreptate xD Cu cine e sa fiu bun is, pe cine iubesc iubesc si gata. Toate chestiile le puneti pe baza religiei... Wow:O S-a usurat un pelican, un semn dumnezeiesc -.- Si ca sa raspund si la intrebare, caut-o si o vei gasi
Ce zici tu acum e ceva ce n-o sa se intample niciodata pe pamant asta e lumea si fie ca ne place sau nu traim in ea.
Exact,parca ele vad lumea prea roz cand de fapt e in mare parte neagra cu cateava pete de roz si a dat unul cu masina peste mine, m-a lasat intr-un scaun cu rotile, m-a nenorocit pe viata si eu trebuie sa il iert pentru asta? nu trebuie sa imi zica cineva iarta acum sau iubeste acum ci pur si simplu iert cand cineva merita iertat si iubesc cand cineva merita.
de aceea avem minte sa gandim cand cineva merita iertat sau nu k asa ce rost ar mai avea mintea noastra daca cineva ne zice sa iertam si sa iubim pe toata lumea.
si vrei sa imi zici mie EmaS ca Dumnezeu iubeste pe toata lumea? Daca da de ce unii au vile cu piscine si alti nu au nici macar o casa? asa iubeste Dumnezeu oamenii in mod egal:unii au de toate si altii nu au nimic
Uneori as vrea sa fiu copil pentru totdeauna... dc? copii se cearta 10 min si toata ziua se joaca, mie mi-a spart capu' cand am fost mic un vecin 2 zile nu am vorbit cu el dar dupa ne-am jucat impreuna... trebuie sa iertam si sa nu ne gandim numai la noi
Ema nu fi asa dramatica, nu in primul rand nu considera Romania ca exemplu pentru lumea in care traim, Romania e o tara primitiva plina de hoti,criminali, lenesi, handicapati mintali tot cei mai rau am luat de afara si am importat aici la noi in pestera noatra numita Romania tara fara de viitor,speranta,sens,scop toate aste pier cand vb de Romania ultima tara din europa vanduta celor de afara pe nimic, daca ai banii duci o viata linistita,frumoasa dar fara banii duci o viata plina de stres, necazuri si desigur boli mintale sau fizice, hipertensiune, boli de inima tot felul deci nu cataloga Romania ca exemplu e o tara de rahat in care doar prosti stau in ea
Din pacate de realitate ne lovim cu toti, orice pers cu minte cans asculta piesa asta se gandeste sa fuga din pestera numita Romania http://www.youtube.com/watch?v=cODocYSNzSA ot ce e bun trebuie` sa dispara din aceasta tara
De unde numa' prostii ca noi. nu se mai cara
Cu siguranta si respectul mor de foame, bai nene
Bagane-am pla in liniste, in lege si ordine
Tot ce e bun trebuie` sa dispara din aceasta tara
De unde numa' prostii ca noi. nu se mai cara
Cu siguranta si respectul mor de foame, bai nene
Versuri de la: http://www.versuri.ro/
In martie, aprilie plec in austria intre timp termin anul scolar
Doamna puteai intreba simplu daca putem sa descoperim iubirea caci bunatatea si iertarea isi pierd orice valoare in contextul asta.Dar nu iubirea pentru o anumita femeie cum cred toti de aici ci sa descoperi iubirea ca nivel de constiinta. Daca vei iubi vesnic, cum sa fii bun daca n-ai puterea de a fi rau si cum sa ierti daca nu poti uri?
Silviu are dreptate, ce mai e dragostea daca iubim copacii, gandacii, mustele, vecinul de la 3, la fel ca pe mama. Dragostea este ceva special si o subapreciezi daca incepi sa-i iubesti pe toti, ma doare-n cot de Mr. Gyan din San Francisco. sau de Mbamu din Camerun, n-am nici cel mai mic sentiment fata de persoane necunoscute. Dragostea nu se dovedeste, si nu trebuie sa te bati cu pumnu in piept si sa le arati altora pe TPU cat de mult ii iubesti. Apoi, iertarea, ea tine mai mult de acceptare, poti treci peste greselile unora fata de tine, sa nu porti pica cuiva, dar sa spui ca il ieriti...
Din astfel de intelegeri gresite ale unor teme gen dragoste ajung multi dintre crestini doar niste ipoctiti sustinand ca ei isi iubesc dusmanii, neintelegand ca, nu poti sa iubesti pe cel ce-l dusmanesti sau pe cel ce sta la colt sa-ti taie capul.
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: