Salut, trebuie sa-ti tii mereu legatura cu Dumnezeu, pentru a nu te abate de la comportamentul tau, sa nu faci rau si sa nu te pierzi pe tine, pentru ca el te tine si te ajuta mereu, trebuie sa te rogi la el ca la fiecare pas sa fii protejat, sa nu ti se întâmple rele si sa fii sub pavăză Lui, sa ne ocrotească si sa ne învețe cum sa trăim si ce sa facem.
Sa ai o zi placuta!
In viata Primești si Nedreptăți, nu esti pe pământ aici sa-ti fie bine, ai fost adus sa te întărești, multi din Bilblie au fost nedreptatiti, dar in viata ta au un scop, din orice inveti si te pregatesti, te intaresti ca om.
Se poate. Dar sunt unele lucruri la Dumnezeu, care sunt date pentru indreptatirea noastra, cum este de exemplu sa ni se intample raul. Daca primesti raul cum trebuie, fara deznadajduiri, etc., poti invata multe, cum a fost de exemplu cazul dreptului Iov.
Parintele Arsenie Boca a fost inchis de vreo 5 ori. Sf. Ioan Gura de Aur a trecut prin o gramada de exiluri. Bartolomeu Anania a rezistat si el la greu. Sf. Apostoli au murit aproape toti de moarte martirica, in afara de Ioan. Martirii Brancoveni au renuntat la tot, chiar si la viata, si nu s-au supus musulmanilor. Si ca ei au fost mii. Suferinta, daca o primesti cum trebuie, sfinteste (bineinteles ca nu o poti primi cu zambetul pe buze, numai daca esti 100% desavarsit ).
Dar Dumnezeu nu-ti da mai mult de cat poti duce. Iti da cat poti sa induri.
Daca vrei raspunsuri mai detaliate despre crestinism si tot ce tine de el, scuza-ma daca ma repet, dar iti recomand un forum crestin, preferabil Forum CrestinOrtodox.ro, are cei mai multi abonati. Aici primesti raspunsuri de la oameni mai experimentati si in teologie, si in duhovnicie (desi unii is cam trolli, dar Doamne iarta-i, sunt putini):
https://www.google.ro/......https?/url
Expresia asta „legământ cu Dumnezeu", e tipic neoprotestantă observația e făcută de mai mulți evangheliști convertiți la ortodoxie.
Nu cred să scrie în Noul Testament expres treaba asta „legământ cu Dumnezeu".
Unirea cu Hristos o ai de la Botez, apropierea de El însă e cel mai greu lucru pentru că presupune un efort continuu de curățire prin post, rugăciune, milostenie, spovedanie și împărtășanie.
De fapt unirea cu Hristos o iei la împărtășanie de aceea insistă tot mai mulți preoți ca oamenii să se împărtășească mai mult.
AvalohAlyn întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: