Dumnezeu STIE ce are FIECARE in inima indiferent de localizarea geografica sau apartenenta RELIGIOASA. Hotararea privind viitorul individului ESTE DOAR a lui Dumnezeu si a individului respectiv. Dar, DAR daca Dumnezeu vede ca acel individ doreste sa-l cunoasca pe Creator iar acesta ii face descoperita calea spre EL totusi individul doreste sa-si urmeze drumul ales de el personal, atunci Dumnezeu il lasa pe individ de capul lui (liberul albitru). Dumnezeu are Caile Sale care nu sunt asemanatoare cu ale oamenilor. Apartenenta religioasa nu conditioneaza si mantuirea (cu toate cele legate de ea), aceasta fiind un DAR (CADOU) al lui Dumnezeu dar daca Dumnezeu prin metodele sale indica individului o religie iar acesta refuza spunand ca el vrea sa ramana in religia lui (a parintilor, a tarii, etc.) atunci totul este..PA (pierdut).
Stai putin. Cine face diferentiere negativa pe baza religiei? Eu din cate vad tu instigi: "Ei intotdeauna vor gasi diferente intre ei", "va spune ca Dumnezeul unuia este mai bun".
Diferente intre ei? Pai logic ca exista diferente! Unul s-a nascut intr o tara, unul vorbeste alta limba, unul are nasul putin mai lung, unul e blond, etc. E chiar foarte bine ca exista diferente, doar asta ne e puterea! Rau este cand se face diferentiere in sens negativ, adica discriminare.
Am inteles ce ai vrut sa spui. Problema e asta: "De ce religiosii se bat cu,, pumnii in piept'' ca Dumnezeul lor este mai bun decat a celorlalti?"
Pai nu se bat! Cine o face nu e un om religios! E doar un dobitoc. Crestinismul spune: nu judeca. Numai Dumnezeu e judecator si nu judeca oare aceia ca spune "credinta ta nu e buna!". Asta e un pacat! Sa spui altuia ca va ajunge in iad.
Pe acest subiect recomand N. Steinhardt - O pseudoproblema (din cartea sa "Daruind vei dobandi"). O poti gasi aici in format audio: http://archive.org/details/O_pseudoproblema
Tu este indoctrinat de o ura stupida.
Religia e, intr un sens, ca muzica: daca ti e iti place rock du-te si asculta rock. Daca mi e imi place hip hop ma duc si ascult hip hop. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fac propaganda cu "muzica mea e mai frumoasa". Putem "judeca" doar daca intervine eticul, adica ceva in contradictie cu morala universala.
''Trebuie sa fii religios ca sa fii OM? '' - daca nu esti crestini, crestini nu te vor considera nici odata "aproapele" lor, ci te vor trata ca pe o fiara in chip de om. Ai perfecta dreptate in ceea ce spui despre Divinitate.
http://dynoclub.blogspot.ro/2012/08/cum-trebuie-sa-fie-divinitatea.html
E adevarat ca lucrurile invatate in copilarie te macheaza, insa nu te definesc! Nimeni nu te opreste sa gandesti si sa iti faci alte principii de viata decat cele mostenite! Daca totul de-a lungul istoriei se mostenea acum era o singura religie pe glob, ori diversiunea demonstreaza ca poti gandi independent de modul cum te-ai nascut!
Hei, pana aici, tu vrei sa-mi "schimbi" imaginea asupra omenirii cu un indian si un ateu (Voltaire)? Iti bati joc de gandirea mea? Pai Voltaire dupa cutremurul din Lisabona s-a apucat sa cante osanale, asta nu o stiai? Iar cu indianu lu matale trimite-l la Vishnu sau Rama sau cum s-o mai numi el in functie de unde este asezat soarele pe bolta. Ori vrei sa ma apuc sa cred in zeroul absolut (nirvana)? Incearca ceva mai serios decat propaganda masona sau hindusa sau a celor ce cred in NIMIC (atei cica). Nu vezi ce lupta acerba se da cu cei ce cred in Dumnezeu, oare de ce, ce aduce bun a nu crede in nimic sau in prostii, NUMAI indepartarea de DUMNEZEU, asta vrea si Satana, nu cumva uni dintre noi suntem AGENTII sai PATITI doar cu moartea fara speranta?
Religia este o forma de manipularea, o persoana care se naste intr-un grup de oameni care cred in ceva, va crede si ea ca sa nu ramana mai prejos de restul, manipulatul crezand ca merge dupa ideiile si principile sale, dupa propia alegere, insa merge dupa cea ce a ales manipulatorul.
Ce aduce bun credinta in Dumnezeul biblic?
"Nu vezi ce lupta acerba se da cu cei ce cred in Dumnezeu, oare de ce, ce aduce bun a nu crede in nimic sau in prostii, NUMAI indepartarea de DUMNEZEU, asta vrea si Satana, nu cumva uni dintre noi suntem AGENTII sai PATITI doar cu moartea fara speranta?"
Tu realizezi ca, credinta ta iti conduce judecata? Nu cred! Cand iti citesc cuvintele parca as citi din Biblie. Prietene, nu vreau sa te jignesc, dar realitatea este alta, iar tu si multi alti crestini sunteti pe langa ea. Te-ai gandit ca "lupta acerba" de care vorbesti ar putea sa fie din cu totul alte motive decat cele prezentate de tine? Nu cred. Crezi ce vrei, e alegerea ta! Credinciosului in Dumnezeu i se atribuie superstitia, iar ateului "condus de Satan" i se atribuie realismul si logica. Cam asta se intelege... asta e realitatea.
DeProfundis99 întreabă: