Stai putin. Cine face diferentiere negativa pe baza religiei? Eu din cate vad tu instigi: "Ei intotdeauna vor gasi diferente intre ei", "va spune ca Dumnezeul unuia este mai bun".
Diferente intre ei? Pai logic ca exista diferente! Unul s-a nascut intr o tara, unul vorbeste alta limba, unul are nasul putin mai lung, unul e blond, etc. E chiar foarte bine ca exista diferente, doar asta ne e puterea! Rau este cand se face diferentiere in sens negativ, adica discriminare.
Am inteles ce ai vrut sa spui. Problema e asta: "De ce religiosii se bat cu,, pumnii in piept'' ca Dumnezeul lor este mai bun decat a celorlalti?"
Pai nu se bat! Cine o face nu e un om religios! E doar un dobitoc. Crestinismul spune: nu judeca. Numai Dumnezeu e judecator si nu judeca oare aceia ca spune "credinta ta nu e buna!". Asta e un pacat! Sa spui altuia ca va ajunge in iad.
Pe acest subiect recomand N. Steinhardt - O pseudoproblema (din cartea sa "Daruind vei dobandi"). O poti gasi aici in format audio: http://archive.org/details/O_pseudoproblema
Tu este indoctrinat de o ura stupida.
Religia e, intr un sens, ca muzica: daca ti e iti place rock du-te si asculta rock. Daca mi e imi place hip hop ma duc si ascult hip hop. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa fac propaganda cu "muzica mea e mai frumoasa". Putem "judeca" doar daca intervine eticul, adica ceva in contradictie cu morala universala.
Mda, trist, ca dai astfel de raspunsuri, cand ramaneti fara replica si/sau numai aveti ce comenta, faceti comentarii de genu asta... Te rog sa nu imi mai raspunzi la vreo intrebare sau comentariu in felul asta, daca vrei sa spui ceva, sa-ti spui punctul de vedere etc., te invit sa o faci.
Dumnezeu STIE ce are FIECARE in inima indiferent de localizarea geografica sau apartenenta RELIGIOASA. Hotararea privind viitorul individului ESTE DOAR a lui Dumnezeu si a individului respectiv. Dar, DAR daca Dumnezeu vede ca acel individ doreste sa-l cunoasca pe Creator iar acesta ii face descoperita calea spre EL totusi individul doreste sa-si urmeze drumul ales de el personal, atunci Dumnezeu il lasa pe individ de capul lui (liberul albitru). Dumnezeu are Caile Sale care nu sunt asemanatoare cu ale oamenilor. Apartenenta religioasa nu conditioneaza si mantuirea (cu toate cele legate de ea), aceasta fiind un DAR (CADOU) al lui Dumnezeu dar daca Dumnezeu prin metodele sale indica individului o religie iar acesta refuza spunand ca el vrea sa ramana in religia lui (a parintilor, a tarii, etc.) atunci totul este..PA (pierdut).
Hei, pana aici, tu vrei sa-mi "schimbi" imaginea asupra omenirii cu un indian si un ateu (Voltaire)? Iti bati joc de gandirea mea? Pai Voltaire dupa cutremurul din Lisabona s-a apucat sa cante osanale, asta nu o stiai? Iar cu indianu lu matale trimite-l la Vishnu sau Rama sau cum s-o mai numi el in functie de unde este asezat soarele pe bolta. Ori vrei sa ma apuc sa cred in zeroul absolut (nirvana)? Incearca ceva mai serios decat propaganda masona sau hindusa sau a celor ce cred in NIMIC (atei cica). Nu vezi ce lupta acerba se da cu cei ce cred in Dumnezeu, oare de ce, ce aduce bun a nu crede in nimic sau in prostii, NUMAI indepartarea de DUMNEZEU, asta vrea si Satana, nu cumva uni dintre noi suntem AGENTII sai PATITI doar cu moartea fara speranta?
Ce aduce bun credinta in Dumnezeul biblic?
"Nu vezi ce lupta acerba se da cu cei ce cred in Dumnezeu, oare de ce, ce aduce bun a nu crede in nimic sau in prostii, NUMAI indepartarea de DUMNEZEU, asta vrea si Satana, nu cumva uni dintre noi suntem AGENTII sai PATITI doar cu moartea fara speranta?"
Tu realizezi ca, credinta ta iti conduce judecata? Nu cred! Cand iti citesc cuvintele parca as citi din Biblie. Prietene, nu vreau sa te jignesc, dar realitatea este alta, iar tu si multi alti crestini sunteti pe langa ea. Te-ai gandit ca "lupta acerba" de care vorbesti ar putea sa fie din cu totul alte motive decat cele prezentate de tine? Nu cred. Crezi ce vrei, e alegerea ta! Credinciosului in Dumnezeu i se atribuie superstitia, iar ateului "condus de Satan" i se atribuie realismul si logica. Cam asta se intelege... asta e realitatea.
Unu, daca esti intreg la cap respectati partenerii (cum cred ca am facut-o pana acum cu tine), daca nu, nu avem ce discuta.
Doi, nu m-am preocupat de individu. mentionat de tine dar afland ca este unul care a luat-o mai razna ca Sigmund Freud sunt lamurit iar dupa ce am citit cele de mai jos (pe gugle) m-am lamurit definitiv: "Though he was a practicing clinician and considered himself to be a scientist,[5] much of his life's work was spent exploring tangential areas, including Eastern and Western philosophy, alchemy, astrology, and sociology, as well as literature and the arts. His interest in philosophy and the occult led many to view him as a mystic.[5]"
Pe romaneste, un SATANIST PERFECT, tu pe astia m-i dai exemplu? Se poate observa ca "literatura" pe care o studiezi difera fata de cea a mea, eu nu citesc carti scrise de descreerati mintali (psihianalisti, astrologi, alchemisti, vrajitori, spiritisti). Poti sa-i ti pentru tine pe acesti indivizi posedati de necuratul (satanisti prin studi si practici DECLARATE, OCULTE).
Alphawolf a răspuns (pentru danut): "Tu realizezi ca, credinta ta iti conduce judecata?" O, ce bine ar fi. "Cand iti citesc cuvintele parca as citi din Biblie." Asta si doresc. "Prietene, nu vreau sa te jignesc, dar realitatea este alta, iar tu si multi alti crestini sunteti pe langa ea." Si daca este tocmai INVERS? "Crezi ce vrei, e alegerea ta! " Aici este valabila si RECIPROCA, sunt intrutotul de acord cu tine in acest punct de vedere. Realitatea este aceia pe care reusim sa o descoperim din trairile si convingerile PERSONALE. Numai bine.
Navarre explică (pentru danut): "nu stiu despre ce individ este vorba"
Chiar asa, nu sti despre cine este vorba, pai despre cel la care faceai referire: Carl Gustav Jung. De pe gugle prietene si daca stai sa citesti mai mult te iei cu mainile de cap privind "contributia" domniei sale la "New Age" si parapsihologie. P.S. Inainte de 1989 Parapsihologia avea un nume bine consolodat, SPIRITISM (Satanism pe limba noastra) dar si-a schimbat numele pentru o diversiune de proporti, sa-i pacaleasca pe nestiutori.
"ceea ce este total fals fiindca nu exista nici un satana paros si cu copite, sau cu coarne, este doar o inventie! "
Am spus eu ceva de PAROS, COARNE si COPITE? Unde ai citit tu asta? Cat despre ce "a cercetat" un spiritist nu ma intereseaza cu toate ca am avut destula "documentatie a genului", de exemplu iti pot cita : Teoria Spiritualitatii si de ce nu, Castele cu stafii si Reancarnarea. Gunoaie spiritiste pe care le-am distrus cu cea mai mare placere. Cred ca "subiectul" este in afara preocuparilor mele modeste asa ca te las pe tine sa studiezi despre New Age si acel individ pe care nici numele nu merita sa il pronunt. Poate alte subiecte dar spiritismul nu este in campul meu de studiu.
Sincer, ma oboseste ascultandu-l si inca n-am intrebat popa daca am voie sa-l ascult. Apropos, tu la ce ai raspuns pana acum in afara de niste copy&paste de site-uri de pe internet (asta nu ca un repros dar astept ideile tale sau le impartasesti pe cele ale acelui personaj)? P.S. Fac parte dintre aceia care nu cred decat intr-un singur Mare Preot, in rest, oameni obisnuiti.
Nu stau in genunchi in fata popilor, trebuia sa citest BINE mesajul meu si ai fi inteles ca eu ma inchin DOAR in fata LUI DUMNEZEU dar tu nu prea citesti Biblia sa stii lucrul asta, sorry. Acelasi lucru si cu oasele, icoanele, mortii samd. M-am lamurit, "dansezi" pe langa "subiect" fara sa stii ceva despre el (religie, confesiuni, sectanti, etc., etc.). Dupa ceva studii, dar nu de pe internet ca iarasi spui numai COPILARI si AIURELI, mai putem conversa, altfel totul este o pierdere de timp creandu-ti iluzia ca "esti in tema", aiurea, te zbati la mari "distante". Ramai un partener de conversatie numai atunci cand voi considera ca poti "suporta" o discutie reala si nu aiureli de pe net. Numai bine si..studiaza.
Religia este o forma de manipularea, o persoana care se naste intr-un grup de oameni care cred in ceva, va crede si ea ca sa nu ramana mai prejos de restul, manipulatul crezand ca merge dupa ideiile si principile sale, dupa propia alegere, insa merge dupa cea ce a ales manipulatorul.
''Trebuie sa fii religios ca sa fii OM? '' - daca nu esti crestini, crestini nu te vor considera nici odata "aproapele" lor, ci te vor trata ca pe o fiara in chip de om. Ai perfecta dreptate in ceea ce spui despre Divinitate.
http://dynoclub.blogspot.ro/2012/08/cum-trebuie-sa-fie-divinitatea.html
E adevarat ca lucrurile invatate in copilarie te macheaza, insa nu te definesc! Nimeni nu te opreste sa gandesti si sa iti faci alte principii de viata decat cele mostenite! Daca totul de-a lungul istoriei se mostenea acum era o singura religie pe glob, ori diversiunea demonstreaza ca poti gandi independent de modul cum te-ai nascut!
DeProfundis99 întreabă: