| Vernusio a întrebat:

Tu crezi ca exista un Creator Inteligent si Superior?(nu neaparat Dumnezeul biblic) De ce da, de ce nu?

27 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Eu personal cred că există sigur ceva acolo.
Din punct de vedere ştiinţific, se spune că suntem creaţi prin experiment genetic de extratereştri!
Mai cred şi că religia ne-a îndoctrinat cu tot felul de minciuni.
Una peste alta, DA! există Dumnezeu!

| Caine1122 a răspuns:

Nu nu exista stiinta spune ca venim din evolutia maimutelor, imi spui si mie o minune, un ajutor care ti-a venit de la dumnezeu si atunci o sa spun da ba ai dreptate raul ti-l faci singur si binele tot singur nu exista soarta prescrisa dinainte, nu exista nimic. Sunt niste aberatii create cu multi ani in urma pentru a manipula lumea sa aiba speranta si sa nu se dea batuti crezand ca cineva de sus o sa ii ajute ca prin minune ceea ce niciodata nu se intampla.

| TaniaClaudia15 a răspuns:

Exista un Dumnezeu biblic....si iti zic deoarece l-am simtit. Toti il putem simtii daca facem unele lucruri. DUMNEZEU EXISTA!

| SonicAndrei a răspuns:

Evident că există, altfel nici noi n-am fi existat. Dumnezeu, idiferent cum este numit sau interpretat de om, a creat universul şi legile lui care îi fascinează în special pe oamenii de ştiință care le descoperă încetul cu încetul. Fizica se bazează pe principiul acțiune-reacțiune. Pentru ca big bang-ul să se fi întâmplat, trebuia ca cineva să-l declanşeze, nu? Având în vedere că înainte de big bang nu exista materie, e clar că o forță supranaturală (nematerială, spirituală) a acționat acolo.

Mai apoi, existența lui Dumnezeu mai este dovedită chiar prin oameni. S-au întâmplat şi se întâmplă şi în zilele noastre minuni. Acestea nu sunt date la televizor şi poți afla de ele doar prin mărturiile persoanelor care au fost de față. Oameni care sufereau de boli incurabile sau în faze terminale s-au vindecat miraculos stând în post şi rugăciune ori doar atingând cu credință o icoană făcătoare de minuni.

Dumnezeu există cu siguranță, trebuie doar să-l accepți şi El ți se va arăta (foarte fin fiindcă şi El respectă legile fizicii). Te poți raporta la El atât ca Dumnezeu biblic, cât şi ca la o ființă demiurgică (forță suprafizică).

| SonicAndrei a răspuns (pentru Caine1122):

Îmi pare rău că te dezamăgesc, dar ştiința nu spune că omul a evoluat din maimuță. Aceasta este doar o teorie căruia i-au fost aduse şi contraexemple.

E adevărat că manipularea maselor există din cele mai vechi timpuri. Dumnezeu însă nu a fost inventat şi îți dau 3 argumente în acest sens:
1) Acum mii de ani în urmă nu puteai transmite informații (manipulând lumea) pe toate continentele fiindcă nu exista această posibilitate. Cum se face că toate populațiile Pământului au şi cred într-un demiurg, într-o forță spirituală (fie ea Dumnezeul biblic sau nu)? Până în mileniul 2, pe teritoriul american nu a ajuns nicio informație despre Dumnezeu şi totuşi „indienii" de acolo aveau o religie. Înseamnă că aveau în conştiința lor o anumită credință într-o ființă spirituală, care a fost şi dusă mai departe din generație în generație.
2) Venirea lui Iisus pe Pământ. Nu poți contesta existența lui istorică, poți doar să nu crezi că a înviat, deşi chiar şi asta se poate dovedi ştiințific dacă stai să analizezi.
3) Au existat şi există persoane care s-au vindecat miraculos după ce medicii le-au dat 0 şanse de supraviețuire. E adevărat că postul e sănătos pentru organism, iar psihicul (credința) joacă un rol extrem de important în viața individului, dar uneori mai intervine şi cineva „de sus" când ştiința ajunge la limitele sale.

Doresc să te mai contrazic cu ceva: în secolul nostru oamenii sunt manipulați astfel încât să nu creadă în Dumnezeu. Fără Dumnezeu, oamenii se îndepărtează unii de alții și de principiile morale. Un popor dezbinat este mult mai uşor de înfrânt decât unul unit. Este o vorbă care e aplicată de mii de ani - Divide et Impera. Deşi pare SF, există organizații care cu asta se ocupă în zilele noastre.

| MortalProxy96 a răspuns:

Există, și acela e Lucifer.

Aștept creștini înfocaţi care să scrie eseuri despre Iehova și Lucifer.

| KhludCiprian a răspuns:

Nu poate exista un Creator.

În fapt această discuție a fost prezentată acum 10 ani la procesul Dover în care s-a căutat să se decidă dacă ar exista orice semn de „proiectant" și discuția (pusă chiar și de creștinii din acuzare, dar care erau oameni de știință creștini distinși) au zis că singura explicație a vieții cel puțin e doar Teoria Evoluției prin selecție naturală inițial propusă de Charles Darwin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kitzmiller_v._Dover_Area_School_District

| danay72 a răspuns:

Datorita creației. Asa cum orice casă e construită de cineva, nu a aparut din întâmplare, la fel și acest univers a fost creat de un Creator Inteligent și Superior noua.Totul e prea complex ca sa apara din întâmplare.

| RAY a răspuns:

Danay72 tu nu intelegi ca nu a fost o intamplare, totul are o explicatie rationala si o cauza nu a fost o intamplare, exista legii ale fizici, legii ale evolutiei ce intamplare vezi tu acolo?

eu nu cred ca exista vreun creator, natura nu are nevoie de spiridusi

| SG1995 a răspuns:

Da, de ce? Pentru ca totul este energie, iar aceea energie e baza aceea tot ceea ce exista. Eu cred ca Dumnezeu a creat Existenta, cu multitudinea de universuri si dimensiuni.

| SonicAndrei a răspuns (pentru RAY):

Legile fizicii nu existau înainte să existe universul (ele fac parte din univers). Cum îți explici Big Bang - ul? Ele încă se anulează în unele părți ale universului, cum ar fi găurile negre. Aşa e, totul are o explicație rațională, iar explicația pentru apariția universului este existența unui creator. Spiriduşii nu au nicio legătură cu forțele, spiritualitatea sau religia.

| RAY a răspuns (pentru SonicAndrei):

Iar creatorul cum a aparut?

| SonicAndrei a răspuns:

Salut! Am găsit un documentar interesant pe YouTube în legătură cu întrebarea ta: https://youtu.be/Er9D00DXQQs

Lasama cu Youtube, eu am intrebat ceva serios, cum a aparut dumnezeu din nimic? cum a creat energia din nimic? nu ma intereseaza documentare care nu demonstreaza nimic decat minciuni, stiinta nu a demonstrat ca exista dumnezeu, minciuna care e pacat conform bibliei, care dumnezeu? de ce fix cel crestin?

| RAY a răspuns (pentru SG1995):

Pe dumnezeu cine l-a creat?

Creatorul există dintotdeauna. Asta e mai greu de înțeles dacă iei în calcul timpul. Tipul nu exista înainte de crearea universului.

Cum putea sa existe dintotdeauna daca nu exista timp, te contrazici singur nu vezi

Dumnezeu nu a apărut din nimic. El există dintotdeauna. Uite, aici intervin paradoxurile fizicii: înainte de Big Bang nu exista nimic, nici măcar timp. Deci hai să mergem în trecut înainte de BigBang. Dacă nu există timpul, atunci nu poți vorbi despre trecut, prezent sau viitor. Nu există așa ceva. Poți spune „întotdeauna".
Deci, dacă vrei să te duci și mai mult în trecut ÎNAINTE DE BIG BANG nu vei putea fiindcă nu exista timpul înainte de Big Bang. Așa se explică faptul că Creatorul există dintotdeauna. Creatorul este viață.

Cum a creat energia din nimic? Asta nimeni nu știe. Din punct de vedere fizic și material este imposibil să creezi ceva din nimic. Aceasta ar fi altă dovadă a existenței unui Creator.

De ce Dumnezeul creștin? Coincidență sau nu, descoperirile științifice sunt foarte asemănătoare cu ce scrie în Biblie în cartea facerii. Și știința și Biblia admit faptul că la început nu exista nimic, apoi a apărut Universul. Altă coincidență: ordinea apariției elementelor din univers din Biblie (stele, planete, atmosfera, apa, animalele etc) coincide cu ordinea stabilită de cercetători. Să presupunem că cel care a scris Cartea Facerii a inventat toată povestea asta acum 5000 de ani. Care erau șansele ca scriitorul să nimerească exact așa ordinea creării materiei?

PS: Documentarul e bine făcut și explică fain chestii despre univers (lucruri științifice), partea cu Dumnezeu apare doar la final.

Numai tot baga stiinta cand vorbim de dumnezeu, tocmai ai spus ca inainte de big bang nu era timp desi nu avea timp cand sa apara simplu

De ce să nu includ știința? Nu El a creat și știința? Păi tocmai asta spun: Dumnezeu nu a apărut, El exista dintotdeauna. „La un moment dat" (am pus în ghilimele fiindcă nu exista timpul atunci) „s-a gândit" să creeze universul și atunci a apărut și timpul.

Imi pierd timpul cu tine, pa

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

Divinitatea e principiu si esenta Existentei, de ce ar avea nevoie sa fie creat?

Si esenta existentei cum a aparut sa fim seriosi

Buna, intrebarea, raspunsul chiar nu il vom afla, daca afli cum a aparut toata energia care a dat nastere la absolut tot ce exista, sa-mi zici mie.

Da si eu as vrea sa stiu ce a cauzat acel big bang, aparitia energiei, dar sa ne mintim ca stim nu e corect parerea mea

Din punct de vedere stiintific eu sunt un teist agnostic, nu pretin ca stiu ca exista Dumnezeu, dar cred ca exista, mai exact nu pretind nicio dovada empirica in acest sens.

Te inteleg, eu sunt ateu -agnostic - lipsa credintei in dumnezeu, nu afirm ca exista sau ca nu exista dumnezeu, nu pretind cunoastere, mai mult as merge spre un fel de panteism in care natura singura se descurca cu toate ea nefind un creator sau un zeu