| lilith16 a întrebat:

Un preot a zis: "daca am vedea ce este acum in jurul nostru cu adevărat am lua-o razna".La ce credeţi ca s-a referit?

12 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

La entitățile din celelalte dimensiuni pe care în mod normal nu le putem vedea.

| xerxes1 a răspuns:

Cred ca s-a referit la bacterii.

| Mircea08 a răspuns:

S-a referit la faptul ca lumea, in mare parte, face exact ceea ce nu trebuie, face exact ceea ce e mai rau pentru ea, in cunostinta de cauza si fara sa clipeasca. Este o mare bataie de joc fata de natura, animale si oameni, si asta nu mi se pare greu de vazut

| unvecin a răspuns:

Conform Bibliei lupta dintre bine și rău nu se dă numai în lumea vizibilă. Există Dumnezeu, există Satan și există îngeri de ambele părți.

Uneori devine vizibilă o parte din lumea nevăzută. Un caz în avem în 2 Împărați 6:15-17:
„Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineață și a ieșit. Și iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai și care. Și slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: "Ah! domnul meu, cum vom face?"
El a răspuns: "Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei."
Elisei s-a rugat și a zis: "Doamne, deschide-i ochii să vadă." Și Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai și de care de foc împrejurul lui Elisei."

Un alt caz e descris în Daniel capitolul 10. Daniel s-a rugat și cuvintele lui au fost ascultate încă de la început și un sol ceresc a fost trimis cu răspunsul (versetul 12), dar răspunsul a întârziat: „Dar capetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din capeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei." (versetul 13), iar ca urmare mesajul a ajuns la destinație... dar cu întârziere. E clar din context că lumea vizibilă și cea invizibilă se întrepătrund și există lupte nevăzute, cu posibile rezultate vizibile.

Putem aminti și de disputa dintre Satan și Dumnezeu cu privire la Iov (de la începutul cărții Iov). De asemenea, de lupta dată la învierea lui Moise - el fiind primul om înviat, Satana îl pretindea că îi aparține (Iuda 1:9). Mai e episodul din Zaharia capitolul 3, când Satan îl învinuiește pe Iosua.

Și multe altele. Subiectul (marea luptă dintre bine și rău văzută în Biblie, istorie și viitor) e tratat amplu în cărțile din colecția Marea luptă (seria Conflictul Veacurilor) de Ellen G. White:
Patriarhi și profeți
Profeți și regi
Viața lui Isus
Faptele apostolilor
Tragedia veacurilor (sau Marea luptă)
Recomand mai ales ultima. Era o carte super-vânată de comuniști, păstrată ca o comoară în acele timpuri. Merită!

| SG1995 a răspuns:

E schizo și vede îngeri și draci.

| EcceHomo a răspuns:

Eh,se referea la Dragnea.

| danut a răspuns (pentru SG1995):

"E schizo și vede îngeri și draci."
Dar tu cum esti cand insulti un om pentru parerile lui? Paranoic sau demonizat? (primul cuvant este "stiintific" iar al doilea este echivalentul religios, alege).

| SG1995 a răspuns (pentru danut):

Zis eu demonizat sau posedat am zis că vede îngeri și draci adică ființe fictive.

"îngeri și draci adică ființe fictive."
De unde sti?

| SG1995 a răspuns (pentru danut):

Demonstrează-mi că există chestiile astea. laughing

"Demonstrează-mi că există chestiile astea. "
De ce?

| DeyCj a răspuns:

La exact ceea ce a spus. Există lume ce nu o putem percepe datorită limitării la doar 5 simțuri.Imaginează-ți ce ai vedea și simții dacă ai avea 12 simțuri, și ți-ai folosii 100% din creier?
Am vedea multe, și am percepe inclusiv energia universului.Normal că sunt oameni care au mai mult de 5 simțuri, iar aceștia sunt mult mai sensibili decât cei ce au doar 5.Probabil ca de asta avem doar 5 simțuri, ca să fim protejați de ceea ce nu vedem și percepem, că nu toți știu ce să facă dacă ar avea toate simțurile active, și s-ar speria de ceea ce văd.