| Inferno a întrebat:

Un religios sustine ca Dumnezeu l-a ajutat sa bea mai mult lapte, motivul fiind ca a reusit sa creeze o relatie cu Dumnezeu.

L-am intrebat de ce Dumnezeu nu ajuta si alte persoane care sunt la fel de credincioase ca el?
De ce Dumnezeu nu ajuta persoane care sunt chiar mai credincioase decat el?

Rezultatul a fost socant...

Uitati pe scurt dialogul nostru:

https://ibb.co/qr6zSrj
(Conversatia a continuat asa pentru inca 2-3 raspunsuri. Dar imi este lene sa mai postez)

Intreaga discutie:
https://www.tpu.ro/......ina-2.html

Are you f****g kidding me?!
Am repetat de peste 30 de ori ca ma refer la persoane la fel de credincioase ca el. Rezultatul: Nimic!

Va rog, imi puteti explica ce incearca dansul sa spuna?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Acest om este fix genul de persoana care nu ar trece un test PCL-R serios.
Nu pentru ca are un IQ sub medie (ceea ce este evident din moment ce are o capacitate de intelegere extrem de limitata, dar nu este ceva de care sa radem, din contra), ci pentru ca gandirii lui deja limitate i-a impus si o forma defectuoasa si bolnavicioasa de percepere a realitatii si se ghideaza dupa acele criterii.
Nu stiu cum de ai avut rabdarea sa incerci sa continui conversatia cu el.
Trist este ca multi gandesc la fel si totusi se bat cu pumnul in piept cum sunt ei credinciosi si ca emana doar iubire, toleranta, respect si intelegere fata de semeni.Majoritatea sunt niste ipocriti.

8 răspunsuri:
| Inferno explică (pentru Floridori):

Apropo de ipocrizie.

Uite ce imi scrie respectivul:

[De ce Dumnezeu nu ajuta copiii africani?]
"Pentru ca e responsabilitatea noastra. Ca tot o dam ca suntem buni. Deci si altruisti. De ar fi asa, ne-ar pasa de ei, si am face orice pentru ei. Dar suntem egoisti si de aceea ei sufera. Rezolva problema omului, egpismul, si rezolvi si problema copiilor, si nu numai."

Iata ce scrie in raspunsul imediat urmator:

"Este mai important lapticul in masura in care ecmai important un lucru insignifiant pe care il fac sotieivl mele fata de altele care ar trebui sa le fac oamenilor neajutorati. De ce nu imi spui sa dau ciocolata ce tocmai am cumparat-o sotiei unui copil sarac? E nedrept ca o dau sptiei, care are ce minca? Pare. Dar nu e. E vorba de relatie. Cind esti in relatie cu cineva, iti face si ii faci favoruri."

| Floridori a răspuns (pentru Inferno):

Sincer, am vazut conversatia acum cateva zile, dar raspunsurile lui absolut tampite si absurde mi-au dat stari de anxietate si nu am urmarit discutia pana la capat.
Problema acestor oameni este ca in ignoranta lor, ei sunt convinsi ca au dreptate.Si asta este un teren periculos.Stii cum se zice:"problema umanitatii este ca desteptii au prea multe dubii, iar prostii prea multe certitudini".

| Floridori a răspuns (pentru Inferno):

Si are dreptate...

| halogen001 a răspuns:

Zeul e facut dupa chipul si asemanarea credinciosului, deci credinciosul are aceeasi bunatate si iubire ca si zeul din poveste.

| halogen001 a răspuns:

Https://youtu.be/hxVkNcpkGXs? Un om care s-a lasat de meserie laughing

| h379m3973423 a răspuns:

Marea majoritate a oamenilor ce-și spun creștini nu-L cunosc pe Dumnezeu. Dacă îi vei întreba ce este păcatul, pocăința, mântuirea îți vor da răspunsuri vagi pentru că nici ei nu știu. Îndoctrinați care s-au adaptat anturajului, sau îndoctrinați care nu s-au adaptat anturajului și o bagă pe aia "fiecare cum înțelege/cum i se dă" sau "eu cred că Dumnezeu este/trebuie să fie..." fiind subiectivi.

Degeaba încercați să-i înțelegeți sau să vă bateți joc de ei sau de religie dându-i pe ei ca exemplu. În Biblie Domnul Isus, Dumnezeu, ne spune "Va spun ca le va face dreptate in curand. Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?"
Nu mai există oameni exemplu, fii de Dumnezeu, creștini adevărați așa de mulți, aproape deloc. Dintre doi despre care crezi că sunt credincioși/fanatici/exemplari(la fel) doar unul va fi luat și unul va fi lăsat. Luca 17:34-36

| vasile2222 a răspuns:

Intreaba-te in primul rand de ce suntem aici?
Suntem ca sa experimentam diverse chestii. Nu exista niciun Dumnezeu care stabileste - tu te chinui, tu esti bogat etc. Noi alegem.

Asadar, copiii din Africa sunt saraci etc pentru ca asa au ales ei, nu pentru ca exista un Dumenzeu care vrea sa-i faca sa sufere. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne ajutam intre noi.

Chestia ca unul e mai credincios ca altul --- fiecare are drumul lui. Nu trebuie sa ne comparam, sa judecam. Numai biserica face lucrul acesta -- toti suntem pacatosi, numai unul e prea sfintit happy