| soimos a întrebat:

Un test sincer pentru a va verifica credinta si religiozitatea!

Sa presupunem ca la o tomografie ti s-a descoperit ca ai o tumoare pe creier care trebuie neaparat operata ca sa supravietuiesti?

Oare in aceasta situatie care este adevaratul mantuitor la care te rogi/adresezi sa te ajute?

O fi cumva biserica cu Isus-Christos-ul ei, adica te rogi aceluia care te va mantuii doar deschizandu-ti cu cheile mortii pe care le detine poarta mortii (vezi Apocalipsa 1.18) pe care vei intra in Iad (pentru ca cheile raiului nu le detine el) dar si pentru. ca "mantuitorul" Isus Christos ii mantuieste pe absolut toti, doar punandu-le crucea la cap... si bineinteles oferindu-ti imensa bucurie de a ajunge in "cer" alaturi de "dumnezeu"!

Sau adevaratul mantuitor la care te adresezi este totusi societatea dezvoltata moderna si mantuitoare, care iti pune la dispozitie un spital modern dotat cu aparatura moderna si medicii neurochirurgi super-calificati si medicamente de ultima ora?

43 răspunsuri:
| soimos explică (pentru Allrc24):

>Dadar Biblia mai spune<
Iarasi minti?
O fi spunand-o Biblia, dar o spun de fapt acei rabini care au scris Biblia, si nu maimutoiul inchipuit la care te inchini tu in mod irational!
Biblia este un text scris si asumat de rabinii din Marea Sinagoga!

>cat imi e de satanisti.pe aceea chiar nu ii suport <
Si cum de nu borasti cand te uiti in oglinda?
Sau nu esti tu acela care il are ca "dumnezeu" pe Lucifer =Christos, seful cheilor Iadului?

>Ce contrazic? hai uimeste-ma <
Il contrazici chiar pe Diavolul la care te inchini ca unui Dumnezeu!
Ia de aici:

"Eu însă vă spun vouă: Că oricine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,acum am convingerea ca intre tine si habotnicii religiosi nu este nicio deosebire asupra modului in care cautati sa va impuneti p.de vedere.In felul tendentios in care pui intrebarile si jignesti atunci cand contrazici,nu faci altceva decat sa le intaresti parerea ca cei care-i contrazic sunt slujitorii raului.
Acum,pe scurt,iti voi dovedi cum patima iti intuneca ratiunea:in formularea ta cuvantului "credinta"ii dai nu numai sens de "credinta religioasa", spunand "credita si religiozitatea", dar in tot expozeul tau ulteriuor te referi numai la acest sens.Dece? Eu afirma ca nu exista OM care sa nu creada in ceva sau chiar in mai multe.Ma poti contrazice?

| soimos explică (pentru anonim_4396):

Da, fara credinta nu poti trai!
Dar una este sa crezi ca ai curent la priza, sau ca antibioticul iti face bine cand ai o infectie, si alta este sa crezi a proasta in Dumnezei verzi pe pereti care nu exista in realitate!

| KodrutZ a răspuns (pentru soimos):

Habar n-ai cu ce se maninca satanismul. Stai jos, ai nota 2.

| soimos explică (pentru KodrutZ):

Nici nu am pretins vreodata ca as avea habar!
Eu sunt de parerea ca adevaratii satanisti (in sensul satana=Diavol) sunt de fapt crestinii si biserica lor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru soimos):

Iar te grabesti. Exemplul cu priza este cam ca nuca-n perete, avand in vedere ca prin credinta definim in principiu o opinie ferma, sau un sofism patetic.

| LaraClarice a răspuns:

M-as ruga si as avea incredere si in medici.

(va rog semnati petitia http://www.ptroa.co.il/petition/ )

| soimos explică (pentru anonim_4396):

Nu este nicio "nuca in perete" pentru ca stiinta este atat de vasta incat niciodata nimeni nu o va putea cuprinde toata asa ca toti suntem nevoiti sa credem in acele legi ale stiintei sau consecintele acestora care au fost clar dovedite!
A crede in mod irational nu este productiv tot asa cum nici rugaciunea adresata in biserica "Omului Invizibil" nu aduce niciodata nimic!

| KodrutZ a răspuns (pentru soimos):

Pai vezi, satana = diavol = un mare fis. Ia arunca un ochi aici - http://en.wikipedia.org/wiki/LaVeyan_Satanism. Primele 3-4 fraze ar trebui sa fie suficiente. Cei care se declara satanisti si au impresia ca slavesc pe draculea sint niste penibili la fel de mari ca si crestinopatii infocati (cunosc crestini practicanti pentru care am toata stima si respectul, insa majoritatea sint jalnici ca si intoleranta si ingustime a perceptiilor).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru soimos):

Am ramas neplacut surprins de raspunsul tau care,dupa umila mea parere,dovedeste ca indiferent despre ce se discuta,tu ai fixatia cu "Omul invizibil".
Stimate SAIMOS,plastic vorbind,ce legatura are sula cu prefectura? Eu cautam sa-ti explic, stiintific abordand problema (asa cum iti place tie sa combati religia) ca intelesul cuvantului CREDINTA nu se potriveste cu exemplul dat de tine cu existenta sau inexistenta curentului electric la priza. Daca nu ai inteles ce am vrut sa spun prin "opinie ferma"si "sofism patetic", trebuia sa-mi spui nu sa divaghezi.Imi pare rau sa constat,din nou,ca atunci cand nu-ti convine ceva, fie o dai numai pe religie, fie adopti pozitia strutului (vezi parerea ta la raspunsul meu la cele postate de tine la 12.01. 2012 privind Noul Testament). Daca vei continua asa incep sa cred ca au avut dreptate acei cercetatori britanci care au ajuns la concluzia ca inteligenta este conditionata de gradul de cultura si prejudecati.Si pentru a evita sa-mi mai rastalmacesti sensurile, iti preccizez ca prin "prejudcata"inteleg o atitudine favorabila sau defavorabila cu privire la ceva, pe baza unor idei stereotipe sau generalizate abuziv.

| Robert_Nadolu_1996 a răspuns:

Nu stiu de ce ridicati subiectul asta pentru ca o sa provoace nu-mai certuri atei cu treaba lor satanisti cu a lor iar crestini cu a lor mai bine nu mai vorbiti de asta asa cred eu nu trebuie sa fiti de acord
ceaules