1. Daca ar exista un Dumnezeu atotputernic cum scrie in Biblie, ar exista o singura credinta. Religia nu este credinta, ea este ce spunea Eminescu: "Religia - o frază de dânşii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug". Se refera la cei puternici, la stapanitori.
2. Am avut ocazia, cand eram la liceu sa citesc o carte scrisa de un american, care explica stiintific toate faptele descrise in vechiul Testament.
3. Noul testament este scris de diferiti capi ai bisericii sau la comanda acestora, in functie de vremurile scurse ale istoriei.
4. Da, este posibil sa vina sfarsitul lumii, daca marile puteri se mai ameninta mult cu arma nucleara si vor trece la folosirea ei. Se va ajunge ca zonele unde actioneaza acestea sa fie precum in filmul „planeta maimutelor", dar asta doar dupa perioada de injumatatire a substantei folosite: de la 9 • 10-17scunde la ca. 7•1024 ani.
As putea scrie mult, deoarece am studiat (nu citit) Biblia si alte carti religioase, descifrandu-le talcul ascuns.
O sa mai scriu ceva la postarile userilor.
Dacă tu crezi că apocalipsa e o idee inventată e treaba ta. Alții cred că e adevărată. Și nu ești tu mai important decât alții și nici opinia ta personală mai specială decât a altora.
Cei care au inventat-o, apoi s-au gasit niste unii sa creada in ea. As ar fi si vu ''Harry Potter''. Daca se gasesc unii, o fac religie
De curiozitate, câte argumente pentru existenta lui Dumnezeu ai studiat? Nu mă refer la auzit ici-colo de la creștini. Mă refer câte ai studiat tu personal
Serios? Cate argumente pentru existenta inorogului meu ai studiat?
Nu există inorogi. Acum o să repet întrebarea. Câte argumente pentru existenta divinitatii ai studiat?
Si eu repet. De unde stii ca nu exista? Si cate argumente pentru existenta inorogului meu ai studiat?
Il respect pe acest preot, deoarece, imbracand in precepte biblice, spune si multe adevaruri pamantene. Tocmai in asta sta puterea de convingere a propagandei religioase: imbracarea minciunii, neadevarurilor, a ideilor fantasmagorice in haina ideilor si faptelor adevarate, accesibile oricarui muritor de rand cu nu prea multa scoala.
Ce este Biblia? O culegere (sa nu zic o adunatura) de scrieri a unor "invatati", pentru ca mai marii bisericilor si conducatorii popoarelor sa poata tine sub jug prostimea.
Am scris mai sus ca un american a demonstrat stiintific toate faptele vechiului testament.
Ce argumente pentru existenta lui Dumnezeu ai studiat? Ca, in afara de scrierile unor oameni, nu exista dovezi cu adevarat.
Nu mai stiu cum se numeste cartea. Mi-a ramas in minte ca se numeste "Saniuta de argint". dar am cautata asa ceva pe net si nu am gasit.
Cartea o imprumutasem de la un coleg.
Orice argument exista pe lumea asta, pentru orice adevăr pe care îl accepți este până la urmă o "scriere a unor oaneni". Și cercetarile stiintifice sunt "scrieri ale unor oameni" și argumentele logice si filozofice sunt "scrieri ale unor oameni" deci nu prea inteleg ce vrei sa spui
De unde știu că nu exista inorogul tau psihotic?
Pentru că inorogul se presupune a fi un animal, o entitate zoologică naturală și normală. Dacă e pur și simplu un animal înseamnă că dovada suficientă pentru existenta acestui animal ar fi sa fie vazut si studiat și clasificat biologic pentru a stabili relatia lui cu celelalte specii de animale.
Da, este adevarat, dar scrieri demonstrate. Altele, care nu sunt demonstrate sunt doar idei filozofice. unele din ele se intalnesc cu realitatea intr-o anumita a existentei istorice a omenirii.
Care este este argumentul de baza al religiei? "Crede si nu cerceta". Dar eu ma raportez la ce zicea Arghezii: "Vreau să te pipăi şi să urlu: „Este!""
Nu, cercetarile stiintifice nu sunt scrieri. Doar rezultatele acestora sunt inserate in scrieri, scrieri care pot fi puse sau verificate in practica. Nu confunda cercetarile stiintifice cu filozofia existentiala. Cercetarile stiintifice sunt demonstrate sau negate de practica. Ideile filozofice sunt relative. Sa-ti dau un exemplu in acest sens. Ce spune filozofia despre frumos? "Nu este frumos ce este frumos, ci este frumos ce-mi place mie. Cum este caracterizat un lucru ca este frumos? Prin cumulul parerilor mai multor indivizi. Este la fel ca si in etica si morala, care au evoluat in functie de epoca in care s-a manifestat.