| DumnezăuTatăl a întrebat:

Unde se afla gradina Edenului?

18 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

In cer

| DumnezăuTatăl explică (pentru 4b):

Hopa! Cartea Facerii spune altceva.

| EmaS a răspuns:

Biblia relateaza locul geografic al Eden si al Gradinii intre patru rauri Phison, Gosen, Tigru, Eufrat, si trei regiuni Havila, Asiria si Cus (deseori tradus ca Etiopia.

| DumnezăuTatăl explică (pentru EmaS):

Acesta-i raspunsul pe care-l asteptam!
Bun, toata lumea stie (''ma rog'', nu foarte multi)ca Phisonul este raul Faz, denumit ulterior Araks, care se afla in Armenia.In privinta Tigrului si Eufratului nu avem niciun dubiu in ceea ce priveste locatie acestora, insa dupa cum spuneai, cel de-al patrulea rau este Gosen/Ghihon, care inconjoara tot tinutul Cus(Etiopia).
Sa inteleg ca Edenul ar fi undeva intre Irak, Armenia si Etiopia?

| 4b a răspuns (pentru DumnezăuTatăl):

Asa-i Spino, Edenul este unde spusa Ema, INSA odata cu caderea omului in pacat, acesta fu alungat din gradina; trimis pe pamant...amu aceasta se afla in cer...eu fusai directa, scuze.
Sanatatewinking

| Hombre a răspuns:

La Palatul Cotroceni.

| OOOLEOOO a răspuns:

Ethiopia!

| DumnezăuTatăl explică (pentru OOOLEOOO):

Faci parte din miscarea rastafari?

| Hombre a răspuns (pentru DumnezăuTatăl):

Ti-ai si gasit pe cine sa lamuresti, pai daca in biblie scrie verde si in realitate e galben, pai tot verde ramane in capul habotnicului.

| DumnezăuTatăl explică (pentru Hombre):

Poate o sa-si dea seama ca biblia este doar o carte de stand up comedy.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru DumnezăuTatăl):

Da

| MMihai a răspuns:

În poveștile Bibliei!

http://ro.wikipedia.org/wiki/Gr%C4%83dina_Edenului

Au găsit picturi rupestre în Munții Tasili
http://ro.wikipedia.org/wiki/Tassili_n'Ajjer
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Algerien_5_0049.jpg
http://ro.wikipedia.org/wiki/Pictur%C4%83_rupestr%C4%83
Șirul muntos este de asemenea cunoscut pentru picturile rupestre și pentru unele situri arheologice, care datează din perioada neolitică, atunci când climatul local era mai umed, comparându-se cu o savană, nu cu un deșert. Arta descrie turme de vite, mari animale sălbatice, inclusiv crocodili, și activități umane ca vânătoare și dans. ( Această artă are puternice influențe stilistice din arta pre-Ngunii în Arta Africii de Sud.)

Deci putem vorbi de schimbări climatice majore, în zonă, care ar face imposibilă astăzi, localizarea grădinii Edenului undeva pe hartă,

dar în memoria colectivă rămăsese întipărită ideea unui loc,
unde era frumos și bine.

Tibesti
http://ro.wikipedia.org/wiki/Tibesti
Poate și pe aici era o vegetație luxuriantă cândva.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sahara
În perioada neolitică o parte a deșertului era mai umedă decât azi, ceea ce a determinat formarea culturilor de pe valea Nilului, Eufratului, și valea Tigrului. În secolul al VI-lea î.Hr. locuitorii acestei regiuni se ocupau cu agricultura și abia în secolul al II-lea î.Hr. cu creșterea cailor (conform picturilor din peșteriile din Egipt Anatolia, bazinul mării Egee). În Epoca Bronzului în secolul al XVI-lea î.Hr. s-au perfecționat armele de luptă, introducându-se carele de luptă (război). În timpul faraonului Ramses al III-lea sunt amintite 92 care de război, 184 de cai, luate ca pradă de război în campania militară din Libia. În secolul I î.Hr. începe perioada uscată a Saharei ceea ce a determinat diminuarea treptată a agriculturii și creșterii animalelor. Prin cucerirea Egiptului de către asirieni în secolul al VII-lea î.Hr. ajunge cămila în Africa, înlocuind treptat calul; în timpul lui Ptolomeu este deja dezvoltată creșterea cămilelor. În Sahara centrală din secolul al V-lea î.Hr. înflorește imperiul Garamantului, un oraș de oază care face un comerț intensiv cu bazinul mării mediterane (greci, romani), acest imperiu fiind mai târziu cucerit de arabi.
Nordul Saharei dispune de numeroase bogății naturale. Petrolul și gazele naturale sunt extrase din Algeria, Libia și Tunisia, iar fierul și fosforitele, din Mauritania și Sahara Occidentală. Alte zăcăminte existente: sare, cărbuni, cupru, mangan, uraniu, plumb, volfram, titan și zinc.
Existența petrolului și a gazelor naturale și a cărbunilor sunt o dovadă, că odată =cândva în Sahara a existat o vegetație abundentă.

| Hombre a răspuns (pentru DumnezăuTatăl):

Never, credinta iluzorie e mai placuta si mai adanc infipta in creier decat realitatea de care in general se fuge.
Ema e prea tăbăcită sa-si mai schimbe optica.

| marinelpop a răspuns:

Potopul adus de Dumnezeu a şters orice urmă a grădinii Edenului. După cum sugerează textul din Ezechiel 31:18, „copacii din Eden" erau demult dispăruţi în secolul al VII-lea î.e.n. Prin urmare, cei care au încercat mai târziu să găsească grădina Edenului s-au ostenit în zadar.

| ciotori a răspuns:

In Rai!

Întrebări similare