Raspunsul meu la intrebare ar fi da, este compatibil. Daca exista sau nu asta e altceva.
Matematica ne ajuta sa inteleg mult mai logic ideile. Matematica totodata este si o limba universala. Din moment ce matematica este un instrument pentru a explica clar unele fenomene. Realitatea de multe ori este subiectiva pentru ca oamenii nu pot fi 100% obiectivi. Fiecare isi creaza o realitate proprie.
Hai sa fie cum zici tu. Dar chestia asta cu matematica pura sa o zici iubitelei tale atunci cind veti avea cele mai inaltatoare momente din viata voastra impreuna! Si daca ea va zice ca ai dreptate, atunci si eu iti voi da dreptate!
Traim cu adinca dorinta in inimile noastre pentru a iubi si a fi iubiti. Si matematica nu are nici o legatura cu asta. Altfel totul s-ar reduce la niste calcule matematice, si nu am fi uneori atit de singuri, atit de respinsi, atit de raniti.
Un univers care a fost provocat de haos nu poate fi matematic calcultat totul perfect in plus inca nu stim multe asa ca sa nu ne grabim in afirmati in de astea
Spui ca, Universul nu este compatibil cu niciun Dumnezeu, spui ca totul este stiinta, si mai spui ca hazardul este imposibil. Nu mai inteleg nimic. Am impresia ca te cam contrazici. Atunci, de unde provine stiinta de care vorbesti?
Nu cred, matematic nu este o inventie a omului pentru a putea intelege fenomenul, matematica este fenomenul.
Sentimentele oamenilor pot fi descrise din punct de vedere biologic, apoi chimic si la sfarsit matematic.
Totul poate fi descris atat de bine matematic, pentru ca totul este matematica.
Eu nu spun ca lucrurile sunt predestinate, nu, doar ca fiecare fenomen se intampla in functie de probabilitatea de a se intampla si datorita lucrului pe care noi il numim matematica.
Chiar crezi ca sentimentele pot fi explicate matematic. Crezi ca le poti pune intr-o matrice sigura, care sa nu sufere nici o schimbare? Cred ca te contrazici cu una din cele mai elementare legi ale psihologiei. Cind un student incepe facultatea de psihologie, una din primele lectii pe carele invata e faptul ca, desi omul functioneaza dupa anumite legi prescrise de natura sa umana, totusi, oricind te poate surprinde printr-o decizie la care niciodata nu te-ai fi asteptat.
Si asa e, suntem extrem de imprevizibili datorita sentimentelor ce le avem. Azi actionam intr-un anumit mod, ca miine sa fim total schimbati si sa actionam altfel. Ori, matematica e ceva extrem de previzibil, si azi, si miine, precizia ei va fi la fel.
DeProfundis99 întreabă: