Da. Eram odata intr-o perioada grea si am cerut semn; am ridicat degetul spre fereastra si am cerut sa imi arate o lumina acolo. Cerul era acoperit complet de nori; insa mana nefiind perfect fixa, am vazut ca se intrezareste o lumina; sincer m-a luat cu calduri. S-a facut o gaura in cer pentru mine pentru cateva secunde si vedeam o stea foarte luminoasa.
Cine stie putina geometrie realizeaza ca probabilitatea ca patru puncte coliniare sa apara la cerere e aproape de zero.
Si au mai fost si altele, in perioade de cautari sau in alte perioade grele ale vietii.
De multe ori. Unul din cele mai interesante si rapide raspunsuri: intr-o zi, vroind sa renunt la jobul ce il aveam pentru ceva mai bun, am aflat de o ocazie, si trebuia sa merg de dimineata devreme sa vad despre ce e vorba impreuna cu o cunostinta. Asta presupunea sa ma scol la 4.30, ca la 7 sa fiu la locul respectiv. Chiar nu stiam ce sa fac, iar timpul era prea scurt sa aflu ce doreste Dumnezeu (stiam ca El imi vrea binele, si de aceea de fiecare data cind aveam nevoie de indrumare, o cautam la El, si primeam raspuns). Toata ziua m-am rugat, pe oriunde eram, sa primesc un raspuns, daca e bine sa merg la acel job, sau nu. Nu am primit nimic. Seara m-am culcat, cu grija ca daca merg, si postul nu e bun, pierd ce am pentru ceva mai prost. Si de aceea, nici nu am dormit bine. La 3.30 m-am trezit. Si m-am rugat din nou atunci. Dupa un sfert de ora, am stiut ce am de facut: sa stau cuminte pe locul meu. M-am culcat si am dormit ca un prunc pina dimineata. Confirmarea: acea cunostinta a mea a mers, s-a angajat, insa dupa numai doua saptamini avea asemenea probleme acolo incit ii parea rau ca s-a dus. Mie mi-a parut bine ca Dumnezeu a raspuns la rugaciunea mea in acea noapte.
Da, In general, dumnezeu/universul iti da tot timpul ce ai nevoie. Nu ce vrei, ci ce ai nevoie.
Da...sincer mi-a raspuns. De multe ori.m-am rugat la El odata sa plec la tara pentru ca teebuia neaparat sa plec, si fix atunci a inceput sa ninga foarte tare ) si nu am mai plecat..asta e unul dintre multele exemple.
Daca tu nu te rugai nu ningea banuiesc ca poti repeta acel magic cadou, roaga-te sa ninga in sahara sau sa fie 40 de grade in antartica, aia nu-i minune e doar ghiceala si eu pot ghici ca va ploua undeva in tm daca ma uit la nori
Dacă dorim ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile, trebuie să ascultăm şi noi ce spune el -Zaharia 7:13. Trebuie să ne străduim să trăim în conformitate cu legile sale- Proverbele 15:29; 28:9, ceea ce putini oameni fac.
Mie imi place tare mult experienta a trei frati foarte credinciosi:
Cei trei au cunoscut adevărul despre Dumnezeu în închisoare. În urma unui incident violent, tuturor deţinuţilor li s-au impus mai multe restricţii. Din această cauză, ei s-au revoltat şi, în semn de protest, au decis ca în dimineaţa următoare să nu mai înapoieze farfuriile după micul dejun. Cei trei nu ştiau ce să facă: dacă se alăturau revoltei, încălcau sfatul lui Iehova din Romani 13:1; dacă nu se alăturau revoltei, deţinuţii furioşi s-ar fi răzbunat pe ei.
Întrucât nu puteau să ia legătura unul cu altul, cei trei s-au rugat fiecare pentru înţelepciune si pentru ca sa ia cea mai buna decizie. A doua zi dimineaţă şi-au dat seama că luaseră aceeaşi decizie: să refuze micul dejun. Astfel, când gardienii au venit să strângă farfuriile, cei trei n-au trebuit să înapoieze nicio farfurie. Cât de mult s-au bucurat ei pentru că ‘Ascultătorul rugăciunii’ fusese alături de ei! (Ps. 65:2)
Eu personal, am acum o problema de sanatate, L-am chemat in ajutor, si uite ca ma refac
Si ades L-am rugat sa faca multe lucruri, care pentru mine erau imposibile, ei uite ca El mi-a aratat contrariul.Totul e posibil la El.
Si daca vrei sa-I ceri ceva, ai grija sa-i ceri ceva de care chiar ai nevoie.El raspunde la rugaciuni cu : "Da", "Nu", "Mai asteapta"...
Cu ce esti tu mai presus decat altii ca sa poata sa iti raspunda divinitatea? Te-ai gandit la treaba asta?
Sa inteleg ca tu cand ai o problema de sanatate nu te duci la doctor?
Ba da, dar medicii nu intotdeauna iti dau vesti bune, si atunci apelez si la Dumnezeu. Daca El n-ar vrea, ori cate medikamente si prin cati medici n-as merge, tot nu m-as vindeca.Deci daca-i si voia Lui ma vindec
Am zis cumva ca-s mai presus ca altii? Nu. Poti si tu s-o faci, o sa ai rezultate, asta atata timp cat crezi Pentru ca daca nu crezi ca o va face, degeaba Il mai rogi sa te ajute.
Eu pe conceptia asta merg.Gandeste-te, nu crezi ca e anormal ca pe tine sa te ajute cand ai probleme de sanatate, dar pe copiii din Africa care n-au ce manca si traiesc in jeg, nu? De aia nu cred ca te-ai insanatosit ca te-a ajutat Dumnezeu.E prostesc si naiv sa consideri asta.
Atunci de ce mai mergi la doctori si iei medicamente daca oricum totul e in mana lui Dumnezeu? Nu ar fi mai usor doar sa te rogi cand esti bolnava si sa te vindece el?
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
Nu stiai ca Dumnezeu lucreaza si prin medici?
Povesti.
De ce ar avea el nevoie sa lucreze prin medici daca e capabil de miracole?
Imi pare rau ca gandesti astfel
Pai cand lucreaza prin medici, nu-s tot miracole?
Eu n-am vazut vreun medic sa faca miracole. Am vazut doar medici care, folosindu-se de cunostintele lor stiintifice, au tratat cu succes anumite boli.
De cand mama dracu' fac medicii miracole, femeie? Eram sigur ca se va ajunge cu conversatia pana aici. Miracol este fenomen supranatural.Iar tu imi zici ca medicii fac miracole? Scuza-ma, verifica te rog frumos un dictionar!
Ca sa inteleg ca nu ai fost la doctor, medicamente nimic sau ai fost atunci numai e nimic magic si stiinta
Deci ai luat medicamente da te-a ajutat dumnezeu super
Deci in medicamente e dumnezeu incarnat sau cum nu inteleg? de ce te duci la doctor daca dumnezeu te vindeca, daca un hindus, ateu lua medicamentele alea nu era acelasi efect?
Nu intelegi...
Pai is miracole, ca El lucreaza prin ei.Asta e greu de inteles? Vorbesc romaneste din cate stiu.
Isus facea minuni? Uite ca da. Si n-a zis El ucenicilor ca ei vor face minuni mai mari ca ale lui( pe care le-a facut cat a fost pe pamant)? Din acei ucenici puteau liber iesi medici.
miruna120 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: