| Mădă0611 a întrebat:

V-ati intrebat vreodata de ce toate religiile predica pacea, bunatatea, iubirea, alea alea? Daca nu, ia ganditi-va! laughing Care credeti ca ar fi raspunsul?

61 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Pentru ca, dupa logica ta, absolut toata lumea promoveaza pacea. Toti criminalii promoveaza pacea. Inclusiv Hitler promova pacea. Asta dupa logica ta.

Si cum potrivit tie toata lumea promoveaza pacea inseamna ca si religiosii, care fac parte din "toata lumea", promoveaza pacea.

O intrebare mai buna ar fi:

De ce toata lumea promoveaza pacea?

| Mădă0611 explică (pentru Inferno):

Ia zi, de ce Hitler omora pe cine omora (indirect)?

| Inferno a răspuns (pentru Mădă0611):

Pentru ca promova pacea.

Nu-i nevoie sa raspunzi la misto cand nu intelegi ceva. Pentru ca voia o tara buna, si o lume buna, buna conform perceptiei lui, o rasa superioara, deci oameni buni, fizic si psihic.

Bunatatea e un mecanism de aparare, mai devreme sau mai tarziu toata lumea care are timp de gandeli ajunge la concluzia ca trebuie sa fii bun, asta asigurandu-i de fapt propria pace/siguranta, pe langa ca daca nu iti pune pe moment viata in pericol, raspunzi cu bine ca sa inchei o lupta, pentru a avea liniste.

Pai si daca toata lumea promoveaza pacea care mai e sensul intrebarii tale?
De ce te-ai mai lega in particular de religie din moment ce e valabil pentru absolut orice?

Pai si daca toata lumea promoveaza pacea care mai e sensul intrebarii tale?
De ce te-ai mai lega in particular de religie din moment ce e valabil pentru absolut orice?
Nu era mai logic sa intrebi : "De ce toata lumea promoveaza pacea?"
in loc de:
"De ce religia promoveaza pacea?"

Pentru ca voiam sa dovedesc, folosind raspunsurile lor la intrebarile mele ulterioare, ca bunatatea e un mecanism de aparare si ca oamenii invata binele pentru a avea parte de el, nu pentru ca exista un singur dumnezeu care a trimis mesaje diferite unor grupuri diferite de oameni, cum afirma unii, bunatatea sau dorinta de bine a oamenilor fiind pentru ei dovada ca dumnezeu, Yhwh, of course, exista si e in toti. Logic?

| krazzy a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu, nu este Yhwh cum gresit afirmi tu si nu stiu ce prostii ai citit dar a-i face bine sa nu mai citesti asemena non sensuri si sa te pui sa cauti ceva care are o baza, ca au fost tot felul de filoxofi si oamenii ai lumii noi care au fost ei „mai destepti„ si s-au apucat sa interpreteze Biblia Scrierile vechi sa gasesca nu stiu ce, tot felulde aberatii care multe sunt ilogice, chiar daca evreii foloseau Iahve sau Elohim sau Adonai, Eli, pentru a spune pe nume Lui Dumnezeu, numele Lui nu este asa, ci in Scriptura spune chiar Dumnezeu cine este si zice asa: Atunci Dumnezeu a răspuns lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt". Apoi i-a zis: "Aşa să spui fiilor lui Israel: Cel ce este m-a trimis la voi!", deci este cel ce este, adica EL exista de la Sine si prin Sine, iar multi au incercat sa-i dovedeasca existenta, TU CHIAR CREZI CA DUMNEZEU E ASA DE... SA SE LASE DECOPERIT ALTFEL DACA NU VREA, EL A LASAT LEGII CLARE, CINE NU SE CONFORMEAZA LOR SI NU LE INDEPLINESTE ARE VOINTA LIBERA, EL NE IUBESTE, NE-A ARATAT CE TREBUIE SA FACEM, a trimis in lume pe Fiul Cel Unul Nacut, Dumnezeul nostru este Tripersonal, nu Ihwh si alte denumiri, eu iti dau un sfat, ia citeste niste literatura religioasa sa vezi ce parerea au autorii care chiar au fost luminati de Dumnezeu, iar daca nu crezi ca au fost luminati, macar citeste sa vezi tu daca cumva nu gresesti, pe ce te bazezi cand spui toate chestile astea, trebuie sa ai o baza, multe de pe internet nu isi au rostul, deajba incearca stiintific sa demonstreze pe Dumnezeu, asta este mandria omului ca oarecand a dracului de a incerca sa se puna mai sus ca Dumnezeu, El nu se lasa descoeprit de orice terchiaberchea care nu are altceva mai bun de facut...

| costis a răspuns:

Chiar si societatile atee au predicat pacea, bunatatea alea, alea.

| Mădă0611 explică (pentru costis):

Iezact! Oare de ce?

| RAY a răspuns:

Degeaba predica iubirea daca nu se prinde nimic de asa zisi crestini

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pentru ca exista numai astea si lipsa acestora?

| WaterDrop a răspuns:

Daca ar predica altceva, lumea s`ar razvrati mai repede impotriva religiei respective si ar renega`o. Iubirea si pacea sunt cel mai bun instrument de manipulare.

| Mădă0611 explică (pentru WaterDrop):

Si tu daca stai sa te gandesti ajungi la concluzia ca trebuie sa fii bun. Unii ar spune ca e dovada cu dumnezeu exista si e in fiecare din noi. In lumea ta de vin nu e doar bunatate, pace?

| WaterDrop a răspuns (pentru Mădă0611):

Nicidecum. Nu poate exista bine fara rau si invers.Le vreau pe amandoua in egala masura.Cum altfel imi pot da seama ca imi este bine, daca nu mi-a fost niciodata rau? Imi place sa fiu rau si imi place sa fiu bun.Religia imi spune ca trebuie sa fiu doar bun, deci incearca sa ma manipuleze.

"Cum altfel imi pot da seama ca imi este bine, daca nu mi-a fost niciodata rau?" aici e deja logica, dar daca nu ai apela la ea, ai mai vrea rau?

Da, pentru ca este in natura noastra, chiar daca nu as apela la logica si nu as sti sa fac diferenta intre ele, tot as face rau involuntar.In orice lucru exista un echilibru.

Raul involuntar e facut cu intentii bune. Natura omului e sa vrea sa traiasca, si nu oricum, ci bine, linistit. "Preda binele, prin vorbe sau fapte, si (spera ca) o sa ai pace!" - eu laughing. E nevoia omului de siguranta.

Ai putea traii intr-o lume in care totul e roz? Dupa cativa ani ti s`ar topi mintea.Inteleg ce vrei sa faci, insa doar iti vei crea o falsa iluzie de pace si bine.Niciodata lucrurile nu sunt doar albe sau negre.

| VelaJohnny a răspuns:

„toate religiile" cunoscute*. Exista si religii si culte care nu predica asta. Pot da doar un exemplu: majoritatea cultelor satanice. Mai sunt alte religii si in prezent, au fost si in trecut, care promovau violenta, imoralitatea sexuala etc.

Apoi, majoritatea religiilor au ca scop sa traga foloase de pe urma membrilor lor, iar cu cat sunt mai multi cu atat e mai bine. Cum sa ii ademenesti la asa ceva daca nu cu ceva care pe oricine il intereseaza si isi doreste. Si nu, nu toate religiile predica. Ca se tin discursuri inspirate si pozitive la adunarile lor, inseamna altceva decat a predica.

| Mădă0611 explică (pentru VelaJohnny):

Satanismul, cel putin din ce am vazut pe aici, predica bunul simt. "violenta, imoralitatea sexuala" si astea sunt perceptii, pentru unii o fi ceva bine.

| VelaJohnny a răspuns (pentru Mădă0611):

Exista multe culte satanice, cu multe ideologii, nu numai unul.winking
Legat de „perceptiile" astea, gandeste-te, care e rolul constiintei? Cand faci ceva rau, ceva interior te mustra. Daca continui sa fac treaba aia, trecand peste mustrare, constiinta ti se toceste, si nu mai simti nimic atunci cand faci rau cuiva. Am fost creati cu simtul asta care ne avertizeaza chiar dinainte de a face o anumita actiune, daca e buna sau rea. In timp se poate degrada sau ascuti. Nu o lua de parca ar trebui sa fie moral orice lucru, doar pentru ca unele persoane se simt bine sau indiferent cand comit lucruri rele.

Pentru canibali e perfect normal si moral sa isi manance semenii, nu-i mustra constiinta. Mustrarile de constiinta sunt grija pentru moralitate, iar moralitatea e sugerata, din exterior sau interior (empatie), binele si raul fiind doar perceptii subiective si relative.
Da-mi un exemplu de rau urmat de mustrare de constiinta.

Cand cineva fura pentru prima data, sau candcand jignesti pe cineva si regreti actiunea, sau cand bati un animal, un caine de exemplu...deja exemplul asta intra in categoria constiintei tocite, pe tine te doare sa il vezi cum il loveste pe animal, dar el nu simte nici o mustrare, o parere de rau. Nici n-ai indrazni sa faci ceea ce a facut acea persoana acelui caine. Sau stai sa te inteleg mai bine, fiecare actiune pe care o faci nu reprezinta nimic pentru tine, esti indiferenta? Furi banii unui cersetor sincer, iti e egal, nici un regret, omori animale gen caine in chinuri, n-ai nici o treaba. Sau sa dau un exemplu care sigur te atinge, fara sa te acuz de ceva, doar exemplific, iti mutilezi parintii. Nu te doare nimic? Daca nu simti nimic, inseamna ca ti-ai tocit constiinta, ai ajuns cu o „inima de piatra", „sange rece", „fara suflet" etc.

"Mustrarile de constiinta sunt grija pentru moralitate, iar moralitatea e sugerata, din exterior sau interior (empatie), binele si raul fiind doar perceptii subiective si relative." adiiiicaaa daca cineva m-a batut, cand bat un animal ma gandesc ca el simte ce am simtit eu, asa stiu ca nu e bine sa-l bat. Sau nu-i musai sa ma bata, ci sa cad singura si sa ma lovesc. De aici vine ideea de bine si rau, mai e si educatia, da' asta e alta treaba. Daca te gandesti bine, tot ce faci faci pentru tine. Daca bati un om, incepi sa te temi ca cineva o sa te bata pentru ca stii ca n-ai facut bine (am explicat mai sus), daca ajuti, speri ca atunci cand o sa ai nevoie o sa te ajute cineva, chiar daca nu esti constient de acel gand, el exista.

Depinde de viziunea fiecaruia. Eu m-as simti groaznic sa ma descarc de nervi si sa il las pe cineva intr-o balta de sange. Frica de consecinte e alta treaba, cum ma simt fata de ce am comis deja zic eu.

| AntoniSoulesOne a răspuns:

Religia? Ce e religia? Nu vezi cat de rau a facut mereu, A distrus tot ce a fost bun si ce nu putea sa fie atins de religie si sa fie inlocuit cu credinta in nu stiu ce divinitate dezvoltata de unele minti. Nu vezi ca in unele carti de "religie" unele date se bat cap in cap. Daca ar fi existat credinta si a bisericii in dumnezeu nu s-ar mai fi cerut bani. si nu ar fi donat averea la populatie nu s-ar fi imbracat in aur si ar fi facut coada cu masini luxoase. Religia e de rahat si e pe cale de disparitie. (Scuze de greselile gramaticale)

| Mădă0611 explică (pentru AntoniSoulesOne):

Da' eu n-am intrebat ce e, ci de ce toate predica binele, pacea, iubirea. Zicea cineva ca asta e dovada ca dumnezeu exista (fiecare gandindu-se la dumnezeul lui), si ca mesajul lui e diferit, in functie de perioada sau zona unde l-a trimis.

| AntoniSoulesOne a răspuns (pentru Mădă0611):

Rau graia acel cineva.

In mare, are dreptate. Sa intreb altfel. De ce filosofii si "marii intelepti" indeamna la pace, iubire, bunatate, mila? Intrebam de religii pentr ca in cazul lor e mai dramatic, daca nu te supui, platesti cu suferinta, dar ideea majoritatii, daca nu chiar a tuturor invataturilor e "fii bun!". De ce sa fii bun?

Ca sa primesti rau inapoihappy.

Binele si raul sunt perceptii subiective, nu exista de fapt laughing, dar totusi, tu incerci sa faci bine, cand incerci, de ce? Ce primesti inapoi e bun sau rau in functie de nevoile tale, intentia celuilalt nu e rea, sau nu intotdeauna.

Tot nu imi aplec capul in fata religieilaughing

| T0T a răspuns (pentru Mădă0611):

"Binele si raul sunt perceptii subiective, nu exista de fapt "
Off mădă credeam că am mai discutat despre asta. Binele e definit ca fiind ceva benefic pentru un cerc social, nu poți spune că nu există. Dacă nu există ar fi ok să fii mâine violată de un boschetar, lume fericită, happy end.

| Mădă0611 explică (pentru T0T):

"Binele e definit ca fiind ceva benefic pentru un cerc social", e perceptie subiectiva si relativa. Unele ar vrea sa fie violate, eu nu-s printre acelea.

| T0T a răspuns (pentru Mădă0611):

Sunt cazuri când poate fi și percepție mai mult obiectivă. De exemplu peste 90% din femei nu cred că ar vrea asta, deci ceva general care se îndepărtează de a fi subiectiv => lege. Și chiar de ar fi tot binele strict subiectiv, acesta tot există.

| Mădă0611 explică (pentru T0T):

Perceptie obiectiva? laughing Nu vor pentru ca pentru ele e ceva rau, e perceptie subiectiva.
Exista pentru un singur organism. E bine sa mananci fructe - fructul e copilul plantei - ii faci rau plantei. Sau pentru mai multe organisme, lucrurile generale, in rest fiecare om e unic prin felul in care percepe lumea. Nu exista doua persoane care s-o perceapa identic.

| MistretulPufos a răspuns:

Cruciadele sunt foarte pasnice, nu? laughing

| Mădă0611 explică (pentru MistretulPufos):

Parca am zis mai sus, mi-e lene sa verific... ca religiile predica pacea, iubirea, fiecare stie asta despre propria religie, iar daca e asa, cei de alta religie sunt opusul; opusul trebuie distrus ca doar binele sa existe.

Răspuns utilizator avertizat
| Cliar a răspuns:

Pentru ca trebuie sa ne ajutam unii pe altii... Doneaza la biserica ca vei ajuta preotul cu benzina la bmw si dumnezeu te va rasplati te asigur laughing

| krazzy a răspuns:

Mai bine a-i cauta a sa vezi clar ce zice fiecare, si ce interpretare au despre pace, religia este ca si politica, noi nu trebuie sa fim religiosi, ci credinciosi, exista o Biserica lasata de Hristos care nu a purtat razboaie aiurite si altele, Ortodoxia este mai mult decat pace lumeasca, este pacea duhovniceasca, care vine din castigarea razboiului nevazut descpre care oamenii de azi nu cred sau nu stiu toti, iar daca le-ai spune ar zice du-te de aici, asta se intampla pentru ca nu au incercat sa vada daca exista un razboi sau pace, inainte de a spun ceva cauta si vei afla!

| krazzy a răspuns:

Https://www.facebook.com/parintele.calistrat/videos/1714335035448428/ asculta asta cu rabdare si vei intelege ceva!

| Mădă0611 explică (pentru krazzy):

Genul asta de om ar trebui inchis pe undeva sa nu mai poata prosti lumea. Ne miram de babele care spun ca ba e seceta din cauza ateilor, ba prea multa ploaie, tot din cauza lor. oh go on

Daca ai fiascultat ce ti-am trimis si daca ai fi avut rabdare si daca a-i fi crezut a-i fi inteles, nu a-i decat a ma judeca, intr-o zi vei vrea nu vei vrea vei da si raspuns si vei lua si plata, vei vrea nu vei vrea vei crede in Dumnezeu, El nu se descopera decat celor ce Il cauta, nu pe internet in documentare facute de om, ci inma, acolo unde poti sa-l gasesti, intr-o zi iti vei da sema, daca nu Il vei vedea dupa ce vei muri, atunci nu vei mai putea spun ca nu exista, crezi ca atatia oameni cat cred in El, nu au un temei, sa stii ca am intalnit si oameni care L-au vazut, si care Il simt si care pot sa demonstreze ca exista contrar tuturor teorilor nebune!

Amenintari cu iadul. Tu crezi in dumnezeu din necunoastere si frica de suferinta. Trist. Si la nenea ala ce sa ascult? prostii? "lumea o duce rau ca exista necredinciosi", si culmea, ortodoxismul e dreapta credinta, doar ortodocsii stiu raspunsul corect.
La un control la cap'sor, o sa vezi ca oamenii aia nu stau prea bine cu creierul.

Eu cred si atat, crede si tu si atat, daca crezi sincer vei vedea, daca nu, nu il vei vedea, iadul oricum dupa ce morea fiecare om il vede, in afara de cateva exceptii, la fel vede si raiul, care nu este cum se zice numai foc si gheata, este si suparare, durere, suferinte, singuratate, iar cel mai cumlit, lipsa dragostei, caci pentru asta amfost creatisa iubim, iar raiul este tot ceea ce nu ai simtit deplin pe pamant, dragoste, iubire, fericire, stare de bine si mai ales Dumnezeu, care este mai mult decat toate, eu te-as sfatui desi nu sunt inmasura ca sunt pacatos mai mult ca oriscicare, dar ar trebui macar sa mai citesti si carti de la Dumnezeu, nu numai de la dracu, ca el ii mare filozof, dar si nemaipomenit de prost, si ar trebui sa stii si tu ca daca tot cauti adevarul, nu il vei gasi in intunerc, du-te la Biserica, fie popa si bat, daca tu crezi Dumnezeu il face pentru tine treaz, numai trebuie sa crezi si credinta este rodul cunoasterii Lui Dumnezeu, iar cunoasterea se obtine din rugaciune care este vorbirea cu Dumnezeu si asta nu vine imediat, poti sa spui ca nu stiu ce si nu stiu ce despre auzi tu la ei cum Il numesc pe Dumnezeu, „Elohim„, zeul israelit, de parca El ar fi supus tie, stai ca se termina rabdarea si a Lui si apoi in zadar ii vei mai zice si PreaInalte ca iertarea nu vine oricum. Dumnezeu exista ca tu vrei ca nu, asta e cea mai mare minciuna si inselare care o foloseste dracul ca Dumnezeu nu exista, nici diavolul, nici altceva, scrie si pr Cleopa care a vazut asta de la Dumnezeu si a scris o carte mica Cum inseala diavolul pe om... itit recomand sa ma ierti in primul rand daca te-am jignit sau ceva si eu te iert si Dumnezeu sa ne ierte pe amandoi, eu nu am nimic cu tine, chiar mi-a placut sa-ti scriu, dar ai grija, ca is multe lucruri in lume care nu le intelegem, si eu la inceput eram ispitit de astfel de ganduri, dar m-am rugat la Dumnezeu sa ma ajute si sa nu ma lase sa nu cred in El, si mi-se parea ca nu il aud, dar apoi, o spun spre slava Lui, a fost altceva si de atunci este mereu cu mine, trebuie doar sa-ti deschizi inima si sa ii ceri iertare si El iti va deschide viata! Asa ne invata Biserica si asa ne invata Hristos Dumnezeu, Cel in care credem si pe Care il marturisim, este alegerea ta, daca vrei sa traiesti in pace cu lumea aici si in razboi dincolo sau in pace cu amandoua!(dar asta implica razboi aici)

De ce as crede ceva prostesc? De ce simt oamenii dragoste in viata asta?
Daca te nasteai in alta tara unde ai fi fost invatat sa crezi in alt dumnezeu, el era cel adevarat, pe el il vedeai, il simteai.

Nu este adevarat, eu ti-am spus ca sa crezi trebuie sa te rogi, este alegerea ta, sau te rog sau nu, daca eram intr-o alta tara, Dumnezeu tot exista si El stie cum ar fi fost, dar nu au rost ipoteze ale unor astfel de circumstatnte, din moment ce traiesc aici, trebuie sa cred asa cum mi-a aratat El, iar daca tu crezi ca e prostesc este problema ta, poate daca ai incerca sa vezi nu ai avea nimic de pierdut, in fond daca El exista si tu nu crezi, tu ai pierdut totul, dar daca exista si crezi ai castigat totul, nu este treaba noastra cum se vor mantui alti, este treaba noastra cum ne vom mantui noi fiecare, noi simtim dragoste cred eu fiindca suntem facuti din iubire de catre Dumnezeu ca sa ne impartasim de ea, dar strict problema ta ce crezi, eu ti-am spus parerea mea, de multe ori Dumnezeu ii rabda pe oameni si nu li se arata tocmai pentr simplu fapt ca ei nu vor sa creada, sau sunt prea madri zic parintii ca sa isi deschida inima si ochii sa vada adevarul si astfel ramn orbi toata viata, dar nu stiu exact.

laughing ce hoţi sunteţi, mă! Pariul lui Pascal se poate aplica oricarui (dumne)zeu, deci nu merge cu aia nenaivi, unde mai pui ca crezand in cineva imaginar te izolezi de realitate, si astfel nici nu incerci s-o intelegi.

Yhwh e zeul evreilor, "dumnezeu" inseamna creator, nu e un nume.

Vai ce te-au amenintat si santajat cei cu care ai crescut; pariul lui Pascal, rastignirea --> invinovatire. Daca tie ti-e bine asa, sa fie in bafta ta, cu altii nu merge, nu te mai obosi.

Nici nu ma obosesc, eu ti-am dat un sfat, ai putea sa citesti si literatura religioasca, ca sa vezi daca cea laica gandeste corect, ca in fond nu stii care mancare are gustul mai bun pana nu le gusti pe amandoua, este problema fiecaruia ce citeste, fiecare mananca rodul unui pom al cunoasterii, daca rodul este bun si omul este bun daca rodul este otravitor si omul se otraveste.

Ia stai asa. Tu faci bine pentru a merge in rai, nu? Pentru binele tau, nu?

| diavolusi99 a răspuns:

Religia este o mare greseala in lume. Din cauza lor a pornit razboaiele si alte lucruri. Nu exista divinitati sau taramuri gen rai si iad. Religia a fost facuta initial pentru psihicul omului si dupa isi da seama ca n-ai cum sa fii atat de prost incat sa crezi in asa ceva, dar tot bun vei devenii pentru ca asa ai fost invatat. In ortodoxie biblia, bisericile si preotii sunt cele mai mari **** din lume. Dumnezeu inseamna existenta, iar mantuirea lui Hristos inseamna iubirea fata de viata proprie sau a altora.

| Mădă0611 explică (pentru diavolusi99):

Tu crezi in Hristos si Yhwh, dar nu in religie?

| VelaJohnny a răspuns (pentru diavolusi99):

„Din cauza lor a pornit razboaiele si alte lucruri" - nu fi prea sigur. Iti pot da ca exemple multe razboaie care au avut ca scop dominatia economica asupra unei tari (gen cele mondiale). E doar partial adevarat ce spui. Sa nu crezi ca teroristii lupta numai pentru religia lor. Chiar si in crestinism a fost folosita cu scopul de a ridica moralul sus soldatilor care luptau pentru interesele egoiste ale conducatorilor. In rest, is de acord cu tine la ultima fraza happy