Da, de fiecare data, dar asa cum un stapan cu lacrimi in ochi isi eutanasiaza cainele turbat pentru binele lui si eu am fost nevoit sa fac acest sacrificiu. Nu exista alta cale, iar tot ce fac este cu un scop nobil, chiar daca as fi nevoit sa recurg la metode criminale pentru a salva pe cineva de acesta boala.
Îmi pare rău, când, fără voia mea, se întâmplă ca oamenii buni, inteligenţi, frumoşi, pe care îi respect, să se simtă prinşi cu ceilalţi la mijloc, ideile şi apucăturile cărora le critic, deşi încerc pe cât pot să nu generalizez şi să nu o transform în ceva personal.
Da. Fiecare are dreptul sa creada in ce vrea. Ma inerveaza si indivizii care se iau de ortodocsi. Acuma l-am blocat pe un asemenea c**tin.
Nu cunosc persoane cu credinte diferite, eu vad oamenii cu credinta baniilor si a ipocriziei, da e aiurea sa judeci apoi regreti asta sta in natura noastra
Nu ma mir.
Apropo, ia niste oxitocina pana mai cresti: https://www.youtube.com/watch?v=ObGYFInWrU0
Atunci când eram și mai bătută în cap decât sunt acum,bineînțeles că făceam și din ăstea...Și ca orice alt religios
nu-mi convenea ca altul să-mi facă la fel.(egoism religios)Pe moment nu
m-am simțit prost, dar după ce m-am trezit puțin, am ajuns să insult persoana care m-a făcut să fiu așa, adică pe mine și cu puțin ajutor am înțeles că religia mă face să fiu o știutoare care crede că știe totul, dar nu știe absolut nimic.
Sigur ca s-a intamplat sa-mi para putin rau. Cateodata mai nimeresti si cate un crestin mai putin fanatic, sa zicem, si nu-ti dai seama la timp, si ajungi sa-l iei mai tare, ca si pe ceilalti cu care suntem toti obisnuiti
Cand vezi "oameni" ca ngheorghe n-ai cum sa nu-ti para rau pentru ei, indiferent de ce credinta au. Cand ii citesti aberatiile, automat iti faci o parere despre el, deci il judeci. Dar nu ma simt prost, ma simt oripilat.
De atacat nici n-are rost, deja ii curge sudoarea pe tastatura la ce raspunsuri are...
Sincer da.
Ca ateu mi-a parut rau cand un crestin cu bun simt (rar, aproape nevazut) s-a simtit atacat de o intrebare.
In fapt cateodata imi pare rau sa zic lucrurilor pe nume deoarece ca fost crestin stiu cat de mult ii ofenseaza. Totusi aplic vorba din batrani: "Un sut in spate te muta in fata!"
La final, inteleg ca orice om e om de partea celalata ce scrie, si de aceea caut sa ma fixez in a ataca argumentele, nu persoana, si atac doar pozitia ipocrita si daca cineva "insista" caut sa fac "tit for that" (adica ce imi dai, asta primesti), daca ma numeste cu o porecla, ii raspund cu o porecla, si de genul.
Imi place cum vorbesteste lumea pe aici, habar neavand ce inseamna cuvintele. Unii sunt atei dar habar nu au ce fac ateii si ce conceptii generale au ei. Alti sunt religiosi in sensul de creduli, de cred ce spune sefu popa desi vad cu ochii lor ca minteste...
Dar sa ne intoarcem la ale noastre: "a judeca" inseamna atat in limbaj juridic cat si in limbaj religios, a acuza pe cineva si ai da o pedeapsa in cazul in care este dovedit vinovat. (oriunde in biblie o persoana judecata este si pedepsita odata cu dovada, simplu si scurt!)
Deci din cati au raspuns aici, sigur niciunul nu a dat vreo pedeapsa... adica "judecata" care isi inchipuie ca a facut-o era de fapt o banala critica sau analiza.
La tine Mădă, raspunsurile pe care le-ai primit sunt de fapt cele la care te-ai asteptat, pentru ca la tine ii un obicei de a folosi cuvinte cu sensuri figurative. Chiar ma sperii cateodata.
Nenea Gheorghe si ale lui raspunsuri complexe.
Exemplu de judecare si pedeapsa: x e gay, eu votez nu stiu ce impotriva gay-ilor, il pedepsesc, sau poate sa nu fie vorba de votat ceva, ci de respins doar, eventual sa corup si mintile altora si astfel x sa aiba tot mai putini prieteni, sau niciunul. Simplu.
A judeca are mai multe sensuri: http://dexonline.ro/definitie/judeca
De fapt ma asteptam si nu prea, pentru ca musulmanii, de exemplu, cand omoara pe cineva, nu cred ca au mustrari de constiinta, ca doar au facut un lucru bun (poate ai observat, tot repet diferenta dintre moralitate si supunere), la fel ar trebui sa fie in cazul teistilor cand zeul instiga la violenta sau cel putin ura impotriva necredinciosilor, nu neaparat direct.
Tanti Mădă si al ei limbaj metaforico-stiintific.
Cred ca ar fi bine sa-ti incep cu sensurile din DEX. Cand este vorba de libertatea sau viata unei persoane sa stii ca nimeni nu se mai preocupa de formele figurative a lui" a judeca". Si vecina ta cand zice ca soarele este galben, inseamna ca a judecat de vreme ce nu zice o prostie, totusi daca pentru asta se uita la soare de 5 minute, exact la amiaza, pe un cer complet senin, nu mai poti sa zici ca are judecata.
Exemplu tau de judecare si pedeapsa este o cacialma totala:
-singurul vot care ar avea putere si influienta este cel din parlament. Te crezi vreo parlamentara?
- revino=ti pe pamant, iti amintesc ca doar rezultatul votarii conteaza si in foarte rare cazuri se sta intr=un vot. Singura esti neobservata.
-cand zici: "sa corup mintile altora" sper ca te referi la" sa corupi mintile altora care sunt normali" altfel ceea ce spui ar fi fara sens; dar de vreme ce tu ai incepe sa te ocupi cu coruptul nu te-ai deosebii de un gay sao o gay(girl), poate chiar esti o gay(girl) ca ai deja si limbajul format, un normal la cap nu are nevoie sa corupa si nici macar sa convinga, este indeajuns sa responsabilizeze: Cand vei fi purtatoare de vreo boala vizibila ma lasi sa te evit la servici sau pe strada? sau vrei sa imi cer voie special de la tine? Asa ca...
Oricum discutia asta cu exemplele tale, tipice a la Mădă nu isi au niciun rost aici, intrebarea ta se refera la credinte si religii, si pana in prezent nu am auzit sa existe vreo credinta care sa-i sustina pe gay. O lungim, hă, hăăă... ca pe aluat. Eu as zice sa nu mai asculti pe toata lumea care iti da contraargumente ingenioase... ca iti uiti intrebarea, si nici nu mai da la cpy/pst la tot ce citesti ca te faci de răs.
" la fel ar trebui sa fie in cazul teistilor " - aici faci o greseala foarte mare. Daca fiecare om, ar trebui sa fie liber sa isi practice religia asta nu inseamna ca toate religiile sunt bune, sau adevarate. Maxim o religie poate fi adevarata. Bineanteles ca m-am obisnuit ca discutiile a la Mădă style: cand o persoana de aici se considera teista pentru ca este crestina, tu daca incepi si o tratezi ca pe o musulmana sau ca pe o budista atunci evident ca niciodata nu se epuizeaza subiectul
"diferenta dintre moralitate si supunere" Cata vreme nu traiesti ca o singuratica pe paduri esti cam obligata sa te supui...societatii si sistemelor sociale(sistemul de invatamant, sistemul sanitar, sistemului religios, etc) si economice, adica in societate nu prea faci ce vrei. Totusi, se intampla foarte des ca x sa comande pe y sa ii faca rau lui z. Si asta se intampla atunci cand y chiar "CREDE" ca "NU ARE" nicio responsbilitate. Iar daca z se dovedeste a fi mai puternic ca x si y atunci y se trezeste ca va fi pedepsit exact pentru ca a "CREZUT" ca "NU ARE" nicio raspundere, si restul populatiei se trezeste cu un x care minteste cu inversunare, si care incearca sa se scoata: ordinul lui nu a fost inteles de y ... el a comandat cu totul altceva, sau nu a comandat deloc. Iar cazurile cu x, y si z le gasesti peste tot: in toate sistemele se fac abuzuri si favoritisme, in toate sistemele exista corupti, exceptie face armata si politia unde y este acceptat doar daca este iresponsabil din start si executa orice ordin. Mai grav nici nu se poate! La revolutia den 89 armata Romaniei a omorat romani civili. La revolutia den 89 armata Romaniei a executat ordine date de iresponsabili, adica de oameni care nu stiu sa raspunda, si care desi sunt generali inca mai fac caca pe ei.
Partea cea mai proasta este atunci cand y afla de moralitate abia dupa ce a comis fapte incriminatorii. Nu ti-as dori sa te trezesti intr-o astfel de postura. Oricum in biblie se afla texte de educatie morala si explicatii despre utilitatea ei, dar de vreme ce aceste texte sunt amestecate cu fabulatii, date istorice, si povesti cu subantelesuri de adormit copii si alte gematrii, evident ca lumea se plictiseste. Totusi partea cea mai trista a comportamentelor imorale este ca ele incep inca din relatiile de familie unde din minciuni(te-a adus barza; te fura tiganii daca nu esti cuminte, sau bau-bau) combinate cu niste prefacatorii sau promisiuni-amagitoare... lumea, isi baga propri copii in spitale si apoi turbeaza de manie ca alti copii sunt supersanatosi. Dar ii pune cineva sa minteasca? Sau aceste minciuni nu sunt minciuni? Sau a minti odraslele apartine de comportamentul moral? Un islamist te-ar omora ca religia lui sa primeze, dar un astfel de parinte te-ar manca de vie, indiferent ca are sau nu religie, si stie ca asta nu ii aduce vindecare copilului ei dar na---daca acest parinte vrea sa CREADA ca minciunile nu au consecinte atunci Ce poti tu sa ii faci?
Raspunsurile nu sunt complexe ci sunt date ca sa se incheie subiectul. Tu nu intrebi pentru ca nu stii ci intrebi ca sa le faci la altii capul calendar, tabarand cu nonsensuri si alte inutilitati
A la Mădă: o intrebare, 10 subiecte... 0 clarificari, si daca ar fi posibil chiar si mai putin de 0 clarificari.
Poate ca nu pricep mai mult! Dar intre noi fie vorba, o intrebare retorica are un camp foarte mic de aplicatii; de fapt intrebarea retorica vine in loc de un raspuns. (De exem: De ce sa raspund eu la intrebarea: Daca x este vinovat sau ba? de vreme ce y a facut o magarie si mai mare si nu este considerat vinovat!)
Deci ma pierd eu sau tu? ca intrebarea ta "retorica" chiar nu vine ca raspuns la niciuna din intrebarile mele.
Hai ca iti pun eu o intrebare retorica poate incepi sa diferentiezi intrebarile retorice de celelalte intrebari:
Ce importanta are cat si ce pricep eu cata vreme tu esti cea care se pierde in subiect?
invoci populatiile religioase gay! (nici nu realizezi cat poti abera!),
mai mult: amesteci religiosii si religiile de parca ai face vreo mamaliga!
Sa nu pricep multe, sau aproape nimica, dar nicidecum nu fac greselile pe care tu le faci! Si mai si traiesti cu impresia ca daca pui imoticoane care rad vei rezolva ceva; am facut eu vreo greseala de exprimare sau tu razi de tine?
Intrebarile mele sunt retorice pentru ca vreau ca altii sa mediteze la ceva anume, dar "e" grele si pentru tine, ca pentru altii de pe aici.
Emoticons - bla bla bla "They're also called emoticons because they are "icons" which convey "emotion." - See more at: http://www.netlingo.com/smileys.php#sthash.uLB9gUp9.dpuf"
Am observat demult ca la tine privighetoarea seamana cu sobolanii... daca nu la culoare atunci la ochii, si daca nu la ochii atunci tot gasesti tu ceva...
Este de invidiat bunatatea ta de a da la altii teme de meditatie la "ceva-uri". Nu stiu inca ce pot fi acele ceva-uri, pe semne ca nici tu nu stii de vrema ce pana acuma ai spus doar absurditati.
Voila! definitia la emoticons! Mai deschidem un subiect cu icoane? poate asa nu observa altii "judecarile fara pedepse" si alte atacuri de ...panica in fata unor raspunsuri logice primite de la anumiti religiosi!
pe bune, daca nu esti ruda cu mihai ala, poate esti chiar tu. Esti foarte greu de cap, extrem de greu de cap. Nu stiu unde vezi raspunsuri logice primite de la anumiti religiosi, sau daca esti religios, nu ma mir, si faptul ca Soarele a fost creat dupa plante e logic.
Subiectul unei intrebari se schimba cand apar din astia grei de cap.
NU ajungi nicaieri cu "Esti foarte greu de cap..." Nu te mai obosi sa combini discutiile pe teme de moralitate-sanatate cu cele de creere a Soarelui ca te vei surmenta.
Apropo, unde este logica ta?
Intrebarea este: 6 cai frumosi!
Scuze! Intrebarea ta este: "V-ati simtiti vreodata prost..." Acuma cand spui ca "Subiectul unei intrebari se schimba cand apar din astia grei de cap. " de fapt nu se schimba subiectul intrebari ci se schimba intrebarea cu tot cu subiect... chestia asta cu subiect si complement ii de clasa a V-a, Ai facut-o?
Mai repede mi-ai explica dupa ce logica aduci acum, in discutie, subiecte despre Soare? Ti frica sa postezi o noua intrebare pe TPU? Sau ca sa te faci ca uiti atentionarile si intrebarile pe care eu si lumea ti le facem cand arunci cu contraargumente de toata pomina? Tehnica ta: de a vorbi mult si fara capat este veche si de doi bani, plus ca nu este deloc stiintifica.
Inca sa nu uitam ca nu ai raspuns la nicio intrebare pusa de mine. Nici logic, nici ilogic, nici de nicio culoare. Preocuparea ta de a lungi discutia incepe sa devina si caraghioasa.
Oricate eforturi vei face si oricat de mult te vei obosi sa induci ca raspunsul tau este corect, atunci cand vei raspunde la cel putin o intrebare, lumea va incepe sa vada cata logica ai.
Nu raspund la intrebarile puse de tine ca nu le citesc, raspunsurile tale la intrebarile mele trebuie sa le citesc ca asta este, altfel nu citeam nimic din ce zici, esti tot pe langa subiect, mai scrii si mult, dar in raspunsul asta e explicatia, in "lumea va incepe sa vada cata logica ai", tu nu raspunzi la subiect, ci iti "etalezi cunostintele" ca lumea sa vada ce si cat stii , ei, nu e dovada de inteligenta sa aberezi, mult si pe langa.
Ha, ha, ha
Zici ca:"Nu raspund la intrebarile puse de tine ca nu le citesc, raspunsurile tale la intrebarile mele trebuie sa le citesc ca asta este"... eu nici nu prea postez intrebari direct pe TPU si ma refeream exact la intrebarile mele pe care le gasesti in raspunsurile pa care ti le dau...
Vai, cat te mai poti invarti...vezi ca o sa ametesti!
"esti tot pe langa subiect" zice asta exact cea care pomeneste de "religia gay"... probabil ai vrut sa spui "religia gaițelor"... si sa votezi ceva impotriva lor.
Exact eu nu raspund la subiect..., nici la intrebari?
Exact eu imi etalez cunostintele..., interesant ca mai devreme stiai "horoscopic" ca eu nu inteleg nimic? Poate nu inteleg nici limba romana? Vorbim cumva limbi diferite?
Exact eu aberez...
Apropo... tu stii cum arata un SEMN DE INTREBARE? Dar stii si la ce se foloseste?
Atentie! a venit mama NOname! Ai venit sa o salvezi pe Mada? ca raspunsurile tale, deja, nu mai au legatura cu intrebarea: "V-ati simtiti vreodata prost cand sau dupa ce ati judecat?". Te crezi vreun superman sau doar ai rolul de cloșcă salvatoare atașat la destin?
Apropo! De unde ai scos teoria asta cu frustrarile? in ce film ai vazut-o? ca eu am impresia ca, la cat de mult votezi, tu esti cea frustrata, si inca rau de tot. (cam putine puncte ai strans pana acum ca sa mai fi aleasa ---userul anului--- la anul, poate peste doi ani, sau trei, sau cine stie... )
Apropo, nu stiu unde ai invatat sa apreciezi importanta discutiilor, dar inca confunzi religia cu biserica de stat. Eu in locul tau m-as simti foarte prost daca m-as pronunta intr-un domeniu in care nu as fi studiat nimic fundamental, sa nu zic cat de prost m-as simti daca altii ar incepe sa se ia de mine. Eu zic ca nu prea ai ce cauta pe aici daca nu te apuci sa citesti ceva carti de istorie religioasa, daca nu chiar tratate de istorie comparata a religiilor... deci ma refer, daca ai observat, doar la partea stiintifica. Discutiile de la categoria Religie au devenit de foarte proasta calitate... si ti se duce si site-ul si ramai cu ce ai strans: puncte si comportamene disimulate.
Apropo, au mai fost cateva raspunsuri, care au venit foarte urgent dupa raspunsurile astea doua ale tale, si care au disparut dupa cum se vede. Cum iti explici tu ca unul care raspunde la intrebari mai vechi de o saptamana se apuca si isi sterge raspunsurile? si tot tu ma acuzi pe mine ca as fi altcineva... chiar ai tupeu, doar ca mai ti se face frica. Chiar te asteptai sa ma aliez cu "disparutii" si sa fiu impotriva ta? Cu mine nu iti merge, eu nu am nevoie de aliati ca sa arat ca tu nu ai nimic util de spus ci doar sari in apararea oricaruia te apeleaza.
"Atentie! a venit mama NOname! Ai venit sa o salvezi pe Mada? ..De unde ai scos teoria asta cu frustrarile? ..Cu mine nu iti merge."
Nu fi Gheorghe...
Majoritatea avem unele unele frustrari, doar ca la unii se vad mai bine, sau sunt mai mari, nu e nimeni vinovat in afara de tine ca le lasi sa rabufneasca pe aici...
Imi place cum vorbesti fara sa stii, si cum daca nu ti-am raspuns, ai cautat alta persoana caruia sa-i raspunzi pentru a arata lumii (tu ziceai, indirect, ca scrii pentru lume) ce de chestii stii; http://i.imgur.com/RrCjKtI.jpg dar esti simpatic si asa. Cum a zis si NOname, e doar amuzament.
"Imi place cum vorbesti fara sa stii..." Fara sa stiu ce? Facand observatii generale intotdeauna vei avea dreptate, e evident! Eu, de exemplu, nu ma pricep la fabricarea sticlei si la multe altele, dar vorbesc despre altceva, vorbesc doar despre ce stiu. Intre noi fie vorba, eu nici nu am vorbit despre fabricarea sticlei vreodata, si nici pe aici.
Am cautat alta persoana? Esti fantastica! Nu cumva vrei sa iti povestesc cate aventuri am avut si ce greu am gasit-o? --- ca in cazul asta nici nu stiu de unde sa incep povestea . Ar fi penibil sa incep cu un The End .
(Eu ziceam, indirect, ca scriu pentru lume). Penibil iarasi. Însăși acest raspuns este scris la o intrebare necitita de public pentru ca este veche de doua saptamani....sau poate am fani, tu ai?
MERCI... pentru ca ai recunoscut ca este doar de amzament. (Daca tu crezi ca aici tu te amuzi, atunci vei avea o surpriza cand vei descoperii cat se amuza (de tine) ochelaristii care te platesc sa iti strici si tu vederea.
... daca s-ar putea ai sta si 25 din 24. Macar daca ti-ai strica vederea din pasiune pentru religie, filozofie sau adevar. Cand n-o sa mai vezi deloc o sa te amuzi la telefon? Sau esti deja surda? )
A venit bunicu Holiday sa o scape pe mama NOname... Si tu faci parte din categoria celor care dispar?
Apropo, cum ai ajuns pe aici? Te-ai pierdut in raspunsuri sau ai auzit-o țipând?
O sa incerc sa nu fiu Gheorghe dar tu cand intri la categoria asta ai face bine sa devii Holy-dăi, nu ii mare diferenta, adica numai cine isi deschide ochii si mai pricepe o englezo-româna isi da seama cat de SEMNIFICATIVA este diferenta.
Inca ceva, pana sa te apuci sa dai lectii, invata sa raspunzi la "intrebarea principala" cat si autorului ei... nu de alta dar noi nu avem nicio idee comuna. Si indiferent ca ii fi si tu vreun administrator de site sau ca te ai bine cu ei, afla ca inca nu am măncat din aceeasi farfurie, nici marcar nu am avut vreo discutie pana in prezent ca sa iti permiti sa te bagi in seama cu mine oricand si oriunde. Asa ca fi mai respectos, măi necioplitule!
Alta, măi Holy-dăi nu te mai da Gheorhe si fa referire doar la persoana ta, ceva gen: "majoritatea au" ca pe mine putin m-ar interesa ca si tu te simti frustrat si ca ai face parte din categoria lor. Nu toti cei cu numele Gheorghe sunt "frustrati", sau "suparati" (ca-i acelasi lucru doar ca "suparat" suna mai bine pe romaneste) ca sa te confunzi atat de usor cu ei. Nu ti se pare ca eu sunt binedispus?··· mai ales azi.
O precizare, dar nu in ultimul rand: sunt multi frustrati care se grabesc sa vorbeasca, de parca ar fi gasit elixirul nemuririi, si... cand incep se bâlbâie, tu esti mai rau ca ei, tu te "bâlbâi" si in scris: "unele unele frustrari". Ce-i asta? Unele de unele? sau Unele ale unelor? vezi ca nici tu nu pricepi ce spui? asta este inceputul si cu timpul urmeaza sa nu te mai inteleaga nimeni.
Impertinentule, daca sunt vinovat la faza asta tampita atunci trebuie sa imi dau vreo pedeapsa? Ca eu m-as inchide singur in puscarie... dar sa construiesti tu una! Merg si cu mancare de acasa.
Intrebarile puse de mine le gasesti in lista mea din profil. Sper ca ne-am inteles.
Te strădui prea mult şi fără succes... STOP! Daca te opreai aici si nu spuneai nimic mai mult atunci te numeai filozoafa. Tot ce pot sa spun este ca ai pierdut pentru ca ai continuat. Dar sa iti si arat:
Daca Mădă nu are nevoie de aparatori ca sa se descurce, atunci de ce te-ai bagat? Trebuia sa stai frumusel in banca ta....mai ales că "adversarul" era jalnic.
Si apoi nu ai de ce sa ma consideri fara succes cand pe ultima suta de metri mi-ai descoperit scopul tau, sau cu alte cuvinte ti-ai declarat inutilitatea ta ca persoana vorbitoare si purtatoare de creier. Cat de jalnic sunt, dar am obtinut si prea multe. Nu era necesar. Apropo: La tine a trecut destul timp? Da anunt pe net poate iti vinde cineva vreun Aparat de Trecut Timpul mai Repede, ca pe net gasesti de toate.
Un grand MERCI ...si idem ca la Mădă.
Pe semne ca tu duci dorul celor morti de nu te desparti de categoria Religie!
Nu inteleg ce vrei sa faci? Deci eu sa iau o scara ca sa ies din groapa dupa ce am murit? La ce sa ies? Vrei sa ma filmezi? In cazul asta ar da mai bine daca m-as preface ca-s mort... altfel ti se termina filmul sauDVD-ul pana ies, sau cauta un actor profesionist. Poate Tom Cruise vrea sa faca ceva de gen si te ajuta. Sau incearca cu cinevanou. Cine stie? Daca il postezi pe Youtube lumea o sa creada ca-i adevarat. Si daca-s multi credinciosii astia poate le faci si o biserica si ii bagi acolo.
Mergi si cu un aparat de filmat!
Era vorba de vorba "esti prost de dai in gropi", mi-ai re si iar rererereconfirmat ca asa e. Cred ca traiesti din cauza (nu datorita) prostilor care au inventat telefoanele mobile ca asa poti suna la 112 sa te scoata din... belea. Daca n-ai ceva folositor sau inteligent de zis, scuteste-ma de porcariile tale.
Ce te face sa crezi ca te mai bag in seama?
In discutia asta publica se vede clar ca tu nu stii sa porti o conversatie pe niciun subiect religios fara sa te legi de persoanele cu care vorbesti. Ba mai apar si papagali care n-au tangenta cu subiectul.
Am fost destul de politicos cu tine desi ai venit cu inventi si aberatii pe seama mea pe care nu le-ai putut dovedi. Adica nu ai raspuns direct la nicio intrebare ca sa priceapa tot omul ca scoti raspunsurile din burta.
Nu vad de ce iti doresti ca cineva sa vorbeasca cu tine "folositor si inteligent" cata vreme tu spui toate lucrurile inutile (contrar lucrurilor folositoare) cat si lucruri fara sens (contrar lucrurilor inteligente) din simplu motiv ca te distrezi. Deci: "Buna dimineata! Du-te spala-te pe fata si pe ochi!"
Si mai termina cu insultele pe aici ca nu esti in jungla. Traiesti intr-o societate, asa ca fa un efort si educa-ti limbajul. de exemplu notiunea de "fair-play" iti lipseste cu desavarsire.
"....prostilor care au inventat telefoanele mobile" sunt mult mai destepti decat te asteptai sau ai vrea sa crezi, dar parea mea este ca acum ai descoperit si prea multe despre cat te duce, deocamdata, mintea pe tine.
Mai, dar tu esti mai... lipsit de inteligenta decat credeam, si credeam ca esti foarte. Esti intotdeauna pe langa subiect si intotdeauna te legi de cel cu care vorbesti, apoi te plangi ca ti se intoarce moneda, patetic. Ma bagi in seama in speranta ca o sa te bag si eu ca altii nu te baga, eu te bag ca poate poate incepi sa te simti si ma scutesti de tampeniile tale, nu ma intereseaza ce crezi sau ce cred altii, esti jalnic, prea jalnic ca sa meriti atentie. Repet, daca nu ai ceva folositor sau inteligent de zis, scuteste-ma de citit aberatii. Dumnezeu sa te binecuvanteze!
NU.Doamne fereste, cum sa ma simt asa? ce? in afara de crestinismul ortodox, celelalte sant minciuni.iar minciuna este un atribut al prostiei.la fel ca necredinta.deci,nu am avut niciodata asemenea simtamant.da te inteleg sa stii.Traind in cercu tau cel stramt.Hazardu-ti este nashul, iar eu nemuritor ma simt, Si destept, la tat pasul.fa madalin-o? ai mustrari di constiinta? vrai sa mergi la biserica sa ti inalti? spiritual?
Hai ca stiu ca nu, voiam niste marturisiri sincere, pentru a vedea diferenta dintre unul caruia nu i se cere sa isi iubeasca aproapele sau cel putin sa nu-l loveasca, sau daca l-a lovit, sa se opreasca la un moment dat, obligat de empatie, si unuia care i se cere. Eu ma simt prost, pentru ca stiu ca oamenii au nevoie disperata sa creada in ceva, sunt fericiti in lumea lor, asa cum si-o creaza, toata lumea vrea sa traiasca si fiecare actiune a fiecaruia urla "vreau sa traiesc! vreau sa traiesc, da' sa traiesc o viata buna", astfel sunt mai putin vinovati de toate faptele lor gresite, ma gandesc ca poate prin una din vorbele mele i-am sters cuiva o mica particica din lume, sau si-a corectat-o, si imi pare rau, uneori, dar era doar auto si legitima aparare. Nu m-am pocait, niste melodii mi-au administrat o supradoza de oxitocita, ca tot vorbeam ieri undeva despre asta, momentan s-a mai dus din efect. ) De ce nu puteti si voi sa puneti moralitatea (ce simtiti ca e bine si rau de facut) inaintea supunerii (ce vi se spune ce ar fi bine si rau de facut)?
Fa madalino? da repede iti mai trece.si eu care deja ma grabeam sa-l sun pe preot ca-i aduc o pacatoasa la pocainta.da daca zici ca ai luat o doza de oxotoxocita de aia sa lasam sa-si faca efectul.ca si eu baui un rachiu de dimineata si o cafe,{ca-s liber azi}si nu puteam sa merg la biserica cu stromful in nas.da nu-i nimic.om gasi noi timp sa ti pocaim macar pi tini, ca noi deja santem, nu ne fie de deochi.da di ci spui ca te simti prost? ori nu esti fata? fiindca uiti eu, am curaj sa recunosc ca; pe undi sant prost, platesc.da sa plateasca si altii.
E o expresie.
Nu prea sunteti pocaiti, asta e baiul.
Nu e bine sa judeci dar totusi daca poti sa convingi pe cineva ca Dumnezeu exista si doar in El ne putem increde este bine.
Cred ca oricine raspunde frecvent la intrebarile de la categoria "religie" s-a simtit cel putin o data prost ca a atacat o persoana cu convingeri diferite.Eu am primit un mesaj de la un administrator ca cica etichetez raspunsurile unui utilizator nu pe baza calitatii raspunsurilor ci ca am ceva personal cu acel utilizator.Cred ca trebuie sa existe o anumita limita si nu trebuie sa se ajunga la atacuri la persoana. Oricum, acest cuvant "religie"are un sens mult prea larg ca discutia sa poata fi epuizata vreodata.
mickadou întreabă:
anonim_4396 întreabă: