Probabil ca nu faceti diferenta intre generalizare si generalitate, pentru ca mai sus mi-ati spus ca se vorbesc „generalitati" nu ca se fac „generalizari". Citez: „pentru ca numai generalitati se vorbesc pe aici."
http://dexonline.ro/definitie/generalizare
http://dexonline.ro/definitie/generalitate
Generalizarea la care faceam referire se leaga de aroganta pseudo-ortodoxa care ofera avaritia ca explicatie pentru evanghelizare (pe baza unor exemple izolate) – si asta NU are in vizor strict secta martorilor, ci un vot de blam aruncat asupra altor culte crestine, o asumare de motive gresite. Parerea mea este ca BOR este ultima organizatie religioasa care isi poate permite sa dea lectii in acest domeniu, exceptand gruparile ilegale.
"cat de penibil esti." - Multumesc. Singura problema este ca acolo se impunea un semn de exclamatie sau unul de intrebare.
"astepti chitanta si de la un necajit daca ii dai ceva?" - Nu. Aici nu vorbim de necajiti ci de a da socoteala pentru fondurile pe care le primesti ca si cleric. Banii trebuie inregistrati si justificata cheltuirea lor. Pentru ca dintr-un salariu de preot nu iti poti cumpara X5 sau cine stie ce limuzina.
"daca nu stii ce inseamna crestinismul-ortodox mai bine taci" - Pentru ce te deranjeaza adevarul? Sunt nascut, crescut, ca si tine - ortodox. De unde ai tu mai multe informatii decat noi toti?
"sau documenteaza-te din alte locuri decat de la stirile care scormonesc si in gaura de sarpe sa gaseasca un preot care calca stramb" - Nu am de gand sa ma cert cu tine. Tu ai vazut doar exemplele mele. Ele nu aveau drept scop atacarea preotimii ortodoxe ci exemplificarea faptului ca fiecare padure are uscaturile ei. De aceea ii ceream lui Milan sa nu generalizeze.
"chiar si unii ingeri au gresit." - Super motiv pentru a justifica evaziunea fiscala, deturnarea de fonduri si furtul.
"ar poate ca tu nu gresesti, poate tu esti perfect" - Nu am spus asa ceva.
"sau poate aia cu barna si cu paiul din ochi ti se potriveste perfect tie." - Sa stii ca mi s-a potrivit de multe ori. Diferenta este ca eu recunosc si ca mi-am cerut iertare. De fiecare data.
Mark Twain spunea: "Niciodata nu te certa cu oamenii prosti. Te vor trage in jos la nivelul lor si te vor bate cu experienta". Eu nu am de gand sa ma cert cu tine... Discutia noastra se incheie aici, cel putin pana iti vei regasi bunul simt.
PS: Mi-ai dat o lectie de gramatica mai sus, in conditiile in care tu insuti scrii cu picioarele?
„Nu se impune niciun semn faceam o constatare." – Cat de sigur esti?
„de unde am mai multe informatii?" – La inceputul fiecarei propozitii se incepe cu majuscula. Mandria sta inaintea caderii?
„sa zicem ca m-a interesat sa aflu mai mult decat ce pot afla de la stiri, si altceva decat banii." – Din nou, majuscula! Probabil ca faci parte din sleatha la care ma refer, altfel nu imi explic iritarea. Furturile sunt evidente, chiar daca te deranjeaza. Nu i-a pus nimeni sa bage mana, sa injure, sa ameninte, sa manipuleze, sa santajeze si sa sara la bataie. Tonul tau seamana cu cele din clipurile de pe youtube.
„Ortodoxia ma intereseaza din alt punct de vedere." – Nu ma intereseaza interesul acesta al tau.
„atat timp cat te intereseaza ceva doar pentru a critica si cele bune ti se par rele." – Din nou, MAJUSCULA! Citesti pe diagonala. Ti-am mai spus ca e treaba voastra daca va lasati prostiti. Eu am fost indignat pe milan, pentru ca el este crestin practicant – nu injurator ca tine. Aveam asteptari de la el. Nu am criticat ci am adus exemple (multe) ca peste tot sunt uscaturi si motivatii gresite. Asta nu inseamna ca putem generaliza.
„voi astia care vorbiti doar de aspectele astea, superficiale, vorbiti de biserica ca de o definitie din dictionar cred ca ar trebui sa faceti altceva."- Majuscula, cultuletule.
„nu stiu, poate politica, dar altceva." – La fel.
PS: De data aceasta discutia este chiar incheiata. Mi-am permis sa raspund doar pentru ca ai apucat sa arunci o noua voma. Dar nu sunt obligat sa iti suport nesimitirea.
Biblia e una singura, doar traducatorii difera. Daca o sa mai ai ocazia sa discuti cu ei poti sa compari Biblia lor cu a ta, un singur lucru o sa gasesti nou (depinde ce traducere ai) numele divin "Iehova" care apare in scrierile originale de aproximativ 7000 de ori. Traducerea pe care o folosesc martorii contine un limbaj modern, inteligibil insa intelesul este aceeasi.
Referitor la numele de "Iehova", este important a nu se confunda iniţialele "YHWH" întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova" ("Iehova" fiind o variantă ciudată de vocalizare în engleză, inventată arbitrar prin îmbinarea dintre consoanele ale unui nume pierdut (Y-H-W-H) şi vocalele(!) altui nume (Adonai) - o compoziţie deci, cel puţin ciudata...).
Nu cum adica?
Au inceput sa faca ceva program de evanghelizare prin oras, sau ce?
Http://www.tpu.ro/......e-detalii/
Din raspunsurile lui Bubulina si Ema se vede ca ar fi tot 10% si la baptisti si la penticostali.
Ai raspuns la ceva ce nu te-am intrebat? Sau ai comentat la ceea ce nu am scris?
Dadui un search pe "goagal" si iti ofer Statutul baptistilor. Spune-mi si mie unde ai gasit cotizatia asta, te rog... Si, mai ales, ce vrei de fapt de la mine.
http://uniuneabaptista.ro/rubenword/wp-content/uploads/2011/10/Statut.pdf
Bartoldo, vorbesti dodii. In primul rand nu merg la o biserica baptista. Se face insa ca stiu foarte bine sistemul. Sunt oameni care dau 10%, sunt oameni care dau MULT mai mult si altii care dau putin spre deloc. Absolut fiecare leu se contabilizeaza si pentru fiecare cotizatie din aceasta se face chitanta. Nu pretinde pastorul sau conducerea asa ceva, iar sprijinirea bisericii este un principiu ce vine direct din Biblie, nu o inventie pamanteasca. Daca vrei facem studiul asta impreuna.
Eu nu am nimic impotriva darniciei, nici macar a celei ortodoxe, ci doar impotriva hotilor care striga hotii si a mizeriei aruncate ca reactie la impotenta si ca justificare pentru nepasare si neasumarea responsabilitatii...
Ce sfiosi si pudici mai sunteti cand vine vorba sa va identificati apartenenta la un cult!
Vroiam sa imi dai si mie cateva exemple de penticostali, baptisti sau ce esti din perioada postapostolica pana pe la anul 1500.
Si de asemenea daca ai putea sa imi spui ce au fost bunicii si strabunicii tai? Cumva tot hoti, cum categorisesti tu ortodocsii? Ca inseamna ca esti neam de hot.
Poate imi arati mai bine domnia ta unde gasesti in Biblie impartirea de care vorbesti. Inainte de alege sa mergi la una sau alta dintre confesiuni... esti (sau ar trebui sa fii) ucenic al lui Hristos. Problema pseudo-ordocsilor este ca resping autoritatea Scripturii si se lauda cu lucruri interzise de aceasta. Vezi puparea cadavrelor sau inchinarea la altceva in afara de Dumnezeu.
PS: eu nu sunt nici sfios si nici pudic. Te rog sa imi dai mesaj privat si te invit duminica la biserica - mergem impreuna, ca sa nu te mai intrebi ce si cum!
alexarabu32 întreabă:
LisaJulie întreabă: