Cred ca aveam vreo 4-5 ani, eram la tara, si prima rugaciune invatata a fost Tatal Nostru. Dascal mi-a fost bunica, Dumnezeu s-o odihneasca! Tin minte destul de clar momentul invatarii, era spre seara, iar icoana in fata careia am repetat rugaciunea il reprezenta pe Mintuitorul rastignit pe cruce si era pe fundal verde-cenusiu. Am repetat-o de mai multe ori atunci, apoi am repetat-o si in zilele urmatoare si uite asa am reusit sa o invat.
De cand am inceput sa ma rog lui Dumnezeu din inima spunandu-i ce simt, ma bucur ca pot avea o relatie de prietenie cu Dumnezeu si e un privilegiu sa pot comunica cu cea mai importanta Persoana din univers.Matei6:6-8
Copilaria mea incocenta...
Inger ingerasul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine si ma invata sa fac bine.
Eu sunt mic, tu fa-ma mare,
Eu sunt slab, tu fa-ma tare,
Totdeauna ma insoteste si de rele ma pazeste.
Amin
Multumesc pentru intrebare!
Ce nostalgie...
Chiar daca sunt Ateu, amintirile inocente si frumoase, raman neschimbate!
Multumesc pentru apreciere!
Tatal Nostru si mai stiu inger ingerasul meu. Nici-o stare ca eram distrasa de colegi probabil sau poate nu imi mai amintesc.
Numai imi amintesc, ultima oara mam rugat ceva si mi s-a intamplat pe dos, de fapt niciodata n-am simntit vreun ajutor divin
Doamne, Doamne, ceresc Tata
Noi pe Tine Te rugam:
Lumineaza-a noastra minte
Lucruri bune sa-nvatam.
Ca Tu esti Stapanul lumii
Si al nostru tata esti,
Si pe toate cele bune
Numai Tu le implinesti!
Amin.
Au trecut destul de multi ani de atunci, dar eram destul de credula si naiva, sigur aveam un sentiment de fericire.
E foarte bine ca macar in copilarie Dumnezeu a fost prezent in viata ta.
Prima rugaciune invatata a fost Crezul iar a doua Tatal Nostru.Mi-a produs o mica pace si o sete de cunoastere de mai multe rugaciuni.Numai bine
alexutza222 întreabă: