| existential a întrebat:

Va considerati credinciosi? Ce inseamna a fi credincios, a crede in Dumnezeu, pentru voi?
Cunosc persoane mai in varsta cu carticele de rugaciuni dupa ei mereu. Cred ca au acolo viata cutarui sfant. Stau si citesc ore in sir in fiecare zi. Se saluta cu "Damne ajuta" si cand trec pe langa o biserica fac cruce si soptesc ceva. (asta e din 5 in 5 minute, ca sunt biserici multe in oras, la fel ca supermarketuri si farmacii laughing ) Asta inseamna sa fii credincios?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

"Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara!" (Iacov.2:19)
Asta nu se numeste credinta.
Credinta inseamna dragoste. Iar dragostea vine numai din cunoastere personala, din relatie.
Oamenii pe care i-ai amintit tu sunt de temut, pentru ca ei se aprind la fel ca musulmanii cand aud ceva impotriva lui Allah. Si uni si altii sunt straini de Dumnezeu/Allah; sunt straini de dragoste, si in sangele lor curge razbunare -care ei o numesc dreptate.

13 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ce ai descris tu inseamna sa fii un redus mintal, nu credincios.

| SingleForOne a răspuns:

Este un mod de a fi credincios, da. Dar sunt mai multe moduri.

| halogen001 a răspuns:

Excelent răspuns de la GabiDumitrescu happy

| halogen001 a răspuns:

Credință cere omul mincinos naivului pentru a-l înșela pe naiv, deci prin credință se ajunge la minciuna, iar prin știință ajunge la adevăr.

Răspuns utilizator avertizat
| Werrich a răspuns:

Religia NU inseamna credinta

Mulți oameni presupun că Biblia învață despre Religie și Credință împreună, că sunt asemănătoare, dar de fapt, pe cât par ele de similare, pe atât sunt de diferite.

Cuvântul RELIGIE apare de doar de 6 ori în Noul Testament și niciodată menționat de Domnul Iisus. Cuvântul CREDINȚĂ apare de 240 de ori, plus 55 de ori sub forma „credincioșie".

Biblia ne spune că „Dacă crede cineva că este religios şi nu-şi înfrânează limba, ci îşi înşală inima, religia unui astfel de om este zadarnică. Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume." Iacov 1:26-27

In Religie:
Dumnezeu distant, cosmic.
Cere schimbarea exteriorului – schimbare opțională
Este la nivelul minții
Poartă-te cu alții cum se poarta și ei cu tine
Fă fapte pentru a fi iubit

In Credinta:
Dumnezeu apropiat, personal
Produce schimbarea interiorului, iar ca rezultat, și exteriorul se schimbă – schimbare voită
Este la nivelul inimii
Poartă-te cu alții cum se poarta Dumnezeu cu tine
Fă fapte bune pentru că ești iubit

https://misiuneinactiune.ro/2021/02/22/religie-vs-credinta/

| minime3 a răspuns (pentru hexagonulpentagonal):

Daca vrei sa dai un raspuns calumea, da-l, dar nu jigni... poti formula altfel! Sa fii sanatos!

| Frank51 a răspuns:

Nu mă consider credincios, deoarece nu am credință deplină în Dumnezeu. Eu cred că este important în primul rând să fim buni, credința în ceva, este până la urmă o credință și nimic mai mult, însă faptele pe care le facem contează super tare.

| LostForForever a răspuns:

Râdeți voi de el râdeți și el rade de voi da nu cu răutatea rade ca sunteți cu sunteți dacă v-ati da seama ca el chiar există nu mai făceați pe inteligenți

Răspuns utilizator avertizat
| Legion7X a răspuns:

Nu mă consider credincios, de fapt nu știu cum sunt. Uneori Sunt momente în viață când ne simțim pur și simplu pierduti, cu ochii in gol ori tristi. Tot ce mai avem puternic este doar o rugaciune sau atitudine de credintă. De ce am înlatura astea, când asta este tot ce ne mai rămâne, pentru suflet, și puterea de a continua. Aici, lucifer se oftică tare, că nu poate doborâ omul în toate modurile sale.

| ania a răspuns:

Sa fii credincios crestin inseamna sa iti daruiesti sufletul Mantuitorului Hristos asa cum unii isi vand sufletul lui Satana.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru anonimg):

Eu am astfel de vecini, dar nu m-au deranjat niciodată, însă eu pe ei da, deși aș fi trebuit să fiu un bun exemplu. Tu despre ce dragoste vorbești, băgându-i pe toți în aceeași oală și catalogându-i atât de radical, fără ca măcar să-i cunoști?! Exact mentalitate de fariseu radicalist, specifică cultelor ce se bat cu pumnul în piept că sunt lumina și adevărul Creștinismului.