Intrucat e cel mai bun Tata,ii spun ceea ce simt, dar ii vorbesc cu respect.O rugaciune trebuie sa contina laude, multumiri si cereri.Iar noi ii vorbim lui Dumnezeu prin rugaciune si ne asculta, iar cand citim din Biblie ne vorbeste Dumnezeu, iar noi ar trebuie sa il ascultam. 1Ioan5:14
Eu discut cu Dumnezu ca si cu un prieten, parinte.
Din cand in cand mai spun rugaciunea lui Iisus : Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa.
Nu e nevoie să presupunem deoarece Biblia arată ce poate conţine o rugăciune: -filipeni 4:6 Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru, prin rugăciuni şi implorări împreună cu mulţumiri, faceţi-i cunoscute lui Dumnezeu cererile voastre.
De asemenea este şi rugăciunea model Matei 6:9-13
Sa stii ca l-a mai ascultat si pe Becali. Dar Becali s-a inaltat pe sine foarte mult.
In ce priveste rugaciunea, slava lui Dumnezeu, avem destui duhovnici si sfinti in ortodoxie de la care sa ne inspiram : Sf Ioan Gura de Aur (rugaciunile ceasurilor- cele 12), Sf Vasile cel Mare, Sf Efrem Sirul si multi altii.
Nu prea conteaza ce spui, daca recitesti biblia sau nu. Incearca sa intelegi ce vrea in mare sa se spuna in "Tatal nostru" pentru ca este cea mai completa rugaciune din ce stiam eu.
Nu te rogi cu cuvantul si cu sufletul. Incearca sa ceri ceea ce ai nevoie, nu ceea ce iti doresti.
Din pacate nu exista o reteta clara dupa cum se face. Dar cu siguranta exista ideea de a o face cu tine, nu conteaza de unde reciti... daca reciti.
Sper ca timpul petrecut in inchisoare sa-i fi deschis mintea lui Becali si sa-si fi dat seama ca pacatul mindriei si al trufiei este inceputul tuturor relelor!
M-a surprins placut si mi-a facut placere ceea ce a spus Becali despre gestul tinerei care a vrut sa se retraga la manastire:
"Fericiţi părinţii acelei fete şi fericită România că dă naştere încă la sfinţi. Ce este mai frumos pe lume decât să fii mireasa lui Hristos?"
Imi multumesc mie in fiecare zi, si ma rog mie, sa fiu mai bun, in ceea ce fac
Nu stiam ca exista o anumita tehnica prin care sa te rogi sau niscaiva cuvinte magice pe care sa le rostesti. Sau iti place sa complici lucrurile?
(Oreste nu-i deloc ingamfat si nici ciudat nu e, daaa...).
Ia un imgur fain:
http://i.imgur.com/wEB4QUv.jpg
Intr-un fel s-ar putea considera ca exista si o tehnica a rugaciunii, dar nu se pune accent prea mult pe acest lucru. Ceea ce pot sa-ti spun cu certitudine este ca exista mai multe feluri de rugaciuni si mai multe trepte ale rugaciunii. Spre exemplu, chiar si simplul cuvint "Doamne!" poate fi o rugaciune daca este spus cu credinta!
Cuvinte magice nu exista! (Ma prefac ca nu observ ironia ta!) Insa orice cuvint din rugaciune poate deveni "magic" daca este rostit cu sinceritate, din inima si cu credinta.
Referitor la poza ta, o stiam, am vazut-o pe FB.