| Jardelin a întrebat:

Va este draga rugaciunea? Cum va rugati? Redau mai jos un text de pe site-ul lui Oreste Teodorescu:

Daca pastram conceptul dualitatii putem regasi chiar si in rugaciune, doua tipuri de relationare cu Dumnezeu. Cea mai uzitata este rugaciunea milogului-negociator: "Da-mi, fa-mi, ca si eu am sa fac si am sa dreg…" Ei bine, o statistica istorica ne arata ca in fata acestei atitudini, Universul ramane insensibil. De cate ori l-a ascultat Bunul Parinte pe Becali?

Adevarata rugaciune, din nefericire foarte putin rostita este cea a recunoscatorului: "Multumesc Doamne pentru tot ceea ce am, pentru ceea ce am devenit…etc" Cel care, prin rugaciune intelege dialog neintrerupt cu Dumnezeu isi aminteste, sau daca nu observa ca in Natura cele mai fericite forme de viata sunt cele libere si fara griji cum sunt pasarile "au oare ele se ingrijesc ce vor manca maine si totusi vor fi satule", sau "crinul nu se preocupa cu ce va fi imbracat si totusi straiele lui sunt mai frumoase decat ale lui Solomon".

Cand credinta devine certitudine nu mai ai de ce sa-i cersesti Lui lucruri pe care le gasesti in tine, caci Dumnezeu ne locuieste pe fiecare. Gandurile devin cuvinte si acestea actiuni. Asadar daca ne dorim ceva cream doar o stare de dorinta nu si una de existenta. Un proverb buddhist spune: "vei obtine totul cand nu-ti vei mai dori nimic!" Exista o adevarata mecanica universala prin care rugaciunile devin realitate, iar noi nu suntem nici pe departe niste simpli spectatori-cersetori ci, in ecuatia divina suntem invitati sa participam ca niste actanti! "Multumesc Doamne pentru tot!"

Pentru cei care cred in Dumnezeu, puteti relata aici un aspect ceva mai intim al vietii voastre, si anume cum si in ce fel va rugati?

30 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Intrucat e cel mai bun Tata,ii spun ceea ce simt, dar ii vorbesc cu respect.O rugaciune trebuie sa contina laude, multumiri si cereri.Iar noi ii vorbim lui Dumnezeu prin rugaciune si ne asculta, iar cand citim din Biblie ne vorbeste Dumnezeu, iar noi ar trebuie sa il ascultam. 1Ioan5:14

| sofisis a răspuns:

Eu discut cu Dumnezu ca si cu un prieten, parinte.
Din cand in cand mai spun rugaciunea lui Iisus : Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa.

| Jardelin explică (pentru sofisis):

Ce frumos! Si eu spun aceasta rugaciune din cind in cind. Mi-am facut un obicei de mai mult timp, sa o spun in gind atunci cind seara sting lumina si pun capul pe perna. Adorm cu ea in gind!

| iurii75 a răspuns:

Nu e nevoie să presupunem deoarece Biblia arată ce poate conţine o rugăciune: -filipeni 4:6 Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru, prin rugăciuni şi implorări împreună cu mulţumiri, faceţi-i cunoscute lui Dumnezeu cererile voastre.
De asemenea este şi rugăciunea model Matei 6:9-13

| costis a răspuns:

Sa stii ca l-a mai ascultat si pe Becali. Dar Becali s-a inaltat pe sine foarte mult.

In ce priveste rugaciunea, slava lui Dumnezeu, avem destui duhovnici si sfinti in ortodoxie de la care sa ne inspiram : Sf Ioan Gura de Aur (rugaciunile ceasurilor- cele 12), Sf Vasile cel Mare, Sf Efrem Sirul si multi altii.

| cristimihailov a răspuns:

Nu prea conteaza ce spui, daca recitesti biblia sau nu. Incearca sa intelegi ce vrea in mare sa se spuna in "Tatal nostru" pentru ca este cea mai completa rugaciune din ce stiam eu.

Nu te rogi cu cuvantul si cu sufletul. Incearca sa ceri ceea ce ai nevoie, nu ceea ce iti doresti.

Din pacate nu exista o reteta clara dupa cum se face. Dar cu siguranta exista ideea de a o face cu tine, nu conteaza de unde reciti... daca reciti.

| Dumniez?u a răspuns:

Tu de cate ori te rogi pe zi?

| Jardelin explică (pentru Dumniez?u):

"Rugaţi-vă neîncetat!" Tesaloniceni 5:17

Incerc sa nu uit indemnul de mai sus!

| Jardelin explică (pentru costis):

Sper ca timpul petrecut in inchisoare sa-i fi deschis mintea lui Becali si sa-si fi dat seama ca pacatul mindriei si al trufiei este inceputul tuturor relelor!

M-a surprins placut si mi-a facut placere ceea ce a spus Becali despre gestul tinerei care a vrut sa se retraga la manastire:

"Fericiţi părinţii acelei fete şi fericită România că dă naştere încă la sfinţi. Ce este mai frumos pe lume decât să fii mireasa lui Hristos?"

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Imi multumesc mie in fiecare zi, si ma rog mie, sa fiu mai bun, in ceea ce fac

| ???????36 a răspuns:

Nu stiam ca exista o anumita tehnica prin care sa te rogi sau niscaiva cuvinte magice pe care sa le rostesti. Sau iti place sa complici lucrurile?
(Oreste nu-i deloc ingamfat si nici ciudat nu e, daaa...).

Ia un imgur fain:

http://i.imgur.com/wEB4QUv.jpg

| Jardelin explică (pentru ???????36):

Intr-un fel s-ar putea considera ca exista si o tehnica a rugaciunii, dar nu se pune accent prea mult pe acest lucru. Ceea ce pot sa-ti spun cu certitudine este ca exista mai multe feluri de rugaciuni si mai multe trepte ale rugaciunii. Spre exemplu, chiar si simplul cuvint "Doamne!" poate fi o rugaciune daca este spus cu credinta!

Cuvinte magice nu exista! (Ma prefac ca nu observ ironia ta!) Insa orice cuvint din rugaciune poate deveni "magic" daca este rostit cu sinceritate, din inima si cu credinta.

Referitor la poza ta, o stiam, am vazut-o pe FB.

| Jardelin explică (pentru PreaDulcePreaFin):

Sau altfel spus: "Faca-se voia muschiului meu!".

| sublime89 a răspuns:

Nu mi-e deloc drag sa vorbesc singur.

| ???????36 a răspuns (pentru Jardelin):

Ooo, ai facebook?
Da si tu un like la pagina asta:

https://www.facebook.com/OFCR.Romania

:))))

Nu numai ca nu dau like, dar nici nu am sa deschid link-ul tau! Uite asa ca sa-ti fac in ciuda! laughing Banuiesc ce este.

Da-mi si mie pagina ta de facebook, sa-ti scriu ceva pa wallhee hee

Zi-i lui "sublime69" sa dea like ca si asa zice ca nu-i place sa vorbeasca singura (desi eu vad de multe ori ca vorbeste)! laughing

Pai ce tu mi-ai dat-o pe a ta cind ti-am cerut-o?

Cum singura? Sublime nu-i baiat? :-o
Sublimeeee, treci aici!hee hee

Da. happy

Ce te bucuri asa ca-i fata? Esti in extaz! Si eu care credeam ca-ti plac baietii!

E baiaaaat! Lasa baiatul in pace!
Ce rau esti!
Am sa ma rog pentru tine! devil

Vezi, eu am o problema cu stabilirea sexului! Fac mereu confuzii. Asa s-a intimplat si la prima noastra intilnire, pe care nu vrei s-o uiti. laughing

Hmm, observ! Si imi fac griji pentru tine. Asta e primul semn...Asa facea si un vecin de-al meu, inainte de a deveni schizofrenichee hee

Curios lucru! Nu stiam ca la asta duce confuzia sexelor!
Eu am avut un vecin care inainte de a deveni schizofrenic devenise ateu! Dar in schimb deosebea foarte bine sexele!

laughing
Ai funda pentru raspunsul asta!

| Dumniez?u a răspuns (pentru Jardelin):

Tu asculti de o carte de acum 2000 si ceva de ani? Wow...cat de inteligent.Am ramas fara cuvinte.

| Jardelin explică (pentru Dumniez?u):

Deh, ce sa fac? Asa sintem noi ăștia de la Botoșani! Credem în Dumnezeu!

Mulțumesc! Sa nu-mi spui că te-a emoționat postarea mea cu "patul"! happy