| GodBlessYou a întrebat:

Va puteti imagina o lume fara religie?

Răspuns Câştigător
| FărăCapsLock a răspuns:

Ne naștem FĂRĂ religie, însă ne este indoctrinată de către familie imediat ideea asta.
Îți dau un exemplu: eu, agnostic deist fiind, dacă am un copil și nu-l învăț cu religie, nu-i spun absolut nimic de Dumnezeu și-l feresc de orice fel de informație de acest tip, când copilul va ajunge clasa I și va auzi de așa ceva, i se va părea o porcărie totală.

72 răspunsuri:
| ndc a răspuns:

Pentru asta ar fi nevoie de un nivel de viata suficient de ridicat incat oamenii sa nu mai simta nevoia sa apeleze la religie. Pacat ca lumea reala nu e asa.

| Raul a răspuns:

Da, anarhie totala si libertate in gandire, nu te-ar mai opri nimic. (nu am voie sa beau alcool daca sunt musulman etc)

Răspuns utilizator avertizat
| doctorul5 a răspuns:

Nu.Chiar si cei mai fanatici atei cu timpul isi mai schimba opiniile.
Viata este plina de surprize.

| MMihai a răspuns:

Da !

| DomineRex a răspuns (pentru Aluiin):

Hai ca mi-a placut clipu laughing

| pzh2000 a răspuns (pentru FărăCapsLock):

Nu i se va parea o porcarie totala. exact asa au facut ai mei cu mine. gresit.

| DomineRex a răspuns:

Ar fi o lume minuata,plina de oameni care nu mai sunt inrobiti sa creada in ceva inexistent, fie din frica, fie din motive existentialiste, fie ca doar ca ii fac fericiti.
Vom fi liberi sa fim noi, sa gandim fara frica, ce lume minunata trebuie sa fie aceea.

| PreaSfintitu a răspuns (pentru ΚαςςιαnFilellinιkoς):

Esti atat de pro.st incat nici nu ma obosesc sa-ti spun de ce. Si aia care ti-au dat inteligent si folositor sunt la fel de pro.sti ca tine.

| Holocaust a răspuns:

Dacă hârtia igienică s-ar numi religie, nu aş putea să-mi imaginez viaţa fără ea.

| FucktheSystem a răspuns:

Da, toți proștii ar fi scăpați de sub control și s-ar ucide unii pe alții.

| Dumnezău a răspuns:

Da.Ar fi o lume mai buna, in care fiecare sa se bazeze pe propriile forte, sa nu mai astepte ajutor si indurare de la un pensionar pe tronul din ceruri.

| Varahil a răspuns (pentru FărăCapsLock):

FALS. Eu reprezint dovada vie a faptului ca te inseli in aceasta afirmatie.

Tu chiar crezi ca noi existam e o dovada a existentei lui Dumnezeu? Esti chair prost!

Tu chiar crezi ca noi existam e o dovada a existentei lui Dumnezeu? Esti chiar prost!

| EmaCha a răspuns:

Da, imi pot imagina. lumea fara religie ar fi o lume care ar progresa mai repede. daca n-ar fi existat religia, omenirea si tehnologia ar fi progresat mult mai repede.

| TheBloodyRoses a răspuns:

Dap. Sincer o lume fara religie mi-ar placea. Si asa sunt atee, deci ma doare fix in 14 de ea straight face

| EmaCha a răspuns (pentru ΚαςςιαnFilellinιkoς):

Hai ca asta-i tare! deci m-ai dat pe spate! cum sa-ti explic mai pe intelesul tau? a, da: d-zeu exista la fel ca si buddha, mahomed, xamolxes, zeus si toti ceilalti zei, adica NU EXISTA! si se pare ca au mai fost si altii de aceeasi parere! si ca sa stii: nu-mi pasa ce spun altii! parerea mea va fi neschimbata. si sa-ti spun o faza tare, cred ca-ti va placea: am devenit atee in timpul unei ore de religie! ce ironie! laughing

| FărăCapsLock a răspuns (pentru ΚαςςιαnFilellinιkoς):

N-avem scop, n-avem cauză. Totul este întâmplător! Însă știi ce avem? O viață!

| EmaCha a răspuns (pentru ΚαςςιαnFilellinιkoς):

De fapt, acesti zei nu-s una si aceeasi persoana, deoarece crezurile sunt diferite. cat despre exista: asa este, n-am nici o dovada cum ca D-zeu n-ar exista, dar nici tu ca D-zeu ar exista. Daca invoci biblia, iti voi spune ca biblia este o scriere cronologica: despre ce a scris primul, a scris al doilea, despre ce a scris al doilea, a scris al treilea si tot asa. Cat despre sfintii parinti, se stie despre ca Sf Ioan gura de aur (sau cam asa ceva) era nebun! Cat despre afirmatia ta cum ca teoria lui darwin ar fi ilogica, te voi intreba: ce este logic in religie? Cat despre fazele cu minunile: daca acele minuni au putut fi facute atunci, de ce nu sunt facute si acum?
Si inca ceva: in vremea lui Iisus, exista foarte multi cronicari faimosi care au trait in zona cu el si in acelasi timp, si nici unul nu spune despre Iisus. Doar unul spune ca in acea vreme erau foarte multi Iisusi falsi. Asa ca, in afara de biblie, religia nu are nici o dovada care sa ateste exista lui Iisus!

Întrebări similare