Eu am avut rabdare sa citesc tot mesajul si sper sa-i fi inteles corect sensul. Lumea este intr-o continua transformare si daca pe vremuri contributiile oamenilor la biserica erau preponderent materiale, in zilele noastre contributiile sint in majoritate sub forma de bani. Insa aceasta realitate conteaza mai putin, ceea ce trebuie retinut, este ca in calitate de marturisitori ai credintei ortodoxe, se cuvine sa luam in considerare si o sprijinire financiara a bisericii de care apartinem deoarece biserica are nevoie de bani pentru functionarea sa, pentru savirsirea actiunilor misionare, pentru tiparituri, pentru proiecte caritabile si sociale, etc.
Credinciosii ortodocsi dau cei mai putini bani la biserica prin comparatie cu celelalte culte principale catolicii si neoprotestantii. Unii nu dau nimic niciodata desi se denumesc pe ei insisi ca fiind ortodocsi!
Concluzia este ca daca sintem fii ai Bisericii Ortodoxe, sa nu fim indiferenti si sa ne ajutam periodic cu donatii biserica. Ajutam biserica si prin faptul ca ne achizitionam obiectele bisericesti necesare de la pangare, nu din magazinele obisnuite care de mult ori contin lucruri care nu au specific ortodox si mai au si o calitate indoielnica.
Fa-ne si nou un rezumat al rezumatului al rezumatului al rezumatului, sa nu ne ia mai mult de o ora sa citim.
Zecimea e partea Domnului; lumanari si iconite si ect. n-au nimic de-a face cu ce Sta scris.
Sanatate
N-am avut rabdarea sa citesc tot dar din ce am citit pana acum am inteles ca tu plangi de mila bisericii ortodoxe romane care, saraca nu are o avere mai mare de 3 miliarde de euro
Cum adica zecimea e partea domnului? 10% se duc la dumnezeu sau?
E datoria ta sa faci ceva pentru cauza Lui...nu, banii nu o iau spre cer, ci spre cele necesare Voii Lui (saraci, biserica, ect) in nici un caz pe fanfaronii.
Care taxe, din cate stiu eu, BOR nu impune niciun fel de taxe, doar preotii profitori impun taxe
Ok, ai intr-un fel dreptate, dar nu inteleg de ce ar fi trebuit sa bagi pilda de la sfarsit, care(din punctul meu de vedere) este o porcarie.