anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog sa imi spune-ti de ce credeti ca tarile cu multi atei sunt prospere? Va rog doar sa precizati doar de ce credeti asta. E poftit oricine, indiferent de convingerea lui religioasa.

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Fiindca acolo se munceste si duminica sau sarbatorile legale, iar copiii/adultii in loc sa frece mentosanul la ghiserica, au grija de educatie si dezvoltarea lor personala/profesionala.

14 răspunsuri:
| needstrenght a răspuns:

Simplu, nu sunt conservatorii. Cauta sa inoveze.

| baal24 a răspuns:

Nu-ti imagina ca doar fiindca cineva renunta la religie devine automat o persoana rationala. Tarile vestice sunt pline de tot soiul de new-ageisme, spiritualisme si religii seculare care mai de care mai nastrusnice. Natura umana cere ca golul lasat de religie sa fie "umplut" cu ceva, si acel ceva, de cele mai multe ori nu este rationalismul umanist, ci o forma de misticism de multe ori mai proasta decat cea pe care au respins-o.

| darrio2007 a răspuns:

Inteleg ce vrei sa spui.Dar de unde stii tu ca in tarile respective sunt multi atei? Sunt de alte religii decat cea ortodoxa ca la noi.Nu inseamna ca sunt majoritatea atei.

| ImiPlaceSaEnervezLumea a răspuns:

Eu nu cred ca religia influenteaza dezvoltarea unei tari.nu cred ca lipsa credintei face ca o tara sa fie prospera.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Unde e stinta e la putere e o tara bogata si civilizata / vezi suedia

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt mai pragmatici.

| Urzi23 a răspuns:

Urzi23 A raspuns cu intelepciune:

Han,,,,,, care sustin ca religia trebuie restransa la sfera privata se fac ca nu inteleg ca si respingerea lor asupra religiei trebuie manifestata tot exclusiv in sfera privata. Ce s-ar intampla in caz contrar? Ar aparea acei id,,,, in sfera publica criticand religia, fara ca institutiile religioase sa se poata apara, deoarece astfel ar intra in sfera publica… unde le este interzis. Aceasta ar fi profund antidemocratic.
Trebuie, totusi, in mod obiectiv, sa analizam conceptul separatiei statului si a religiei. Doar pentru ca ideea este proeminenta in America, nu inseamna ca este prevalenta la nivelul celorlalte tari. Astfel, covarsitoarea majoritate a statelor democratice acorda un loc privilegiat Bisericilor in relatie cu statul. In Germania, organizatiile religioase constituie parteneri ai statului in domeniul social. Statul asigura invatamantul religios obligatoriu pana in liceu si chiar finanteaza institutii de invatamant cu specific religios.
De asemenea, Biserica colecteaza taxe de la cetateni, fara a plati impozit pentru sumele acumulate. In Bavaria este obligatorie prezenta crucilor in salile de clasa! In Berlin chiar s-a decis introducerea invatamantului religios specific pentru comunitatile musulmane!
Olandaaaaa! "Tara sexului si a marijuanei" finanteaza scolile constituite de organizatiile protestante, catolice, musulmane sau evreiesti. Olanda nu considera o separatie a bisericii de stat, ci filosofia statului este ca sustine o societate pluralista, care, dpdv istoric, consta in mai multe grupuri religioase. Regina Olandei este insa obligatoriu membra a Bisericii Protestante a Olandei.
Suedia este cea mai areligioasa tara din lume. In Suedia, numai Biserica Luterana Suedeza are dreptul de a oficia cununii, inmormantari, botezuri si alte ceremonii oficiale. Guvernul suedez vegheaza impotriva abuzurilor contra libertatii de religie si apara organizatiile religioase impotriva discriminarii si persecutiei de catre alte entitati private. Statul suedez recunoaste 8 culte, alaturi de Biserica Suediei, care colecteaza contributii din partea cetatenilor prin intermediul sistemului national de taxare. In plus, toate aceste grupuri religioase primesc sprijin financiar de la stat. Sunt recunoscute ca sarbatori nationale toate sarbatorile importante ale grupurilor religioase, iar in invatamant, studentii apartinand grupurilor religioase minoritare, pot primi liber cu ocazia acestor sarbatori.

| bunica18 a răspuns:

Pt ca multi "atei" sunt mai credinciosi si mai cu respect fata de legea pe care Dumnezeu a inscris-o in inimile lor.
Pt ca cel rau nu-i "munceste" pe cei pe care oricum ii are cistigati fara vreo lupta.
Prosperitatea economica nu este tot timpul semnul reusitei...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Is bogati in cele materiale doar atat, ca in rest sufletul lor este saracit n-ai sa vezi pic de dragoste ci numai formalisme. Noi suntem saraci dar avem acea spiritualitate care le lipseste lor sper ca am scris corect

Răspuns utilizator avertizat
| Kosuchin a răspuns:

Hmhmhmhhmmm pai in primul rand, guvernele nu sunt atat de proaste incat sa cheltuiasca 600 milioane de euro pe o constructie inutila.Nu stiu cum sa ma exprim mai frumos~

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns (pentru Urzi23):

Esti cel mai mare idiot, si ma enervezi nespus de mult cu "intelepciunea" ta.hai sictil nenorocitule