"Unde scrie in Biblie in ce zile ale saptamanii sa postim?"
De postit poţi să posteşti când vrei tu, eşti mulţumit? Dar oare chiar eşti un creştin suficient de sincer încât să posteşti?
Eu cred ca trupul nu conteaza inaintea lui Dumnezeu ci numai sufletul. E o parere personala.
Frumos, cu asta alegi sa inchizi discutia, dand vina pe pocaiti
Dar tu ai nevoie de pocainta?
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat... "
Vaii vaii Milan crezi ca va merge la nesfarsit cu astfel de asimilari ratacitoare ale proprii tale constinte:"predanie" cu sf traditie
Cat vei mai continua in a indruga minciuni printre crestini?
Dar la ce oare crezi tu că se referă cuvântul "PREDANIE", clar prezentat în repetate rânduri în Noul Testament ca element COMPLEMENTAR puţinelor epistole ce au apucat să fie scrise?
"Sunt multe lucruri care privite la suprafata par sa destrame tot ce am fost invatati sa credem si daca ne incapatanam sa cautam numai ce este in neregula in jur s-ar putea sa omitem esentialul uitand ca greselile le fac oamenii, nu Isus sau Dumnezeu."
Bine ai spus! Am sa spun si eu asta mai des oamenilor.
Numai bine,
Jardelin
2 Tesaloniceni 2.15
"Tineti" Gr. krateo,, a tine tare",,, a tinecu grija"(citeste Marcu 7:8; Evrei 4:14; Apocalipsa 3:11).,,Invataturile"(,,Predanile", traducerea lui G. Galaction). Gr.,, paradoseis"(citeste Marcu 7:3). Cuvantul acesta inseamna lucruri predate, imanate sau transmise ca invatatura sau doctrina. Ideea proiminenta a acestui cuvant este aceea de autoritate mai presus de cea a invatatorului; de aceea se refera aici la soliile inspirate primite de Pavel si de asociatii lui si transmise credinciosilor tesaloniceni.,, Fie prin viu grai, fie prin epistola noastra" De asemenea frazeologia lui plaseaza aceste doua forme de instruire pe aceeasi treapta in ce priveste inspiratia.
Ca ma numesti pocait. Bine ar fi sa fie, as vrea sa ma pocaiesc Slavit fie Domnu.
Eu sunt om, ceas putea fi?
Ma bucur ca esti om! Dar nu am facut atac la persoana, am spus ca una este pocainta si alta esti tu, (de confesiune adventist penticostar etc. ) numai ortodox nu esti!
Exod 20:4
4 Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
9 Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.
Isa 41.24-29; Ps 115.4;
10 Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras niciun folos din el?
Ier 10.5; Hab 2.18;
11 Iată, toţi închinătorii lor vor rămâne de ruşine, căci înşişi meşterii lor nu sunt decât oameni; să se strângă cu toţii, să se înfăţişeze, şi tot vor tremura cu toţii şi vor fi acoperiţi de ruşine.
Ps 97.7; Isa 1.29; Isa 42.17; Isa 45.16;
12 Fierarul face o secure, lucrează cu cărbuni, şi o făţuieşte şi-i dă un chip cu lovituri de ciocan, şi o lucrează cu puterea braţului; dar, dacă-i este foame, este fără vlagă; dacă nu bea apă, este sleit de puteri.
Isa 40.19; Isa 41.6; Ier 10.3;
13 Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rindea şi-i însemnează mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într-o casă.
14 Îşi taie cedri, goruni şi stejari, pe care şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească.
15 Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pâine, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol şi îngenunchează înaintea lui!
16 O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură şi se satură; se şi încălzeşte şi zice: „Ha! Ha! m-am încălzit, simt focul!"
17 Cu ce mai rămâne însă face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunchează înaintea lui, i se închină, îl cheamă şi strigă: „Mântuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!"
18 Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s-au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă.
Isa 45.20; 2Tes 2.11;
19 Niciunul nu intră în sine însuşi, şi n-are nici minte, nici pricepere să-şi zică: „Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe cărbuni, am fript carne şi am mâncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scârbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?"
Isa 46.8;
20 El se hrăneşte cu cenuşă, inima lui amăgită îl duce în rătăcire, ca să nu-şi mântuiască sufletul şi să nu zică: „N-am oare o minciună în mână?" –isaia 44
2 in Biblie nu scrie ca sa te duci la preot sa te marturisesti ci exista 2 tipuri de marturisire si anume: unii altora pentru suport in rugaciune: 16 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5
si inaintea lui Dumnezeu 11 Mărturisiţi-vă acum greşeala înaintea Domnului Dumnezeului părinţilor voştri şi faceţi voia Lui! ezra 10
Dar daca nu geresesc in ceea ce am studiat, marturisesc drept fata de tine tu vei cerceta? Sau pur si simplu vei lua in deradere ceea ce iti prezint?
Inca un lucru pentru mine toti suntem egali pe acest forum indiferent de religie sau fara religie, aici doar venim cu argumente care fiecare le studiaza la nivelul sau de cunostinte, insa cine incearca o covingere fortata sa gandeasca precum gandeste el fara sa lase loc de o evaluare sau de cercetare, e gresita sa nu investiti in acet mod de gandire.
aabaaab3278 întreabă: