Morale da, dar logice sau științifice?
Sunt f.multe de descoperit in domeniul științelor dar ce stim pana acum are la baza un fundament științific dovedit si o logica si de cele mai multe ori observații si experimente repetabile.
A crede că pământul este plat doar pentru ca pana in acel moment nu se aventurase nimeni pana la "margine" DESI existau dovezi ca este rotund imi pare oricum numai logic sau științific nu.
Pe principul daca nu pot explica acum tot, inseamna ca e ceva mistic, poti sa spui orice. Dar nu este bazat pe argumente si nici logica.
Sa nu uitam ca religiile au apărut într-o perioadă cand științele nu prea existau, iar mijloacele si aparatul matematic erau rudimentare.
Sunt curios pe ce se bazează asa numita argumentație a credincioșilor? Pe ceva faptic sau doar pe credinta? Daca doar pe credinta, e o alegere personala si nu am nimic de comentat pana in momentul cand incepe argumentarea. Care dpmdv desi sublimă, lipseste cu desavarsire.
Se așteaptă să cred, necondiționat si fara dovezi si mi-i se spune că sunt pus la încercare, ca trebuie sa cred cu tărie în ceva ce nimeni si nimic nu au dovedit nici macar partial.
Nu potop(care ar fi lăsat urme pe toată planeta), nu creație, nu nimic.
Iar pentru cine nu a inteles evoluția speciilor, daca dzeu ne-a facut după chipul și asemănarea lui inseamna ca era un australopitec pentru ca exista suficiente dovezi indiscutabile ca este strămoșul nostru direct.
Probabil ca imi voi lua multe șuturi si contre de la împătimiții unei culegeri de texte dar asta e parerea mea.
As mai adauga ca exista religii majore care sunt diametral opuse creștinismului. Si sunt convins ca si ei susțin cu argumente valabilitatea religiei lor.
Iar asta cu știința susține divinitatea e tare. Care? A noastră sau a lor? Iisus sau Buddha? Sau a cărei religii?
Am spus de nenumarate ori ca cei care sunt credinciosi CRED. Nimeni nu poate demonstra ca exista Dumnezeu si asta deoarece el a vrut ca noi SA CREDEM nu sa fim siguri. Mantuirea se obtine prin CREDINTA nu prin certitudini. Credinciosii nu sustin existenta lui Dumnezeu sau o anumita invatatura, cine o face nu cunoaste Biblia. Adevaratii crestini PROPOVADUIESC, adica aduc la cunostinta invatatura lui Iisus, cine crede in ea e bine cine nu e tot bine. Dumnezeu a lasat libertate oamenilor sa aleaga cum sa traiasca. Eu agreez invatatura lui Iisus deoarece ESTE SINGURA INVATATURA care explica in amanunt cum trebuie sa fie un om, ca sa fie NORMAL. Nu confundati invatatura lui Iisus (Evanghelia, sau Noul Testament) cu invatatura diferitelor religii sau secte. Spun asta deoarece majoritatea critica crestinismul crezand ca e vorba de ortodoxie, catolicism sau alte religii. Pentru crestini exista o singura invatatura (Evanghelia) si un singur invatator (Iisus), o turma (crestinii adevarati) si un pastor (Iisus).
Am o nelămurire totuși, în situația în care există și voi ajunge la judecată de apoi, doar faptul că i-am contestat existența (si deci ca nu am crezut in el) o sa decidă unde ajung indiferent daca am fost un suflet bun? Adică nu stie tot ce am facut bun si rau?
Ca la budiști e clar, voi fi o râmă în cel mai fericit caz.
Pentru ca poti argumenta la nesfarsit ca exista ceva, dar daca nu ai si dovezi e degeaba.
Dar nici nu-i nevoie de demonstrat ca Dumnezeu exista/nu exista.
Uite niste argumente simple pentru care El fie e rau si idiot, fie credinta nu-i necesara.
Plec de la premisa ca necesara pentru a ajunge in Iad sau Rai este credinta.
Ei bine, daca e asa, eu voi fi judecat pentru ceva ce n-am facut, indiferent daca am mi-am ajutat semenii, daca am lasat ceva pentru umanitate. Este drept sa fiu judecat pentru ceva ce cred? Nu, nu-i. Si prefer astfel sa ard in Iad. Dumnezeu asta e doar un maniac, iubitor de putere.
Dar daca premisa de mai sus e falsa, inseamna ca pot ajunge in Rai daca sunt un om normal, imi ajut semenii, etc. Astfel credinta nu-i necesara, deci de ce sa cred?
De altfel, dovezi ale inexistentei Lui sunt, o gramada chiar. Uite una care pleaca de la premisa ca-i atotputernic.
Cum atotputernic inseamna si sa mute muntii din loc, si sa ii faca pe oameni sa leviteze si orice este supranatural, se poate observa foarte simplu ca Dumnezeu asta nu influenteaza bunastarea universului in niciun mod.
Cum in Biblie exista un Dumnezeu atotputernic, se vede clar ca acest Dumnezeu atotputernic nu exista in viata reala.
Daca printr-o nefiricita intamplare exista in viata reala un Dumnezeu, ei bine, nu este Iahve, deci voi toti va rugati unui zeu fals.
Acum as vrea sa aud si eu care sunt argumentele "logice" pentru care exista Dumnezeu.
Observ ca partea crestina ofera raspunsuri interesante,logice cu privire la existenta divinitatii,fie ele logice,stiintifice sau morale.
sunt curios de ele
Intrebarea mea este de ce necredinciosii nu dau o sansa acestor tipuri de raspunsuri, tinand cont ca la momentul actual, pentru ceva ce nu stii ca exista poti gasi doar argumente ca exista, nu si ca nu exista?
pentru ca sunt minciuni, ca si afirmatia ta ca crestini ofera explicati stiintifice, chiar si mircea a spus ca minti ca credinta nu are legatura cu stiinta, deci crestini tai isi spun ca minti
Existența unei forțe inteligente care a creat universul NU poate fi confirmată sau infirmată. Nu știu despre ce argumente vorbești.
Aceasta atitudine nu duce la nimic bun si injoseste creationistii...
E perfect rational si logic sa vedem semne ale creatorului, doar El ne-a dat inteligenta sa o facem. Ba chiar, ne indeamna spre cercetare.
Undeva intr-un film, parca : "Barbatii in negru" se duc respectivii la o cutie postala unde exista o lume intrega in acea cutiuta sau o intrega galaxie la gatul unei pisicute. ASA sunt si "contestatarii" celor afirmate de tine, ei NU POT sa vada dincolo de cutia in care stau, de legile STIINTIFICE care guverneaza DOAR in acea cutiuta. EI vor ca acel extraterestru care se joaca cu un univers ca o mingiuta sa se supuna ACELORASI LEGI "stiintifice" pe care le au ei in mica lor lume din "cutia postala", ca cel care a FACUT TOTUL sa stea sluj inaintea lor si sa dea "RAPORTUL" pentru CREATIA LUI.
Trebuie sa distingi faptul ca un om religios este cu mult mai deschis la minte decat cei ce nu pot vedea de "orizontul" lor de la marginea "stiintei" din acea cutiuta. NU POT mai mult si nu inteleg ca STIINTA este un atribut lasat de Dumnezeu omului iar aceasta se poate dezvolta si intelege DOAR in armonie cu cerintele Sale. Pe dinafara stiintei lasate de Dumnezeu, ei raman DOAR la "cutiuta postala".
Trebuie sa distingi faptul ca un om religios este cu mult mai deschis la minte decat cei ce nu pot vedea de "orizontul" lor de la marginea "stiintei" din acea cutiuta. NU POT mai mult si nu inteleg ca STIINTA este un atribut lasat de Dumnezeu omului iar aceasta se poate dezvolta si intelege DOAR in armonie cu cerintele Sale. Pe dinafara stiintei lasate de Dumnezeu, ei raman DOAR la "cutiuta postala".
un dogmatic,limitat, ignorant nu va vedea niciodata mai mult decat ceea ce crede asa ca nu vorbi de minti deschise, un om convins nu se poate indoi de nimic, un om liber cugetator se poate indo, prezinta dovezi stiintifice ca exista dumnezeu simplu, e dupa ce la prezinti vorbim si de alte orizonturi, daca asa deschisi la minte sunteti de ce nu cercetati alte religi? alte carti religioase? stiinta?
Si daca exista iahve ala are un singur popor iar a spune ca iisus este mantuitor este o blasfemie si in islam,deci crestini vor ajunge in iadul islamic ca cel iudaic e un loc de purificare pentru pacatosi evrei pentru restul nu exista nimic, exista foarte multe religi, secte crestine cu convingeri diferite, un catolic intra in iadul ortodox un ortodox intra in iadul catolic si tot asa, isi dai seama ca cu toti vom fi in iadurile altora
Yukiee întreabă: