1.Nicodata sa nu mai postezi posturi atat de lungi pentru ca omul se plictiseste sa citesca atata de mult.
2.Trebuia sa pui concluziile tale si sa pui o intrebare.
3.Ce a fost, doar ei stiu care au trait atunci.Noi puteam doar sa presupunem ca a fost asa sau altcumva.
Data viitoare sa postezi toata biblia.
N-am citit pomelnicul dar am inteles despre ce e vorba. Daca Isus a inviat de ce nu s-a aratat atunci s-au acum?
Intrebarea este :Viaţa lui Iisus Hristos. A fost Fiul lui Dumnezeu?
Sunt niste erori de logica de te doare capul. Marshall Applewhite si alti falsi Mesia sunt toti Fii lui Dumnezeu conform argumentelor de mai sus.
Nu e deloc bine argumentat. Paul Little a gresit de la inceput, plecand de la o premisa pe care criticii (atei, mozaici etc.) o considera falsa: ca Noul Testament este revelat. S-a trezit astfel in mijlocul unui argument circular. Deoarece Biblia este revelata, toate faptele descrise s-au intamplat intocmai, de unde concluzia ca Iisus nu poate fi decat Fiul lui Dumnezeu. Insa caracterul revelat al Noului Testament a fost statuat, in cadrul conciliilor ecumenice, ca urmare a convingerii ca Iisus a fost Fiul lui Dumnezeu. Criticii lui Hristos sunt insa si criticii ai Evangheliei. Ei considera ca Evanghelia este o scriere partinitoare, apologetica, masluita, asadar analiza lui Little (care ia doar cele 4 evanghelii ca argument, ignorand evangheliile necanonice, critica talmudica si interpretarile islamice) este pentru ei ca si o analiza de text pe calatoriile lui Marco Polo care incearca sa demonstreze ca acesta chiar a intalnit animale fabuloase, nu ca ar fost un mincinos laudaros sau nebun. Pentru nord-coreeni, neexpusi la criticile pe care Occidentul le face asupra liderilor lor, Kim Jong Il este exact asa cum biografia oficiala il expune: un zeu pe pamant, capabil de miracole. Analizand biografia lui nu vei descoperi niciun indiciu ca fostul lider de la Phenian ar fi putut fi un nebun sau un impostor.
Izvoarele nescrise se numesc Predanii sau Sfanta Traditie.Esti singurul/singura care a adus in discutie asta.Bravos
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: