| MeNtAndrew a întrebat:

Vine halloweenu! De ce nu putem sarbatorii si noi propriile traditii? E aiurea sa ne gandim la halloween.Este aceasta sarbatoare pagana?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Normal ca este o sarbatoare pagana. Nu are nimic de-a face cu crestinismul. Aceasta sarbatoare a ajuns in America la inceputul secolului al XIX-lea, odata cu imigrantii irlandezi. Americanii au preluat aceasta sarbatoare treptat, abia in 1846, cand un nou val de imigranti irlandezi a sosit in America, iar obiceiurile de Halloween au devenit tot mai populare.

Una dintre povestile celtice spune ca in aceasta zi sufletele celor morti se intorc si cauta corpul in care vor sa traiasca in anul urmator. Pentru celti aceasta zi simbolizeaza inceputul unui an nou care reprezinta o trecere de la,, sezonul soarelui" la,, sezonul intunericului si frigului". In timpul acestei nopti, sunt suspendate toate legile care guverneaza spatiul si timpul si spiritele pot intra in contact cu cei vii. Aceasta noapte mai este numita si Samhain, dupa numele zeului mortii.In aceasta noapte in case focul era stins pentru ca ele sa fie reci si intunecoase, iar oamenii se imbracau cat mai inspaimantator pentru a alunga spiritele.

10 răspunsuri:
| Narfundo a răspuns:

Crestinii ortodoxi pot sarbatorii ceva? Mai gandeste-te.Adevaru e ca din cate vad numai sarbatorile pagane se sarbatoresc.Mos carciun"{diavolul}, Pastele{diavolul}, halloween{diavolul}.etc.Planeta de diavoli=)O.

| TrentonChase a răspuns (pentru EmaS):

Si tot ce sarbatorim ar trebui sa aiba legatura cu crestinismul?

| M25M a răspuns:

Este ceva ce am copiat de la americani, printre multe altele. Nu m-ar mira sa sarbatorim in curand si Thanksgiving-ul.

| EmaS a răspuns (pentru TrentonChase):

Romania este o tara crestina.

| Thunderstruck a răspuns (pentru EmaS):

Nu, este o tara ateista, crestina, islamica, budista, panteista, deista, hindusa etc.Cand o sa terminati cu ipocrizia asta? Imi este scarba de oamenii ca tine care fac astfel de afirmatii.Nu ma mir de ce suntem ultimii din Europa, pur si simplu nu putem sa evoluam cu oameni care cred ca totul li se cuvine, ca viata asta nu are nici un rost, ca oricum doar urmatoarea viata conteaza, e de inteles de ce cele mai prost dezvoltate tari sunt si cele mai religioase.

| hunterpainting a răspuns:

E pentru bani sarbatoarea asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Narfundo):

Conform bibliei pastele e sarbatoare crestinalaughing, iar cat despre restul ipocritii au incercat sa se peste suprapuna cu sarbatorile pagane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Si involuata as mai adauga.

| Narfundo a răspuns (pentru anonim_4396):

Anonim sa fiu sincer mereu am fost amuzat de poza ta.Imi da senzatia ca vorbesc cu un cainerolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Narfundo):

Eh imi plac cainilaughing

Întrebări similare