| bogz a întrebat:

Voi ce parere aveti despre spovedania online, adica am dat un search pe google si primul a fost acesta:http://spovada.blogspot.ro/.Deci chiar am ramas stupefiat de ce am citit aici.Am cautat doar din plictiseala si observ cat de dobitoci sunt unii oameni.Nu ar trebui luate masuri, adica vad ca cel care raspunde pare clar un escroc.Nu sunt eu sfant, dar asta e religie?

Răspuns Câştigător
| Elvina a răspuns:

De ce sa ii spun cuiva, om la fel ca mine si ca tine, cat de josnica as fi, ce minciuni am zis sau altele asemenea? E aiurea. Eu am constiinta, stiu cand fac rau, cer iertare cui i-am gresit si fac in asa fel incat sa nu mai repet greseala. Nu e nevoie de preot. Si in Biblie scrie ca intre om si Dumnezeu nu exista mesager. De asemenea mai zice, sa ne spunem si pacatele unii altora. Dar ce sa-i faci? E plina Biblia de contradictii, doar a fost scrisa si rescrisa si rescrisa si editata si reeditata de mii de ori. Crezi ce vrei. Numai bine!

25 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

O fi ea gratis dar este o inovatie gresita! Nu tine de invataturile Bisericii ca Taina Spovedaniei sa fie facuta "on-line".
Ea se face doar in anumite conditii. happy

Incercarea de transmitere "on-line" a harului este o aberatie din partea autorului blogului (pare doar pus pe glume si nicidecum a fi un real calugar... thinking )

| Fatamuntilor a răspuns:

Tare de tot laughing
Mi se pare o mare tampenie.
Niciodata nu as apela la acest tip de spovedanie.
O spodevanie se face intre dovovnic si credicios, in deplina confidentialitate.

| Winchester308 a răspuns:

Ce masuri? Ce sa-i faci? Scrie undeva ca n-ai voi sa te spovedesti online?

| bogz explică (pentru Winchester308):

Esti un crestinopat poate?

| Winchester308 a răspuns (pentru bogz):

Nu,sunt un "Ateunopat". Fiecare persoana are dreptul sa faca ce vrea cat timp nu incalca legea, si din moment ce n-a facut-o n-ai ce sa-i faci.Toate acele persoane sunt pe site-ul acela din proprie initiativa, nu au fost obligate sa faca asta si prostia nu-i ilegala.

| Holiday a răspuns (pentru milan9):

"O fi ea gratis dar este o inovatie gresita!"

Evident ca e gresit, nimic nu e gratis in biserica! laughing

| Windancer a răspuns:

Nu stiu ce sa zic... Mie-mi miroase putin a fals. Cine spovedeste public in felul asta fara ca macar sa tina confidentialitatea? Nu stiu, nu pare real.

Dar cine sunt eu sa opresc progresul, modernizarea religiei? Dar daca chiar inspre asa un viitor se indreapta, nu cred ca vreau sa am nimic de-a face cu el...

| milan9 a răspuns (pentru Holiday):

Intotdeauna e gratis. Nu exista in Biserica Spovedanie contra cost.

Răspuns utilizator avertizat

Vorbesti prostii, daca nu-ti plateste cotizatia anuala nu te spovedeste nesimtitul de popa, desi stie ca pe la tara multi o duc greu, fara bani, adio spovedeala, si in general orice "serviciu" bisericesc.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru milan9):

Mai degraba e benevola.Normal ca nici un preot nu ar cere bani, dar parca nu-ti vine sa nu lasi cativa lei cand vezi ca ceilati o fac.

| milan9 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

E pacat sa fie asociate cele doua lucruri.

| milan9 a răspuns (pentru Holiday):

Nu stii despre ce vorbesti. Daca ai trece si tu macar o data pe la spovedanie ai vedea ca nu gasesti nici intr-o mie de parohii unul care sa faca ce spui tu.

Ai trecut tu pe la o mie de parohii sa stii, sau faci parte din sistem?

| BlackSulphur a răspuns:

"Nu ar trebui luate masuri"

Nu, nu ar trebui; se numeste libertate de exprimare.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Nu trebuie sa faci parte din sistem pentru a cunoaste suficiente persoane incat sa stii despre ce este vorba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biserica ortodoxa s-a declarat impotriva spovedaniei on-line.
Tipul este un sarlatan si se foloseste de fotografia fostului preot Daniel Corogeanu.

| sublime89 a răspuns:

Normal ca ar trebui luate masuri, dar cine sa le ia? Poate ca daca s-ar muta vreo 20 de milioane de germani in Romania, s-ar lua imediat masurile necesare. Noi in schimb, i-am alungat pe nemti din tara, pentru ca suntem "mandri ca suntem romani". Atat timp cat tara asta e plina de crestini fanatici si creduli, normal ca e raiul sarlatanilor aici. La ce altceva sa ne asteptam? Atat timp cat stiinta si ratiunea sunt aruncate la gunoi in direct in fiecare seara la tv si nu doar, la ce sa ne asteptam? Tara se duce de rapa, si ne vom asigura din nou ca dam vina pe vreun strain pentru asta. Poate au fost ungurii, poate au fost rusii, evreii sau nemtii. Ei sunt de vina. Noi, niciodata. In Romania parca nu s-a inventat oglinda inca.

| bogz explică (pentru BlackSulphur):

Dar scuza-ma aici nu mai este vorba despre libertate de exprimare.E grav ce se intampla acolo si se vorbeste, sub numele bisericii.

| bogz explică (pentru TheMechanix):

Da stiu ai dreptate aici.

| bogz explică:

E grav ca nimeni nu ia masuri, adica nu ca as sustine biserica, dar imaginea este mult denigrata.Adica aceasta ar trebui sa inspire oamenii si sa le reveleze dragostea divina si sa deschida inimi, dar mi se face scarba ce citesc sau vad pe la tv sau pe net.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate in legatura cu fotografia care nu este autentica. Este doar un "fake".
Intr-adevar, Biserica ortodoxa s-a declarat impotriva spovedaniei on-line.

Bineinteles ca s-a declarat impotriva, on-line nu ies bani. La fata locului macar o lumanare, ceva tot cumpara enoriasul, nu?

| digital7shady a răspuns:

Acum e stearsa pagina. Dar
"Parintele Pafnutie dezleaga de pacate ON LINE!" =))
Si, de asemenea:
http://church-of-illumination.com :))

| milan9 a răspuns:

Referitor la spovedanie, IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei -lucrare încredinţată Bisericii de catre Fiul lui Dumnezeu).

"

Întrebări similare