| BazikR1 a întrebat:

Voi ce pareri aveti despre ce o sa fie dupa moarte? adica eu dupa cum am spus si in intrebarea mea trecuta sunt ateu si cred ca nu se va intampla nimic adiaca sa va dau un exemplu o sa va pun o intrebare: cum era inainte sa va nasteti? exact asa e si dupa moarte cel putin in opinia mea.As vrea sa aud si parerile voastre

40 răspunsuri:
| CranK71 a răspuns:

Deci logic ar fi sa te transformi in spermatozoid! sper ca te-am lamurit happy

| BazikR1 explică (pentru CranK71):

Adica un fel de reincarnare sa o iei de la capat in stadiu de spermatozoid?

| CranK71 a răspuns (pentru BazikR1):

Pai din ce spui tu asta reiese, la inceput ai fost un spermatozoid corect? si daca tu spui ca dupa moarte va fi exact ca inainte sa te nasti asta ar fi logic dupa teoria ta!

| BazikR1 explică (pentru CranK71):

Nu la asta m-am referit, m-am referit ca inainte de a ne naste nu existam efectiv deci asa va fi si dupa ce murim.Sufletul nu exista, cea ce crestini numesc suflet de fapt se cheama constiinta care tine creier (sau nu stiu exact) iar avand ca dupa ce murim toate organele noastre mor si ele....se termina...

| CranK71 a răspuns (pentru BazikR1):

Da asta e si parerea mea, nu vom mai exista, sufletul = sentimentele unui om si da constiinta tine de sentimente, (parerea mea) mi-se pare imposibil sa iasa ceva precum sufletul din noi la sfarsitul vietii noastre si sa ajunga in ceruri!

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Cand aud intrebarea asta cu ce e dupa moarte, acelasi raspuns dau si eu, de fapt l-am mai dat de cateva ori pe TPU. poate tot la mine l-ai auzithee hee
eu am 3 anestezii totale, in anestezie totala nici nu visezi, cel putin eu nu am vazut nimic. nici macar negru nu imi amintesc, e ca si cum nu ar fi existat perioada aia.
un exercitiu la indemana pentru viata de dupa moarte este sa te gandestice mai exact faceai tu prin 1525 sa zicem. ti-am zis, nici macar negru nu e

| danay72 a răspuns:

Ai dreptate si conform Bibliei cand murim nu mai stim nimic si nici sufletul nu merge in alt loc pentru ca sufletul e omul si acesta moare.Eclesiastul9:5,6,10,Ezechiel18:4,Geneza2:7

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In momentul mortii corpul eteric si cel astral se desprind de corpul fizic.
asteapta 40 de zile si se duc la judecata.
In functie de merite se reincarneaza pentru a invata lectiile de care are nevoie, si pentru a plati datoriile mai vechi. happy

| milan9 a răspuns:

Pentru lămurirea unor neînţelegeri de mai sus, versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a celor numiti "iehovisti", nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!

Din acel CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)

In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

Exprimarea METAFORICĂ este foarte des întâlnită în Biblie. Dar lipsa de cultură lingvistică a dus la interpretări eronate ale ei, la apariţia a zeci de mii de feluri de interpretări si secte.

Tot la fel,
ECCLESIASTUL 9, 5 prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!

O dovadă în acest sens - un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit, subiectiv, aflat IN DIALOG cu Divinul.

ECCLESIASTUL 9, 10 redă un punct de vedere uman greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU: "Tot ceea ce mâna ta prinde să săvârşească, fă cu hotărâre, căci în locuinţa morţilor în care te vei duce nu se află nici faptă, nici punere la cale, nici ştiinţă, nici înţelepciune." (Ecc. 9, 10)

Evident, în lumea "dincolo", sufletul nu mai duce aceeaşi existenţă, nu mai poate lucra pentru mântuirea sa ("nu se află nici faptă"), nici nu mai poate contrubui la formarea sa spirituală ("nu se află nici înţelepciune"). Textul nu spune că nu mai există viaţă conştientă, existenţă!
Dimpotrivă, Scriptura subliniază de multe ori VIAȚA CONȘTIENTĂ și EXISTENȚA sufletelor în lumea "dincolo".

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).
"ŞI CA PULBEREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PĂMÂNT cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7

| Felys a răspuns:

O singura posibilitate ar fi sa mai ramanem un timp pe pamant dupa moarte,sa devenim donatori de organe, cei carora li se poate preleva organe si vor functiona in organismul altora, ala se poate spune ca a facut ceva bun si salveaza o alta viata, in rest, devenim seva care ramane in pamant

| milan9 a răspuns:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE.
Cuvântul "suflet" ARE ÎN BIBLIE MAI MULTE ÎNŢELESURI:

1). Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane;
2). alteori la PERSOANA însăşi;
3). iar în alte cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI!

Unele culte, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind unii, ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10).
Ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul? Sufletul.
Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei". Deşi aceste suflete fuseseră ucise, ele sunt descrise ca fiind în prezenţa lui Dumnezeu şi având o conversaţie cu El!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba gagiule? esti ateu? tu si ceilalti atei nu santeti cam ridicoli,postand intrebari care si le pun doar copii crestini si adolescentii crestini,fiindca ii intereseaza? de ce va intereseaza pe voi cei destepti,rationali,ganditori si fizolofi chestiile astea in care nu credeti? mergi ma nene si descopera,cerceteaza convinge-te pe tine insuti si convingei si pe crestinii cei cu creere spalate ca big-bangul tau, in care nu ai cum sa crezi ca esti ateu, este creatorul a toate cele.da nu stiu cine te va crede, tu care nu vii de nicaieri, mergi niciunde da vii sa intrebi si mai aes sa dai sfaturi.despre ce? ca ai avut grija sa specifici in mod expres; SANT ATEU.mai sa fie? adica? adica cum ESTI ATEU? ce vrea sa insemne? eu sant crestin ortodox,roman traiesc pe terra in galaxia calea laptelui, galaxie lenticulara, numita popular calea robilor despre care nu stii de ce ii spune asa, si care s-a foemat cand hera l-a alaptat pe hercule si cand de durere l-a smuls de la piept, s-a imprastiat lapte zeiesc pe bolta cereasca. avem un creator pe Dumnezeu vare a grait asa.SA FIE,lumina., planete, animale, pasari, copaci.si cuvantul grait este unicul nascut din Dumnezeu si s-a intrupat ca sa avem si noi un Dumnezeu cu chipul si asemanarea noastra asa cum am fost creati.traim si murim.dar putem trai si dupa moarte daca ne invrednicim inca din aceasta viata.da tu? tu nu poti crede in basmele mele.VOI? VOI astia ateii? cine santeti si ce vreti de la noi? ca noi nu vrem nimic de la voi.nici nu am avea ce sa vrem. avem tot ce ne trebuie?

| BazikR1 explică (pentru anonim_4396):

Eu sunt ateu si m-am documentat, nu ma consider filozof dar am vrut sa vad si opinia altora

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru BazikR1):

Mai bazic? si eu am dormit in camp cu capul pe un musuroi de pamant, si in aratura proaspat facuta calda, de la soarele cel creat care ne da caldura lumina si viata.da nu insamna ca sant cultivat nu-i asa? asa e ca bobul de grau trebuie sa moara sub brazda, pentru a iesi un fgir de pai care face spic si da nastere la multe boabe? destept big-bangul asta al vostru.

Nu inteleg unde bati si ce vrei sa spui.Trebuie sa fim toti crestini? Tu nu sti ca 90% din filozofi sunt atei? Crezi ca daca nu suntem crestini suntem niste inculti?

| godge a răspuns:

Viata e o serie de reacti chimice supercomplicate care dau iluzia unui suflet.Cand mori tot prin reactii chimice treci deci nu cred ca-i mare diferenta.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai facut o ciorba de tocana de toata frumusetea. Amesteci crestinismul/iudaismul cu budismul. De ce ar mai fi murit Iisus daca ai sansa sa iti repari greselile in alta viata? Si daca spui ca Iisus n-a murit, crestinismul nu exista, deci nici respectiva judecata.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu fi ateu pentru ca e "cool" daca ateismul nu e concluzia ta, o sa ai probleme cu subconstientul.
Dupa moarte o sa dispara constiinta pentru ca o sa moara creierul.

| BazikR1 explică (pentru Mădă0611):

Probabil m-am exprimat gresit, cea ce vreau eu sa spun este sa crezi in ce vrei si ca nimeni sa nu te critice indiferent.Si faptul de a fi ateu pentru ca e cool e cel mia tampit lucru, si ar trebui ca lumea sa se documenteze inainte de a lua o decizie de orice fel in directia asta sper ca ai inteles ce am vrut sa zic

| Mădă0611 a răspuns (pentru BazikR1):

N-o zic din rautate, dar ca sa fii ateu trebui sa fii cel putin convins ca zeul crestinilor nu exista, ca roman cu povestile cu si despre el ti-a fost umplut capul, de el trebuie sa scapi; e greu sa iti cureti mintea bine, si daca ramane un pic de mizerie, aia poate murdari tot. Era pe aici un copil "ateu" pe care il viziteaza diavolul raised eyebrows, el era ateu pentru ca fratele lui mai mare era, iti dai seama ca de fapt era crestin si de asta in "vizita diavolul", pentru ca il mustra constiinta, cica o ia razna, bravo lui, o merita. Mi s-a parut ciudat ca stii ca dupa moarte ceva cu creierul si constiinta, dar nu stii ce, asta inseamna ca n-ai inteles. Tocmai ziceam la alta intrebare, creierul care sufera ceva leziuni grave o sa piarda informatii, pentru totdeauna, e ca si cum ai un caiet cu niste notite importante si o parte din el ia foc, ai pierdut pentru totdeauna acele notite, asa e cu creierul, iar daca moare, se pierd toate informatiile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Scanteia divina din noi( numita uneori suflet) are aceeasi sursa indiferent ca suntem crestini, atei, hindusi sau altceva.

La multi ani, si ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intample.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, dar un zeu bun si inteligent nu da oamenilor "un pacat degeaba" (pacatul stramosesc) pentru care e nevoie ca tot el sa moara. Am observat ca multi isi personalizeaza credinta mai mult decat o fac cei care se numesc crestini, dar cred in Iisus, e ciudat. thinking

Multumesc! La multi ani si tie! Daca nu ma mai vezi inseamna ca mi s-a indeplinit dorinta. laughing

| BazikR1 explică (pentru Mădă0611):

De multe ori se face o confuzie.Sa fi ateu nu inseamna sa NU crezi numai in dumnezeu, ci sa nu crezi nici in diavol buda etc.Cat vine vorba de moarte, pai poate ar fi o farama de adevar in faza cu reincarnarea dar nu stiu sigur (de asemenea stiu ca ma contrazic singur prin cea ce spun). Verisoara mea a absolvit o scoala de psihologie si mi-a spus ca noi avem niste campuri energeetice. Probabil ca aceasta energie este regenerabila.Nu stiu despre asta nimic complex si nu ma bag.Dar nu inteleg de ce ateii nu sunt respectati de crestini pentru ca indirect si ei traiesc dupa cele 10 porunci intr-o proportie mai mare sau mai mica.Adica ei nu ucid(aici nu includ criminalii etc ma refer la oamenii de rand)nu-si fac "chip cioplit" sau iti garantez ca nu o sa vezi un ateu ca se inchina la monumetnul unui zeu si lista poate continua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu exista religie perfecta deoarece nici oamenii nu sunt perfecti. Legea Karmei la crestini a devenit pacatul stramosesc.
Au descoperit un gol care trebuia umplut cu ceva.
Sunt sigur 100% ca Iisus era adeptul reincarnarii.
La faza cu orbul din nastere cand l-au intrebat ucenicii de ce s-a nasut asa din vina lui sau a parintilor, el nu i-a apostrofat sa le zica: bine mai idiotilor cum sa fie din vina lui?

Eu nu inteleg ceva fata de orice religie nu neaparat crestina.
Sa facem un exercitiu de imaginatie.Tu esti creatorul, te gandesti sa creezi rasa umana.Le dai creier pe care si-l folosesc si de asemenea liber arbitru, iar tu daca ii protejezi ii lasi sa se omoare in razboaie? De ce le-ai mai dat liber arbitru ca mai apoi sa-i pedepsesti? Daca voi puteti sa-mi raspundeti la intrebarile astea as fi incantat sa va citesc raspunsurile happy

anonim_4396

Budhistii spun ca avem 108 vieti in care sa evoluam, eu cred ca nu sunt suficiente.Cunosc prea multi prosti care s-au nascut asa si care o sa moara la fel.

Din cate stiu eu si am citit pe net budisti cred ca se reincarneaza in pasari insecte si ca au temle in care duc mancare si ofrande unde vin de obicei maimute si le mananca ei crezand ca sunt stramosii lor

anonim_4396

Exista secte si la ei mai rau ca la noi.
Budhismul s-a desprins din hinduism.
Hindusii mi se par momentan cei mai ok.

Sunt multe secte/religii intelese gresit cum sunt de exemplu pagani.Ei nu se inchina cum spune lumea la ploaie ci il privesc ca o frumusete a naturii pe care noi ar trebui sa o apreciem si in loc sa dam bani construind biserici in prostie sa acordam o suma si pentru curatarea padurilor.Mie mi se par pagani i mai ok din punctul asta de vedere ei ADMIRA(nu se inchina) ceva ce vad ca exista

| BazikR1 explică (pentru BazikR1):

Am specificat ca mi se pare ca sunt ok pentru ca si ei in sinea lor sunt atei