Si inainte de nastere cum erai? cum poti compara starea de a "fi" de dinainte de nastere cu cea de dupa moartea fizica daca habar nu ai si nu ai amintiri despre cum sau ce ai fost?
Incearca sa gandesti putin, inainte sa te nasti nu existai si nici dupa moarte nu vei mai exsta deoarece corpul tau va muri si faza cu sufletul ma repet suflet=constiinta numai ca voi crestinii(daca esti) o numiti suflet ca sa existe un pretext si pentru a "ajunge in rai sau iad". Nu am vrut sa zic nimic cu rautate dar citeste mai atent
Mai vreau sa adaug ca un om nu poate realiza ce a fost inainte de nasterea lui sau faptul ca nu o sa existe dupa moarte deoarece creierul nu-si poate inchipuii cum ar fi sa nu existe.....alte pareri?
Inainte sa ne nastem eram nimic, dar dupa ce am fost conceputi si ne-am nascut, am facut si facem parte din codul genetic al parintilor. Dumnezeu cunoaste cel mai bine acest cod pentru fiecare individ, si chiar daca am ajuns in locuinta mortilor, daca suntem in amintirea lui Dumnezeu, pe baza acestui cod genetic ne va recrea din nou, adica va fi ceea ce ne invata in realitate Biblia,,, O INVIERE "in Biblie daca doresti sa citesti Ioan 5:28, 29; Apocalipsa 21:3, 4.Atunci pamantul si omul se vor bucura de mari binecuvantari, omul va fi readus la perfectiune. Dumnezeu isi va realiza scopul.
După sfarsitul viatii biologice a trupului, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE. La "sfârşitul lumii" însă, la Învierea generală, sufletul şi trupul vor reforma din nou acea unitate pe care au alcătuit-o în forma de existenţă iniţială:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11
"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4
"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).
"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10
"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3
" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5
" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...
Inteleg ce spui.
Tind sa mai cred in suflet, intr-o forma de energie a fiintei, esenta ei, dar nu cred in existenta raiului sau iadului sau a unui dzeu asa cum e infatisat in biblie.
Doar te intrebam cum de poti compara starea de dupa moarte cu cea de dinainte?
De fapt nu stim nimic, nu stii ca inainte sa ne nastem nu existam sau ca existam.
Asa e si cu faza cu dupa moarte.
Noi avem constienta doar de viata fizica in care suntem acum. De ceea ce s-a intamplat inainte sau se va intampla dupa viata, nimeni nu stie. Poate doar sa intuiasca, cel mult.
Salut
Biblia prezintă moartea ca un somn adânc, adică o stare inconştientă completă.
Tot ea spune că Creatorul îi va învia pe cei merituoşi, readucându-i la viaţă în viitor. (Faptele 24:15 - Şi am în Dumnezeu speranţa pe care o nutresc şi oamenii aceştia: că va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi.)
Cele bune!
Scriptura spune ca toate sufletele se vor uni din nou cu trupurile nu doar cele ale dreptilor (in plus de asta, nici un suflet nu moare niciodata!):
"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11
"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.
"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4
"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).
"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10
"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3
" Să daţi pe unul ca acesta satanei, spre pieirea TRUPULUI, ca DUHUL să se mântuiască în ziua Domnului Iisus." I Corinteni 5, 5
" Şi este împărţire: şi femeia nemăritată şi fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă ŞI CU TRUPUL şi cu DUHUL." - Corinteni 7, 34, etc...
Pai.dupa moarte, noi(crestinii) avem 2 variante:rai si iad.voi(atei)credeti ca ajungeti in pamant si ca viata voastra nu a avut niciun sens si..atat
recedaniel3 întreabă: