Seara, folosesc o rugaciune in forma fixa, urmata uneori de rugaciune in formulare libera pentru o intentie sau o persoana anume. Partea fixa este, cel mai des, "Tatal nostru".
La masa folosesc, daca sunt singur, un fragment dintr-un psalm (Manca-vor saracii...). Daca sunt si alte persoane, care poate ca nu stiu psalmul, folosesc "Tatal nostru".
Rugaciunea de dimineata o fac la serviciu, inainte sa incep lucrul. Este fie o rugaciune catre Dumnezeu, fie catre un sfant ocrotitor al meseriei mele.
Seara, folosesc rugaciunea serii, ce se citeste o data cu lasarea noptii, una pentru multumire, ca sa vada si sa auda Dumnezeu si Iisus ca eu, o pacatoasa, le multumesc cu lacrimi in ochi ca m-au trezit si a doua zi si ca sunt sanatoasa, ca nu duc lipsa de nimic, apoi incep cu rugaciunea pentru dusmani/vrajmasi, ca sa ne impacam, bineanteles ca citesc una si pentru impacare cu acestia.
Citesc si pentru sanatatea parintilor mei, pentru lasare in voia Mantuitorului si a lui Dumnezeu.Rugaciune pentru binefacatorul tau (un om care ti-a facut bine in viata si te-a ajutat sa te vindeci de ceva).Si sa nu uitam ca si eu, de asemenea citesc Tatal Nostru la fiecare inceput de rugaciuni.
Voi ce rugaciuni inaltati inaintea lui Dumnezeu? (dimineata, seara, la mese)
[intreb din curiozitate]==nici prea multă curiozitate nu este foarte bună!
Dimineata ma rog lui zeus sa nu ma ploaie
dupa masa lui afrodita sa agat ceva
seara ma rog la toti sa nu le las sa doarma
Din pacate m-am indepartat de Dumnezeu in ultimul timp. Si parca mi-e rusine cand ma rog. Speram ca odata cu casatoria sa ma indrept dar, inca nu sunt crestin 100|%. M-am casatorit saptamana trecuta. Si uite de ex, ieri nu am fost la biserica.
Sper sa ma ajute Dumnezeu sa imi revin.
Este bine ca macar vrei sa te indrepti. Dumnezeu sa te binecuvinteze.
Ieu nu mha rog ieu yl askult pe danyb si astfhel dhomnu mha bhynekuvanteaza
Rugaciuni concrete in functie de momentul in care ma aflu, dar sincere si din tot sufletul.
Rugăciunea în general ajută, iar Dumnezeu nu rămâne niciodată cu nimic dator omului care se roagă.
FOARTE IMPORTANT!
- Un studiu efectuat de o universitate de medicină din State şi publicat într-o prestigioasă revistă de medicină a scos în evidenţă puterea rugăciunii.
Printr-un studiu efectuat asupra a două grupe de persoane cu diferite afecţiuni, s-a pus în evidenţă importanţa rugăciunii în felul următor:
- S-a scos din calcul efectul placebo prin faptul că nici un pacient nu a ştiut de acest experiment. În mod secret pentru grupa de pacienţi "A" s-au făcut mai multe rugăciuni pentru vindecare.
- Pentru grupa de pacienţi "B" în schimb, lucrurile au decurs în mod obişnuit, fără ruăgăciuni speciale.
- În urma confruntării rezultatelor s-a putut observa faptul că în cazul grupei de pacienţi "A", gradul proceselor de vindecare a fost copleşitor mai mare decât în celălalt caz, "B".
De rugat te poţi ruga oriunde, dar prezenţa în sf. Biserică la Sf Liturghie, în prezenţa sau apropierea invocării harului Duhului Sfânt(la prefacerea Sf Împărtăşanii spre exemplu)reprezintă forma de "MULŢUMIRE" şi "RECUNOŞTINŢĂ" supremă adusă Părintelui Ceresc.
E ca şi când am face EFORTUL deplasării până la "piciorul" Creucii de pe Golgota, aducând recunoştinţa noastră în momentul de maxim "travaliu" şi suferinţă al lui Dumnezeu pentru noi.
Este "co-participarea" noastră la ceea ce ne este esenţial pentru "a noastră" mântuire! Este replica şi răspunsul nostru direct, nemijlocit!
Acolo la Liturghie coboară harul Duhului Sfânt, Cel care transformă pâiinea şi vinul în Trupul şi Sângele Mântuitorului!
Astfel încât toţi să poată avea "părtăşie" cu El. Fiul lui Dumnezeu ete într-o continuă stare de Jertfă pentru toate păcatele lumii...
NoNameNoName întreabă:
anonim_4396 întreabă: