Nu cred ca natura are nevoie de spiridusi sau magicieni sau creator evreu care sa creeze tot ce exista in univers. universul a aparut ca urmare a expansiuni a unei energi, la inceput universul era simplu dar in timp el a devenit complex ca un musuroi de furnici, inclusiv viata la inceput a fost simpla apoi a devenit complexa, referitor la viata de dupa nu cred ca exista asa ceva, daca isi moare creierul nu mai poti exista, apropo a crede in ceva nu transforma acel lucru in realitate asa cum a crede in vampiri sau spiridusi nu-i transforma credinta ta in realitate
Nu cred ca exista Dumnezeu. Ala din biblie este imaginat. Insa cred ca exista o entitate suprema.
In ceea ce priveste infatisarea, cred ca e fara forma; in textele gnostice e scris ceva de genul ca totul exista in el "Dumnezeu", asadar el nu are limite.
Iti recomand videoul asta
youtube.com/watch?v=gqoXocVlNjw
Se spune ca orice creatie are si un creator. Un basm daca este popular,nu ii se cunoaste autorul, da' asta nu inseamna ca s-a creat singur sau a aparut ca prin magie. Fiecare lucru are un autor indiferent de identitatea acestuia. Existenta s-a nu capata indoiala. Nimic nu e intamplator. Din cate vezi,tot ce e in jurul tau e facut cu ''cap''. Pe langa toate astea,nu e vorba ca Dumnezeu nu ni-l arata,poate nu avem noi capacitatea de-al vedea, nu am ajuns la nivelul acela de constiinta suprem pentru a-i simti prezenta. Omul este ca o persoana cu deficit de atentie. Nu este suficient de constient pentru a-si da seama de el si ce se intampla in jurul sau, ca un animal, da' spre deosebire de el, noi ne mai ''trezim'' din cand in cand. Sper ca vei intelege ce vreau sa spun cu asta. Nimic din ce am spus nu ne face mai presus de un animal. Chiar daca lui nu ii este data posibilitatea de a observa cat de cat lumea inconjuratoare, el este un suflet ca si tine, ca mine sau ca restul. Sanatate!
Cum sa arate? un batranel mic care sta pe un nor si ii judeca pe cei care se masturb. eaza in loc sa il intereseze de oamenii bolnavi de cancer si de copii care fac foametea
Uite ce spune vrednicul de pomenire Nicolae Steindhardt - care s-a convertit in inchisoare la ortodoxie, fiind evreu.
"In primele trei ceruri domneşte şi lucrează Dumnezeu Creatorul,
Atotfăcătorul şi Atotţiitorul, Marele Anonim al lui Blaga, Marele Ceasornicar al lui Voltaire, Marele Arhitect al francmasonilor. De la cerul al patrulea în sus şi pînă la al şaptelea sălăşluieşte dreptul Judecător, cel care înfricoşează.
Legiuitorul Vechiului Testament, Dumnezeul dreptăţii aspre. începînd din cerul al şaptelea se dezvăluie - celor ce le este dat - neaşteptate secrete finale. Numai că, spre deosebire de ce cred iniţiaţii guenonişti, teosofi, antroposofi, spiritualişti
ori oamenii pozitivi cu idei largi, ori ateiştii de nuanţă agnostică, divinitatea din cerul al nouălea nu este o „forţă" sau o „energie", cît mai impasibilă şi mai impersonală, un ascuns coordonator sau constructor, ci este Dumnezeu cel cu barbă albă, blînd şi bun. Dumnezeul copilăriei celei mai îndepărtate şi al colindelor, al cozonacilor, colindeţelor şi turtelor, al celor mai frumoase seri de Crăciun, cel din Dickens şi din Bibliotheque Rose.
Aici stă Hristos, Mîngîietonil şi Odihnitorul, care ne-a tăgăduit că ne va tămădui de rele, scîrbe, păcate şi dureri, la care se gîndesc eroii lui Cehov din Unchiul Vama. (Ne vom odihni, unchiule Vama...) Dumnezeul cel mai de sus, final, din taina tainelor şi sfinta sfintelor nu este cîtuşi de puţin cel abstract, nu e
Creatorul rece, nu e Brahma necuprins şi neschimbabil, nu e cugetătoarea zeitate a gnosei, depărând eonii. Şi-n acest al nouălea cer, nelocuit de Brahma, desigur că nu mai domneşte seriozitatea pămînteană; nici urmă de această aşa-zisă
seriozitate a pedanţilor, conştiincioşilor, fariseilor şi contabililor. Serioşi în lume ni se cere a fi în înţelesul de virtuoşi, cinstiţi, atenţi la durerile altora; dar nu mohorîţi şi nu executori nemiloşi ai regulamentelor trecătoarelor împărăţii şi efemerelor prefecturi de poliţie. Călugării sunt voioşi - de ochii lumii se abţin s-o arate în public, dar purtarea lor arcană e alta -, acri sunt dracii şi funcţionarii -, iar în cer, pun rămăşag, nu mai există decît zburdălnicie. Cum de-ar putea fi altfel, de vreme ce Mîntuitorul ne spune limpede că acolo nu pătrunzi dacă nu eşti ca pruncii. Oare „serioşi" sunt pruncii ori de o neastîmpărată veselie?" (Jurnalul fericirii)
Nu,nu cred nici in Dumnezeu nici in viata dupa moarte.
Viata nu e dupa moarte, viata e aici si acum si ar trebui traita fara abstinenta.
Exact! Cum arata esenta vietii?
Te intrebam asta deoarece si tu ai viata deoarece traiesti, deci, era normal sau ar fi trebuit sa stii deja "ce anume" te face sa traiesti.
Oamenii fac multe pentru banii sunt cunoscute multe cazuri de oamenii care se prefeaceau pentru banii sau oamenii cu boli mintale sau efectul placebo, aceste posedari exista si la indieni desi zeii lor exista a? ciudat e ca nu se poate dovedi ca cel posedat vorbeste intr-o limba straina sau face lucruri ciudate si doar se comporta ca un om nebun atat
Din ce vad, ateii merg pe principiul ``daca ceva nu sa inteleg sau sa-l explic, inseamna ca nu exista``. Asta e o gandire egocentrista total eronata.
Trebuie sa acceptam ca noi, cu mintea acesta limitata, nu putem sa-L cuprindem pe Dumnezeu in toata maretia.
Poate nici pe zeus nu il putem cuprinde si el exista mai sti e o posibilitate ca si dumnezeu sau alti zeii sau poate e un zeu care nimeni nu a pomenit vreodata de el pentru ca un creator nu ar avea nevoie de cineva care sa se roage lui, orice om rational trebuie sa mearga in viata pe principul doveziilor, de asta multi sunt pacaliti cu tot felul de minciuni, dupa ilogica ta orice afirmatie e adevarata pentru ca nu il putem explica sau dovedi ca nu exista, atunci ce e minciuna? ce e adevarul?
Dumnezeu exista! Toata creatia este a Lui: "Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut." (Ioan 1, 3)
Dar Dumnezeu este anterior creatiei si nu trebuie confundat cu ea:
"La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul." (Ioan 1, 1)
Creatia Il vesteste pe Dumnezeu si-L arata ca si Creator al ei: "Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria." (Psalmul 18, 1)
Iisus Hristos este "chipul lui Dumnezeu celui nevazut, mai intai nascut decat toata faptura." (Coloseni 1, 15)
Iisus Hristos este, deci, icoana lui Dumnezeu-Tatal. Inchinarea la Iisus Hristos, care este Fiul lui Dumnezeu, si Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, este inchinarea la icoana vie a lui Dumnezeu.
"Hristos, Cel ce este peste toate Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!" (Romani 9, 5)
Da, cred in viata dupa moarte! Hristos este Calea, Adevarul si Viata. (Ioan 14, 6) Cine crede in Hristos, chiar de va muri, va trai; si cine traieste si crede in Hristos, nu va muri in veac. (Ioan 11, 25-26). Asta e cuvantul lui Dumnezeu in care eu cred!
Daca Dumnezeu spune ca avem viata vesnica, pe El il cred, nu pe ateii schizofrenici care lupta impotriva lui Dumnezeu, desi Il neaga, si nici pe sectantii mincinosi si propagandisti ai smintelilor diavolesti care circula prin Occident.
Intotdeauna mi-am imaginat ca Dumnezeu e simplu, ca oamenii il imbraca cu tot soiul de mistificari. Si cand am ajuns sa Il cunosc, mi-am dat seama ca asa si este. Cum arata? Greu de zis, pentru ca intrebarea nu e potrivita. Pentru ca El nu arata nicicum. Cineva a dat cindva o definitie a Lui, si zicea: Dumnezeu e ca un cerc cu centrul oriunde si marginile peste tot. Cam cu asa ceva ne confruntam aici. E greu sa Il pui pe Dumnezeu intr-o definitie. Le-a fost greu oamenilor sa faca acelasi lucru cu micul atom, dar mai cand vorbesti de Dumnezeu! Ce pot spune eu din experienta mea personala e un lucru: e o persoana. Nu o vezi, nu o stii, dar uneori o percepi ca este cu tine (asta daca iti faci timp sa Il cauti). Alteori Il vezi in circumstantele vietii, cum se impletesc ele, realizezi ca Cineva a avut grija se se intimple asa. lucruril e prea se potrivesc uneori incit sa pui seama pe intimplare, si uneori chiar te uimeste pentru ca e ca o partida de sah pe care realizezi ca nu o joci singur.
Cum ar "arata" El pentru tine? Cere-I sa ti se arate. Oriunde ai fi, El e acolo, asa ca poti face asta oriunde. Si asteapta sa ti se arate. Insa trebuie sa ai mintea deschisa, caci va veni intr-un mod in care prea putin te-ai astepta. Dar, cand va veni, vei stii dupa aceea ca El a fost. Cindva, un ateu a vrut sa vada daca Dumnezeu exista, si i-a cerut sa il trezeasca la ora 2.45 noaptea. Dormea fara probleme, insa in acea noapte la 2.45 s-a trezit, si de atunci a inceput sa creada. Intotdeauna daca cineva L-a cautat, El i s-a descoperit.
1.DA, Dumnezeu exista, dupa cum spun toti deoarece exista anumite dovezi: chiar unii fizicieni au marturisit ca tot ceea ce exista a fost oarecum influentat de o forta divina. Si eu am observat ca gravitatia reprezinta o curbare in spatiu-timp (dupa cum spune teoria relativitatii lui Einstein), dar sunt constient de faptul ca spatiu-timpul nu reprezinta nimic, si fiindca "Este o schimbare in nimic - mi se pare o minune, deoarece eu nu pot sa spun ca timpul este ceva material", intr-adevar Dumnezeu exista.
2.Stii cum iti dau seama ca exista duhuri? De multe ori tu observi ca in jurul tau sunt multe ganduri care iti apar in minte care sunt anormale din cale afara. Mie mi se pare ca aceasta observatie ne duce la gandul ca exista duhurile, deoarece daca tu esti constient de exemplu ca nu ai de ce sa te enervezi si te enervezi aiurea e clar ca nu vine de la tine. Aceasta este dovada ca exista duhurile (deci si viata de apoi).
aNoNimAt întreabă:
recedaniel3 întreabă: