Dumnezeu inseamna (domnul zeu)in latina,si nu este singurul zeu,dar se pare ca, este cel mai tare dintre totii zeii(Elohim). Moise declara ''Cunosc acum ca domnul este mai mare decat totii dumnezeii.El-lohim)este un substantiv la plural(dumnezei/zeii. Unii, ca sa, se scoata spun ca, este folosit ca un plural de politete, dar ne mai indica, si ca, este vorba de o multitudine de zeii, care au fost inlocuiti cu yhwh in trecerea de la politeism la monoteism.Domne deus (Domnul zeu)
In cel Biblic nu pot sa cred deoarece dintre sute de Elohim crestinii au ales unul.
Si nu pe cel mai mare.
Poate pe cel mai nervos si mai irascibil dintre ei. Popoarele vecine erau conduse de elohim mult mai puternici.
Acestia administrau imperii nu orasele de israeliti.
Istoria nici nu mentioneaza ceva despre israeliti, asa erau de mici.
Mai, aici sunt 2 cazuri.Nu am nimic cu oamenii care cred (desi eu nu cred), am ceva cu "lacasurile" acestea in care se investesc bani cu care ai putea deschide scoli si spitale.Nu pot sa inteleg cum poti sa te duci la un preot ce-ti ia banii din buzunar si are mai multe pacate ca tine.Eu zic ca e cel mai bine ca fiecare sa-si pastreze credinta in suflet, nu sa mearga pe principiul "am facut ceva rau, lasa ca ma duc sa ma spovedesc si e totul ok" (am intalnit astfel de oameni).Si sa-ti mai spun cateva lucruri: Se spune ca Dumnezeu e atotstiutor, dar de ce n-a stiut ca Eva va cadea in pacat, de ce n-a stiut unde se ascund Adam si Eva? Si mai e si o contradictie enorma: Una din porunci spune asa "sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri..."..atunci de ce avem icoane?
Mai am multe de spus despre acest subiect, dar cred ca am zis destule.
Ia ca exemplu Catedrala Neamului. Se puteau construi 100 de scoli, 200 gradininte, 100 de spitale.Dar romanu' e incult, idiot, tampit si prost. Daca are o problema anume, incepe sa se roage.Ar trebui sa deschidem ochii, sa ne dam seama cum poate fi vindecat cancerul la copii in loc sa stam sa pupam moastele. Oricum, eu sunt de parere ca suntem o tara de pupatori de moaste. Religia INDOBITOCESTE. Fa un experiment : Ia o poza cu o doamna de pe internet, fa-i in photoshop un chip de inger si fugi cu poza la babe, la tare...Ce vei vedea o sa te "cruceasca"
Asta e acum, noi nu putem sa le deschidem orizonturile daca ei nu vor sa vada mai departe de religie.
anonim_4396 întreabă: