| pingutau69 a întrebat:

Voi credeti in Dumnezeu? Credeti ca Universul a fost creat de un duh... Nemuritorhappy? Argumente.

16 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Universul chiar asta este: energie si informatie, perfect compatibil cu "Duhul" de care spui...

| Daavidd a răspuns:

Universul este creat din particule sau atomi care au energie de la Dumnezeu. Eu sunt compus din mai multe particule de atomi si mai multi atomi formează corpul meu si Dumnezeu mi-a dăruti Duh, adica viaţă adică suflet adică energie!

| KhludCiprian a răspuns:

Nu cred.

Chiar poziția de a crea orice dintr-un duh e aberantă. Gândeștete câte lucruri făceau duhurile în trecut:
- bolile erau duhuri
- un duh despărțea culorile defracției (cică Dmnz)
- un duh ținea planetele în balanță
și multe altele

Acum nici pentru crearea universului cosmologii nu pun nici o zeitate ca și explicație.

Îți recomand cartea: http://www.amazon.com/Universe-Nothing-There-Something-Rather/dp/1451624468

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am argumente(motive) ca sa cred in existenta lui Dumnezeu...De ce?-Pt ca nu si-a facut, nu ISI FACE prezenta(acum, IN PREZENT) in viata mea, in viata persoanelor apropiate mie si a lumii in general...

-in plus am foarte multe intrebari la care NIMENI nu mi-a dat raspunsuri plauzibile care sa ma faca sa ma gandesc serios si sa vreau eventual sa-mi schimb parerea, sa-mi dau seama ca am gresit...

Inainte credeam in Dumnezeu (cu o anume tarie)dar am observat ca nu am /avut motive SOLIDE sa cred...ci doar motive(toata lumea se bazeaza pe asfel de motive).

'' Credeti ca Universul a fost creat de un duh... Nemuritor''

Universul si tot ceea ce VEDEM, ce ne INCONJOARA...''ascunde'' cel mai mare secret:SECRETUL PROVENIENTEI VIETII
(foarte multi oameni si-au pus aceste intrebari(oameni de stiinta...) dar nu a gasit nimeni un raspuns cert(cu dovezi INCONTESTABILE) asupra provenientei Pamantului si implicit a NOASTRA(a fiintelor vii).

Viata e un PARADOX!

...

| DeusCorrupti a răspuns:

Nu cred așa ceva, sună cam SF, un duh nemuritor care creează niște muritori din propria putere. ciudat, nu?

| milan9 a răspuns:

Daca te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui "Creator", atunci iata:

- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!

- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.

- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există.

| Mechanix a răspuns:

De ce aș crede? E demonstrat cumva?

| LTAA a răspuns:

Nu.
Daca ar exista Dumnezeu, nu ar exista foamete in lume si criminalitati. Avem dreptul la libera exprimare. Gandeste-te!

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Daavidd):

Esti bass tare rolling on the floor. am evoluat intr-o specie atat de inteligenta, dar totusi sunt asa de multi retardati printre noi laughing

| AndreiM77 a răspuns (pentru Mechanix):

Da e demonstrat.
In fond gandeste-te, cum poate ca universul sa apara dintr-o explozie adica..BingBang?
Daca pui o bomba intr-un bloc se creeaza ceva extraordinar si frumos sau... totul de distruge?
Ce crezi?

| Mechanix a răspuns (pentru AndreiM77):

E doar o presupunere, nu o certitudine.

| Delmoniko a răspuns:

Exprimarea "duh" nu prea isi are locul. De ce sa crezi ca un zeu, si mai ales cel crestin, a facut universul? Poate l-a facut Buddha, mai stii... Poate Tiamat sau Ea, Enlil, Ra, Aton, cine stie... Sunt mii de zei, ai de unde alege. Foarte multi cu mii de ani mai vechi decat Iisus, deci aveau level mai mare decat agariciul asta. Practic zeii astia mari aveau full epic, XP mare, mounturi, tone de gold, achievmenturi la greu, iar sarantocul asta de abia scotea capul in lume.
In plus, de unde stii ca nu E.T cu ochisori verzi au creat universul? Sau goaulzi? Hmmm... ce spui de reptilieni, de uriasi sau chiar de sefiroti?
De ce nu? Ipotezele pomenite de mine mai sus sunt la fel de fantastice ca dumnezeul crestin.

| drutzix a răspuns:

Dupa ce am devenit ateu am crezut in principiul cauzalitatii (adica pe scurt universul a fost creat in urma unor evenimente din viitor). Uite un exemplu ca sa intelegi: Are loc un accident si iti pierzi un picior, dupa 2 ani te intorci ca sa opresti accidentul dar ajungi sa il cauzezi chiar tu. E doar o ipoteza dar cred ca DACA (accent pe daca deoarece Big-Bang-ul poate fi un fenomen natural) are un creator atunci el este sigur o fiinta care s-a nascut in acest univers (poate in alt univers) si nu o entitate supranaturala.

| Daavidd a răspuns (pentru drutzix):

Respect opinia fiecăruia!

| RAY a răspuns:

Eu nu cred nimic, stiinta a descoperit ca a fost un big bang sunt dovexi destule, ce la cauzat nu stim, desigur ca se ridica en intrebari o data era nimic apoi a aparut materia care a devenit viata care a evoluat, sunt multe lucruri inca fara explicatie

| danay72 a răspuns:

Cred ca totul a fost creat de o persoana foarte inteligenta, care a facut totul exact si frumos. Nimic nu a fost facut din intamplare. Gandeste-te numai la pozitia soarelui fata de pamant, nu e nici un grad mai aproape, ca sa ne arda, dar nici mai departe ca pamantul sa inghete. Totul este prea exact pentru a fi o pura intamplare.