Nu, mi se pare mult mai reala discutia din geneza cu sarpele, sau ca Iisus a fost nascut dintr-o virgina. Cum sa cred eu in purgatoriu? Mi se pare o aberatie si un fanatism extrem.
Daca in intrebarea ta purgatoriu=iad... Asa cum cred in Dumnezeu si ca raiul este viata vesnica langa El asa cred si ca exista iadul adica viata vesnica departe de Dumnezeu
Eu sunt ortodoxa.Mama mea e catolica.In religia ei se spune ca exista purgatoriu.Acest loc e considerat a fi un loc de curatire.Adica aici intra aceia care nu au pacate mari.In iad merg numai cei care au ucis sau care Il refuza categoric pe Dumnezeu.In purgatoriu intra cei care totusi au sansa sa intre in Rai dar inainte trebuie sa se curateasca de pacate.Dar oricum am lua eu cred ca vom vedea dupa moarte.
Inainte de a intra in Rai, sufletul intra in purgatoriu pentru a fi purificat. Oricine intra in rai trebuie automat sa treaca si prin purgatoriu, deoarece "Nimeni nu este fara pacat"
Da sigur imi imaginez ca timp de o luna ma distrez cu ingerasi pe acolo apoi ma judeca un barbos evreu, orice om normal la cap e ateu se poate observa ca lumea e nebuna
Asta vom afla dupa moarte cine-i nebun si cine nu.Eu n-am ce pierde daca cred in Dumnezeu dar tu poate vei avea foarte mult de pierdut dar atunci va fi deja prea tarziu.Si adaca as fi ateu ce-as castiga cu aia? m-ar judeca extraterestrii sau ce? imi pare rau de tine fiindca tu nu simti ceea ce simte un om crestin si probabil nici n-o sa simti vreodata.Si de ce crezi ca voi ateii sunteti mai normali? de aia ca-i faceti nebuni pe ceilalti? mmm...interesant.Cu asta o sa ajungeti foarte departe.Mult succes in continuare.
Aaa... in acel purgatoriu nu cred. Sfintii Parinti ai ortodoxie spun clar ca exista rai si iad. Nimic intermediar. Reiese foarte bine din pilda saracului lazar si a bogatului nemilostiv. La prima vedere nici bogatul nu a facut mari rautati, decat ca ii placea sa petreaca si nu facea milostenie cu saracul Lazar. Si in Apocalipsa scrie clar: "Scuipa-voi din gura Mea pe cei caldicei". Trage singura concluziile. Sper sa-ti fie de folos
Ideea de purgatoriu au avut-o spaniolii care au zis mai e o sansa dupa moarte daca nu ai fost cum trebuie ajungi in purgatoriu unde iti speli pacatele si aici pe pamant vi platesti iti stergem pacatele si totul va fi bine dupa moarte o sa mergi la loc de verdeata e o aberatie purgatoriul si nu are nici o sustinere Biblica