Eu cred in reincarnare.Dar nu vreau sa aflu prea curand daca am dreptate sau nu )
O sa aflu eu, iti spun si tie, daca e adevarat sau nu. Daca nu cumva imi pierd momoria...cel mai probabil
Chiar...nu stiu, dar, mai bine acolo pe veci, decat aici, sa sufar ca gunoi.Nu? Mi se pare logic!
Aaaaa...nu! Mai bine aici fericit, ca dincolo nu stii sigur cum e... Si in plus, te lasa pe tine inima sa nu mai vorbesti cu mine?
Nu,nu ma tine.Dar, stiu ca aici nu voi fi fericit, dincolo, voi avea o mica sansa..De ce oare, nu sunt la fel si pe partea asta din afara, asa cum sunt pe interior
Dincolo nu stii deloc cum va fii.Nu poti sa fii aici indiferent, mai bine, daca zici ca nu poti fi fericit?
Si zici ca nu te lasa inima sa ma parasesti, da?
Nu ma lasa inima in momentul asta, sa fac chestia aia, nu ca nu te parasesc pe tine , mi s-a intamplat ceva, ce nu voiam.Cacat de viata! ...De ce? Din nou
Eu sper ca tu esti mai puternic decat orice rau pe care il ai de infruntat acum si ca nu o sa te lasi infrant.
Asa, acum ia zi.Ai vazut filmul?
Doar Focus. Divergent,e continuarea la Insurgent,nu? Nu mi-a placut deloc.Dar stapanul inelelor, inainte sa fac chestia aia maine, da, ar trebui sa-l vad(ma refer la toata seria). Sper sa ai o viata fericita! Si nu uita, sa nu dai inapoi niciodata, asa cum am facut-o eu
Insurgent e continuarea la divergent)
Care nu ti-a placut?
Ce ai patit ma? Zi-mi in mesja, daca vrei...
Divergent
O sa-ti spun maine, daca mai vrei, n-am chef sa scriu romane, in momentul asta ma doare capul ingrozitor, ma pun sa dorm, iti spun maine.
Noaptea buna!
Imi pare rau ca nu ti-a placut .Iti astept mesajul maine
Noapte buna.
Am in cap, ceea ce mi-a lasat Dumnezeu!
Am 15 ani, ar fi culmea sa ma apuc sa citesc o carte, care nu se afla in programa, pentru ca la cata programa e acum....nu cred ca mai ai timp sa citesti o carte in plus, orice subiect ar contine ea, dar pe viitor.De ce nu?
Dincolo de moarte este ce iti aduci aminte ca era inainte de a te naste.
Eu cred ca dupa moarte va fi o viata vesnica :rai si iad.Si locul ni l pregatim de pe pamant.Si tot dupa moarte oamenii vor sta inaintea lui Dumnezeu si vor fi judecati pentru toate faptele facute pe pamant.Asta o spun conform Bibliei.
Fratii mei -va scriu tuturor.
Cu totii trecem prin probleme care ne depasesc; si trebuie sa recunoastem lucrul acesta. Nici un om nu este scutit de probleme care simt ca il depasesc; nici unul macar. Nici macar ca este temator de Dumnezeu sau nu. Toti trecem prin incercari care ne depasesc. Si se intampla lucrul acesta pentru ca noi oamenii sa vedem ca suntem fiinte inferioare si nu superioare cum ne credem noi. Iar daca nu vrem sa vedem (sa recunoastem) lucrul acesta nu avem decat de pierdut.
Dumnezeu lasa ca sa vina aceste incercari peste noi tocmai ca sa vedem, sa recunoastem nevoia noastra de El. Dar oricat de mari ar fi aceste probleme Dumnezeu ne poate scapa din ele.
Este si normal din cauza naturii pacatoase in care ne nastem, ca sa ne nastem in dusmanie fata de Dumnezeu care n-a adus la viata. Dumnezeu stie lucrul acesta si nu tine cont de aceasta dusmanie. Cum am spus si in alta parte -si nu obosesc sa o spun- este de datoria parintelui sa isi educe copilul in multele ramuri ale educatiei. Dar ce-a mai importanta ramura a educatiei este educatia morala -adica cunoasterea personala a lui Dumnezeu; si aceasta este neglijata de cei mai multi dintre parinti. Nici un om nu se naste cu dragoste fata de Dumnezeu; dar omul trebuie educat in privinta aceasta, deoarece este o nevoie a noastra ca sa Il cunostem pe Dumnezeu si sa avem o relatie personala cu El. Daca parintii tai au neglijat lucrul acesta, atunci nu-l neglija nici tu. Crede-ma ca omul nu poate sa fie fericit nici macar in mijlocul bunastarii sale in care se increde daca nu Il are pe Dumnezeu.
Am vazut ca Biblia are raspunsuri la toate intrebarile existentiale ale vietii noastre. Am vazut ca prin ea ne vorbeste Dumnezeu, chiar daca aceasta a fost scrisa de oameni. Totusi acesti oameni au fost inspirati de Dumnezeu si nu au scris de la ei insisi. Fa-ti rost de una cat mai repede. Amanarea este in defavoarea ta. Dumnezeu iti va raspunde prin ea la intrebarile care te framanta. Retine ca orice gand sau sentiment care te tine departe de Biblie este de la cel rau si nu trebuie sa-i dam ascultare; dar orice gand si dorinta de a cunoaste pe Dumnezeu este de la El. Sa ne lasam atrasi de El si sa nu ne opunem in mintea si inima noastra prin diferite motive acestei atractii.
Speranta noastra este -si trebuie sa fie- Dumnezeu, fie ca ne merge bine fie ca ne merge rau.
In ce priveste moartea, aceasta nu este decat un somn. La timpul stabilit de Dumnezeu, El va invia pe toti. Sa ne straduim sa fim printre aceia care vor invia pentru viata vesnica. Nu te teme; nu va exista iad vesnic pentru cealalta categorie de oameni, ci doar trecerea in nefiinta pentru totdeauna, fara posibilitatea de a mai fi inviati vreodata. De aceea zic: sa fim printre aceia care vor invia pentru viata vesnica.
"Oare ce e dincolo?"
Buna intrebare.
"Dincolo" e un concept atat de putin sustinut de dovezi, incat e aberant sa discutam despre el.
Mai bine discutam despre omuletii invizibili din covor. De unde vin? Ce mananca? Si ce vor de la noi?
Ai dreptate, nu suntem intamplatori pe pamant. Dumnezeu ne-a creat cu un scop.Iar Biblia arata clar ca omul cand moare nu mai stie nimic.Nu merge in alt loc.De fapt, au fost 9 invieri si nici unul nu a zis ca a fost in alt loc.Eclesiastul9:5,6,10,Ezechiel18:4
Daca "dincolo" e mai multa suferinta ca aici. Si "aici" e un loc unde ai sansa sa scapi de ea?