| DarkOrbitMoon a întrebat:

Voi realizati ca de fapt nu aveti nevoie de religie?
Sau sunteti atat de indoctrinati incat considerati ca bucata de paine cumparata de la piata trebuie mai intai inchinata,si apoi mancata? Cu si fara religie,viata voastra e aceeasi, nu va afecteaza cu nimic existenta.Asa ca, de ce nu renuntati la ea?
Si ca bonus.;))
https://www.youtube.com/watch?v=EhHDC4m2BDM

67 răspunsuri:
| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, eu in locul tau, n-as mai comenta pe tema asta. Mi-ar fi frica. Cum exista puterea raului, asa exista si puterea divina. Fara Dumnezeu nu existai nici tu cred. Lasa, nu-ti mai fa tu sange rau din atata. Creatura fara Creator dispare.

| DarkOrbitMoon explică (pentru Daalalifnuunalif):

Dar nu-mi e frica de nimic. confused

| sublime89 a răspuns:

Am realizat ca nu am nevoie de religie de mult timp. Ea e doar o colectie de povesti, mituri si superstitii despre lumea in care traim, nascuta din nestiinta si ignoranta. Niste oameni care nu stiau nimic, si-au dorit sa stie tot, asa ca au inventat acel "adevar" absolut si l-au tot repetat pana au ajuns sa creada in el orbeste.

| Daalalifnuunalif a răspuns (pentru DarkOrbitMoon):

Bravo tie ca esti curajoasa!

| DarkAndDreary a răspuns (pentru Daalalifnuunalif):

Tu asa traiesti? In frica?

| DarkAndDreary a răspuns:

Oh, si ca sa raspund la intrebare.
Eu realizez ca nu am nevoie de dumnezeu. Dar din pacate nu toti gandesc...in afara cutiei.

| Daalalifnuunalif a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Nu, eu nu traiesc in frica, dar, nici nu pot nega faptul ca nu ar exista Dumnezeu, pentru ca fara El, cu siguranta nu existam, la cate am trecut eu pana acum pana la anii mei..., e logic!

Nu prea e logic... Eu traiesc bine mersi fara dumnezeu.

Inca nu ai ajuns la suferinte. Inca nu ai trevcut prin ce am trecut eu. Am totusi o varsta si gandesc mult mai diferit fata de tineretul din ziua de astazi.

Ba da. Am ajuns si in punctul ala. Dar nu am crezut automat in dumnezeu ci mai degraba am incercat sa rezolv problema singur.

Eu, prin ce am trecut, am ajuns la concluzia ca fara Doctorul Suprem, acum nu mai existam! Acum nu-ti mai raspundeam tie aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multi dintre astia care striga ca apartin unei anumite religii nu ii cunosc substraturile care si asa sunt prea incalcite.da, as putea sa ma prefac ca sunt doar o intamplare fara sens aici pe pamant, ca faptul ca sunt doar 2 sexe si nu 3 este si ea o pura intamplare fara nici un scop. oricum nu are rost sa te gandesti la asa ceva ca de capat nu ai sanse sa dai.dar poate totul este de fapt un joc video foarte complex si la fiecare pacat suntem taxati automat, e vorba de karma =/ dar nu stau sa ma gandesc ca deja ma doare capul.fiecare cu dumnezeul lui. daca eu omor un om si cred ca am facut ceva maret, o sa fiu foarte multumit de mine si o sa traiesc impacat ca ma iubeste dumnezeu.important e sa nu iti cladesti identitatea pe marginea unei religii.valoarea unui om nu poate sta in religie, ar fi nedrept.religia mea e dragostea, si am nevoie de ea!

Interesant. Doctorul Suprem.

Ai vrea sa faci cunostinta cu El? Oricum ai sa-L intalnesti dupa ce mori.

Uhm...Nu. Dupa ce o sa mor n-o sa mai intalnesc pe nimeni.

As vrea ca pe cealalta lume, sa ne intalnim, sa danm mana, si vom vedea daca este Dumnezeu sau nu. Eu zic ca este! Bine?

Okay, de ce nu?

Bine, asa sa fie.

Amin.
Oh, am o intrebare.
Cum crezi ca ar fi lumea fara religie?

Deja replica asta Amin de la tine, tot din religie face parte. Lumea fara religie, cred ca ar fi totul un Haos.

Haos. Interesant.
De ce crezi asta?

| OOOLEOOO a răspuns:

Fiecare om alege sa-si traiasca viata in functie de gradul lui de inteligenta.

| nickx208 a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Da si dupa ce mori o sa mori fara Dumnezeu si sti unde o sa ajungi nu?

| dragos38 a răspuns:

Buna,CryOfTheBlackBord, interesanta intrebare, desi eu intru din ce in ce mai rar pe aici pentru ca mi-am dat seama, ca degeaba vorbesti cu unii vrand sa le deschizi ochii, pentru ca eu au fost atat de intoxicati incat ori ce basm pe care i l-ai prezenta l-ar lua ca un adevar/bine inteles ca viata/planeta/sistemul asta solar/se misca si cu si fara religiile acestea de doi bani, insa din pacate religia=credinta in zei a aparut inainte stiintei/stiinta de abia in ultimi 300 de ani a luat un avant datorita unor persoane care au indraznit sa gandeasca/la intrebarea ta, de ce nu renuntati la ea? pai cam greu, tinand cont ca pamantul acesta este impanzit de religii, si de secte, de ordinul miilor, in Romania paremise imi spunea cineva ca ar fi 350 de secte fiecare bineinteles cu interesele lor/dar sunt sigur ca asa cum unele secte care au existat si au disparut ca ploaia, asa se va intampla si cu cele din zilele noastre, doar ca acest proces nu se intampa peste noapte,ci vor trece ani multi/pana cand stiinta va izbuti sa lumineze/curete, creierul uman intoxicat de mii de ani cu docme,doctrine,si alte basme. Daca o sa-l intrbi pe un bisericos sau un sectant fie el penticostal, adventist, Iehovist e.t.c. (nu stiu de ce pe unii sectanti de pe aici care misuna ca purecii pe spatele unei pisici,happyi derenjeaza cand le spui ca fac parte dintr-o secta, si ei iti raspund ca organizatia din care fac parte nu este o sectalaughing e ca si cum i-ai spune unui tigan, ca este tigan si el iti raspunde eu vaiiiiiiiiii, baiiiiiiii eu nu sunt tigan sunt rom laughing nu am nimic cu ei, ma intelg chiar bine cu unii tiganii)deci asta este
deocamdata religia unora le-a intrat pana in gene si sa curesti genele de secte/religii/este imposibil. era sa uit deci daca l-ai intreba pe un bisericos sau sectant cine a stat la baza evolutiei omului stiinta sau religiile/pai 100 % o sa raspunda biblia si o sa-ti vina cu argumente biblice si e.t.c. chiar daca istoria lumii arata ca o serie de inventii si descoperiri au fost facute de catre oamenii de stiinta, in timp ce biserica ce facea? a da, purtau cruciadele in numele divinitati.super, deci e ca si cum l-ai intreba pe un sectant de ce nu renuta la organizatia din care face parte/pai cum sa renunte la asa ceva, ei isi divinizeaza liderii nu alta/sunt sigur ca daca ar veni din America un lider al unei secte pentru ei (e dumnezu nu alta) si le-ar cere sa-i spele piciorusele si sa i le si pupe laughing ar faceo fara sa carteasaca laughing sunt cam rautacios le fac sange rau? gata nu mai zic nimic la dresda lor /nu are rost sa mai discuti cu unii bisericosi sau sectanti prezentandule rational ca biblia este plina de mituri pentru ca vor spune ca tu esti in eroare nu ei /si te va paste iadul pentru ca le-ai jignit zeullaughing chiar mie mi-a dat un ignorlaughing asta dovedeste cat de periculosi sunt

| dragos38 a răspuns (pentru dragos38):

Asta nu inseamna ca nu exista o inteligenta universala/divinitate//cu cat oamenii de stiinta patrund in profunzimea legilor fizicii si chimiei care guverneaza universul nu exclud interventia unei inteligente.

| UserAnonim98 a răspuns:

Nu stiu cum sa-ti explic. Oamenii au nevoie de ceva in care sa creada, ceva de care sa se teama in caz ca gresesc cu ceva, sau de la care sa asteapte rasplata in cazul in care fac ceva bun. Noi niciodata nu am acceptat ideea de a muri pe veci (mereu am vrut sa credem ca dupa ce vom muri vom ajunge intr-un loc mai bun), asta a facut oamenii sa se comporte civilizat (sa traiasca o viata decenta, cu speranta ca intr-o zi vor ajunge in Rai), sau daca au gresit unii au facut tot posibilul sa se schimbe (pentru a nu fi trimisi in iad).
In momente tensionate e bine sa te gandesti ca este cineva acolo sus care sa te protejeze/sa te ajute. Chiar daca exista sau nu Dumnezeu, credinta in El te ajuta sa treci peste greutati mai usor.
Societatea din lumea de azi a fost construita baza credinta a mii de ani, iar acest lucru nu-l poti schimba:"Asa ca, de ce nu renuntati la ea?"
Aud tot mai multi adolescenti necopti la minte cum ca "si-au vandut sulfetul lui Satana" sau "au trecut la religia Ateu". Ei sunt puscariasii de maine, nu au credinta decat in ei si se cred atotputernici.Sunt in stare sa-ti dea in cap fara a avea remuscari (nu au Credinta, nu-i intereseaza daca ajung in Iad sau Rai) Chiar eu il stiu pe unu de 16 ani (care se drogheaza de 2 ani) si care nu gandeste: vorbeste cu atata usurinta despre cum si-a vandut el sufletul lui Satana, si ca daca Satana i-ar trimite un "mesaj" prin care sa-i "spuna" sa omoare pe cineva, el asta ar face fara sa stea pe ganduri.Chiar el a zis asta.(drogurile i-au prajit creierul si numai e in stare sa deosebeasca raul de bine; iar din moment ce numai crede in dumnezeu e in stare sa te omoare fara frica de a ajunge in Iad si fara remuscari pentru ce a facut). Tot mai multi tineri din acestia in ziua de azi, din pacate...

| DarkAndDreary a răspuns (pentru nickx208):

Nu. Nu voi ajunge in iad. Nu voi ajunge nici in rai.

| CristiB93 a răspuns:

Oricum nu prea ma influenteaza pe nimeni religia, majoritatea nici nu respecta ce spune ea, nici eu nici tu, nici prea multi de aici, apoi cand suntem intrebati toti sustinem ca suntem crestini, dar numai cu numele. Asa ca poti sa dormi linistita noaptea, ca lumea merge pe calea pe care vrei tuwinking

| suffarstar a răspuns:

"Voi realizati ca de fapt nu aveti nevoie de religie? "
Tu ai habar macar ce inseamna religie? Sau ai vazut toti ateii si toti alde "Moisie" (ca p-asta nu stiu cum sa-l numesc,nici el nu stie ce-i cu el macar,saracu' ) lovesc in credinciosi (in speciali in crestini),si ai zis,hai sa le zic si eu cateva. In conceptia ta "religie" inseamna inseamna popi,aghiazma,musulmani,creiere spalate etc.
Daca tu din religie nu intelegi altceva decat ceea ce am scris mai sus,evita subiectu'. Nu te obliga nimeni sa crezi in ceva sau sa nu crezi. Sau nu pricepi termenul "democratie "?
"Cu si fara religie, viata voastra e aceeasi, nu va afecteaza cu nimic existenta."
Nu-mi cunosti viata.
Poate ar trebui sa citesti cate ceva despre religie, istoria acesteia, spiritualism si alte subiecte asemanatoare. Nici eu nu ma pricep la fizica cuantica si nu ma bag, nu sunt la curent cu fenomenu' si il evit.

"Pasarile care se nasc in cusca au impresia ca a zbura este o boala. "