Dumnezeu e un personaj imaginar si de aceea nu poate sa faca nimic, dar e bun pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori cu povesti primitive, puerile, fanteziste si absurde.
Cine ti-a zis tie ca daca esti crestin gata nu mai ai nicio problema si totul va fi doar curcubeu si zambete si acadele?
Ai citit Biblia? Ai citit acolo unde scrie "în lume necazuri veti avea..."?
Scrie negru pe alb. În lume necazuri vom avea.
Dar dupa asta scrie "...dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea".
Deci prinde curaj și nu te mai enerva. Lumea este plină de suferinta si pentru atei si pentru crestini. Dar pentru noi crestinii acea suferinta trebuie sa se termine cand mori. Pentru crestinii adevarati.
Te sfatuiesc sa citesti cartea lui Iov din Vechiul Testament. Și Iov era la fel, nu intelegea de ce sufera atat de mult desi el credea in Dumnezeu.
Suferinta intareste catacterul, te face rabdator, te face puternic. Dumnezeu are nevoie de luptatori puternici si bine antrenati. Si fara suferinta nu exista antrenament si nu exista putere.
Fara încercări toti am fi niste papa-lapte slabi si jalnici. Ar fi și mai rău să n-avem parte de încercări.
Dar atunci cand ti-e greu, nu te enerva ci din potriva, alearga la Dumnezeu și El te va primi cu bratele deschise. Asa cum fiul risipitor cand a dat de necaz a alergat in bratele tatalui Său și a gasit alinare, asa si tu alearga inapoi la Dumnezeu.
Si invata de la vamesul care spunea "Dumnezeule ai milă de mine păcătosul" si nu de la fariseul care zicea "eu sunt bun si dau zecuiala si respect toate poruncile"
Nu vad ce legatura are credinta cu problemele persoanle din familie.
Si ce vrei sa spui prin "aceleasi probleme pe care sa zicem ca le-ar avea un ateu"? Vrei sa spui ca ateii au probleme pentru ca nu cred sau ceva? Asta nu e nimic mai mult decat o bazaconie. Ateii traiesc mult mai bine si au mult mai putine probleme decat credinciosii, pentru ca ei sunt constienti ca singurul vinovat pentru problemele lor sunt ei insisi.
Sa nu faci nimic.
Secretul e sa ramai calm cand in jurul tau e haos.
Am seamănat si eu vânt si am cules furtună, deci nu esti singurul care se lupta in vant.
Intrebarea este, de ce te lupti in vant?
Poti tu sa schimbi directia vantului daca vine spre tine?
Nu poti.
El se duce incotro vrea si nimeni nu il poate opri.
Si atunci ce vei face, iti vei construi o casa nu din paie ci din ziduri tari, intemeiate prin stiinta si credinta ca vantul nu iti va clinti casa.
Spor la lucru!
Ce sa vezi, ba chiar sunt atei care n-au nici o problema. Au bani, au un job bun, au o familie buna si sanatoasa, tot ce vor ei. Totu depinde de putin noroc in sensu sa nu cumva sa dai de vreo boala care poate sa-ti distruga viata si de putina inteligenta. Sa inveti sa gasesti un job bine platit si care iti place. Apoi sa gaseti persoana potrivita cu care sa iti intemeiezi o familie. Nu vad unde e credinta in toate astea.
Ok deci am avut cazuri in viata mea de oameni care aveau cancer si numai dupa ce l au cunoscut pe dumnezeu s-au vindecat. Buna conceptia ta!
De ce se confunda credinta in Dumnezeu cu o lampa a lui Aladdin? Dumnezeu nu se afla la dispozitia noastra, ca un sclav personal eventual... Pentru cei care cred El este Creatorul intregii existente.
Daca tu, sportiv inscris la primul tau antrenament cu un antrenor de prestigiu, in urma primului sfat primit la primul tau curs nu reusesti totusi de unul singur sa driblezi echipa Realului si sa mai dai si gol, ce faci? TE resemnezi? Dai vina pe antrenor si-ti bagi picioarele in tot?
Cred eu ca nici in sport si nici in viata nu se confunda primul "antrenament" cu lampa lui Aladdin...
Sa nu te mai rogi la Dumnezeu sa te scape de vreo suferinta. Dumnezeu nu scapa pe nimeni de vreo suferinta pentru ca asa e procesul cu Satan. Dumnezeu nu l-a vindecat pe Iov cat timp a fost incercat. Dupa ce Satan si-a facut damblaua cu Iov, Iov a scapat de acea boala.
"Asa se intampla cand astepti sa-ti rezolve problemele spiridusi inexistenti..." - Biblia nu incurajeaza sa ne rugam la Dumnezeu sa ne scape de suferinta, de boala, de moarte.
Ete na, pana si schizofrenicul Isus cand era atarnat pe cruce se ruga de ala despre care zicea ca e tac-su sa-l scape...
Nu s-a rugat sa-L scape. Ia si citeste si vezi ca nu s-a rugat sa-l scape de moarte.
Ala era glasul lui Isus care nu ar fi dorit sa moara. In gradina Ghetsimani Isus s-a rugat ca nu dorea sa moara. Insa a spus: "faca-se voia Ta si nu a mea".
Hai las-o asa, ca te invarti in jurul cozii. Oricum mai sunt si altii care s-au rugat pentru diverse chestii, iar spiridusul cica le-a dat. In fine, e o poveste absurda.
E trist când văd că aveți impresia că Dumnezeu este un fel de peștișor de aur care îndeplinește dorințe "fă-mi aia, dă-mi aia, nu lăsa să mi se întâmple aia ș. a."
Serios, cine te crezi? Dacă nici Domnul Isus, preaiubitul Tatălui(Matei 17:5) care învia oamenii din starea de putrezire nu s-a vindecat pe Sine(Luca 22:44), da păi unul care vorbește spurcat.
Darurile de la Dumnezeu sunt ca să zidiți pe alții, egoiștilor. Bine că nu primiți ceva de la El că cine știe ce faceți cu acel lucru. Slavă Lui că știe ce, când și cui să dea.
Am inteles deci chiar daca te rogi la el. e normal sa fie zi de zi certuri in familie nu?
Iisus a fost cel care a spus: „Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide"(Matei 7:7), dar tot El a fost cel care a spus: „Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.(Marcu 11:24)
Iisus a fost cel care a spus: „Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide"(Matei 7:7), dar tot El a fost cel care a spus: „Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.(Marcu 11:24).
Luca 11:13
Deci da, într-adevăr, dacă vei cere ți se va da Adevărul, dacă vei căuta Îl vei găsi, dacă vei bate El îți va deschide pentru că este aici pentru tine: Ioan16:13 -> FA2
Aceste probleme le ai fiindcă
1. Ești credincios.
2. Ai credința greșită că ești prin aceasta o persoană deosebită. Ei, uite că nu ești. Așa că nu are rost să te enervezi pe el, enervează-te din cauza ta. Așa este mai corect.
Sa constientizezi ca TU esti singurul dumnezeu si cu asta-basta. Biblia nu trebuie' sa o arunci, ci sa pui frumos mina pe un caiet, sa o citesti cu atentie, si sa vezi cate timpenii si fracturi logice gasesti acolo.