Incurajeaza biblia violul? Dar sclavia? Sa-ti urasti familia? Sa inseli si sa ucizi copii?
In biblie, din cate stiu, se vorbeste de cele 4 colturi ale lumii, exista ele? Daca da, care sunt ele? (daca spui ca sunt punctele cardinale iese urat)
Răsărit (est), apus (vest), miazănoapte (nord) şi miazăzi (sud).
Astea stiu ca sunt altceva chiar habar nu am te rog sa imi spui tu?
N-am nici o idee, dar unde spune ca pamantul este plat? Ma enerveaza idea asta .
Cand va fi apocalipsa? De ce trebuie sa fie atat de cruda? Sa coboare arhanghelii pentru a aduce prapadul pe pamant. Nu poate sa ne stearge pur si simplu de pe pamant ca si cum nu am fost? De ce sa fie 7 urgii? Drept ca poate le meritam si inca mai mult de atat. Nu suntem cu inima curata si suntem pedepsiti la sfarsit.
Dar poti sa si raspunzi? As avea cateva, dar daca-mi vii si tu cu citate din biblie, mai bine renunt. M-ar interesa raspunsuri coerente, verosimile, de interpretari aberante sunt satul, e plin de parerologi religiosi pe-aici.
Uite, da un raspuns aici
https://www.tpu.ro/......isparitia/
Stii ca conform bibliei femeia nu trebuie sa puna intrebari ci sa taca pentru ca nu are drepturi?!
1. Daca la evrei linia de sange se transmite de la mama, de ce la Isus se numara linia patriarhilor?
2. Avand in vedere ca Isus este socotit pe linia de sange a tatalui, este evreu?
Nu scrie nicaieri ca pamantul este plat din punct de vedere fizic ci CERC (sferic, neexistand termenul sfera la acea vreme).
Isaia 40, 22. El sade deasupra cercului pãmântului, si locuitorii lui sunt ca niste lãcuste înaintea Lui; El întinde cerurile ca o mãhramã subtire, si le lãteste ca un cort, ca sã locuiascã în el.
Nu. Categoric nu in nici una din ele
Exista porunci in care spune că aceste sunt păcate
Sa nu precurvesti = descurajează violul fiind o spurcaciune înaintea Domnului.
"Să nu preacurvești."
Exodul 20:14
In vechiul testament existau robi si roabe dar fiind un popor necivilizat si needucat făceau astfel de lucruri dar in noul testament spune
Sa iti iubesti aproapele ca pe tine însuți = decade din strat sclavia.
Iar a doua, asemenea ei, este: ‘"
Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’'
Matei 22:39
Sa iti urăște familia = spune că bărbatul se va alipi de soția sa și vor fii un trup.
"De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevastă-sa. Și cei doi vor fi un singur trup. Așa că nu mai sunt doi, ci sunt un singur trup. Deci ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă."
Marcu 10:7-9
Si mai ai legat de părinți unde scrie ca daca iti respecți si le dai cinste părinților tăi binecuvantate iti vor fi zilele si lungi.
Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele.
Exod 20:12
Cat despre copii nu spune amănunțit dar spune sa nu ucizi.
Să nu ucizi.
Exodul 20:13
Deci înțelegem că nu putem ucide pe nimeni fie copil fie om nu avem dreptul e un păcat. Si din sa iti iubești aproape da de inteles sa nu înșeli pe nimeni fie copil fie adult.
In biblie spune că mai întâi va fi răpirea bisericii lui cei ce au facut voia lui si au iubit pe D-zeu apoi vor fii urgiile peste cei ce nu vor mai avea treaba si vor merge în iad.
Din moment ce Isus este Mântuitorul, de ce se adresează tuturor, nu doar apostolilor cu frate și nu fii mei
De ce dumnezeu a facut un legamant doar cu poporul evreu? De ce accepta pariul facut cu satana? De ce spune inainte de mine nu a fost nimeni iar dupa mine nu va fu nici un mamtuitor? De ce nu i-a pasat de soarta altor popoare daca el lea creat pe toate? Iisus avea liber arbitru? De ce a fost obligat sa sufere? El a cerut sa nu sufere in seara aia? De ce iisus spune vei fi cu mine in paradis? De ce spune de ce mai parasit tata? Toata chestia asta e un test iar apoi paradisul, dz face un experiment cu noi? Daca dz e predestinat totul cum poate exista liberul arbitru? De ce nu a reusit ce tia propus daca e auto puternic?
"Dacă vine cineva la Mine şi nu-şi urăşte tatăl, mama, soţia, copiii, fraţii, surorile, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu."
Explica si mie asta, ca ma depaseste.
Si asta: " Dacă un stăpân va lovi cu băţul un sclav sau o sclavă, iar unul din aceştia va muri pe loc, stăpânul va trebui să fie pedepsit, dar dacă sclavul îşi revine după o zi sau două, stăpânul să nu fie pedepsit, căci este argintul său."
Chiar sunt curios, unde e partea buna? Si in ce context frazele astea nu suna a psihopat.
1.Dumnezeu a facut un legamant doar cu poporul evreu pentru din cauza lui Avraam, care il cauta pe dumnezeu cand toate celelalte popoare nu o faceau, el a fost numit prietenul lui Dumnezeu si de aceea a fost facut legamantul acela.
2. Cand spui pariu, nu stiu exact la ce te referi.
3. Pentru ca nu exista alt Dumnezeu in lume care poate da mantuire in afara de el (este strict parerea mea, alti pot avea alta parere)
4.Treaba e ca in vechime el a avut legamantul cu poporul evreu, dar in momentul cand el a murit, el a fost in locuinta mortilor unde a propovaduit si le-a dat posibilitatea tuturor persoanelor care au murit sa aleaga daca vor sa il urmeza.
5. Da el avea libera alegere.
6. Nu poti spune ca a fost "obligat", dumnezeu a vrut ca toata lumea sa aiba o sansa la mantuire si singurul lucru prin care se putea da aceasta sansa a fost prin moartea sa.
7. Da el a cerut ca daca se poate, sa fie indepartata de la el acea incercare/suferinta. Poate te intrebi de ce a spus lucrul acela, din moment ce au fost si altii care au fost crucificati. Motivul este pentru ca in acel moment el purta toate pacatele din trecut, viitor si prezent asupra sa.
8. Pentru ca talharul l-a recunoscut pe Isus ca fiul lui Dumnezeu, si din moment ce el avea sa moara insemna ca o sa mearga in rai.
9. Pentru ca in momentul cand el era pe cruce si era batjocorit de oameni, lui Dumnezeu Tatal i s-a facut atat de mila de el incat si-a intors fata de la el.
10. Nu este un experiment, totul a inceput cu Adam si Eva, din cauza neascultarii lor, noi traim astazi cum traim.
11. Dumnezeu nu a predestinat nimic, el are puterea de a vedea viitorul si bineinteles ca el are un plan cu fiecare, dar tu esti cel care ia deciziile, daca vrei sa bei apa, bei apa, daca vrei sa omori pe cineva, omori pe cineva. Nu poti spune ca dumnezeu a predestinat lucrul acela. Actiuniile noaste pe pamant determina daca mergem in rai sau in iad.
12. Din cauza neascultarii oamenilor.
Daca nu stii biblia de ce mi ai raspuns asa de plictiseala, avram nu il cauta, dz a spus eu vam ales dintre toate popoarele
Poate nu mi-ai inteles bine exprimarea, dar eu am vrut sa spun ca Avraam cauta/incerca/se straduia sa fie cu Dumnezeu, cand toate celelalte popoare traiau dupa poftele lor si slujeau altor Dumnezeii. Nu trebuie sa te aprinzi asa, pana la urma asta este doar o discutie.
Povesti,iahve era un zeu razboinic iar astia au avut mereu mai multi zeii, dz spune ca judeca in mijlocul altor zeii
""Dacă vine cineva la Mine şi nu-şi urăşte tatăl, mama, soţia, copiii, fraţii, surorile, ba chiar însăşi viaţa sa, nu poate fi ucenicul Meu." "
Pentru cei ca tine fraza suna cam asa; "Daca vrei sa ai parte de Viata Vesnica trebuie sa ai o SCALA a valorilor, in primul rand Dumnezeu si dupa aceia ceilalti caci avandul pe Dumnezeu pe primul loc Acesta va avea gije si de restul din lista ta DAR daca il plasezi pe CEL care DA VIATA la coada listei tale atunci nu vei avea timpul n ecesar sa faci ce trebuie si pentru tine dar si pentru ei.
"Dacă un stăpân va lovi cu băţul un sclav sau o sclavă," (etc.)
Acest verset se adreseaza poporului evreu intr-o perioada cand sclavi erau pedepsiti DOAR prin moarte la celelalte popoare asa ca ceea ce spune Dumnezeu este un stadiu foaarte evoluat in privinta scalviei pentru acea vreme. A fost de curand un serial despre vremurile Biblice la History unde se aprecia foarte pozitiv gandirea progresista din acele vremuri la evrei. Mai studiaza epoca si ai sa vezi diferentele majore dintre poporul evreu si restul popoarelor privind sclavia. Este vorba de cca 3500 de ani in urma. Si da, la evrei se mai dadea slavului cate o scatoalca fata de restul popoarelor care ii lua capul imediat.
Mama SA era direct din spita lui David, era printesa, deci dpdv. uman era descendent direct din David. Evreii tin si acum Croniocile, te poti informa.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: