| DaciaRomania a întrebat:

Vreau să știu ceva: - de ce in Biblie nu se spune nimic despre oameni și dinozauri care au trăit acum milioane de ani? De ce?

Răspuns Câştigător
| Cinic a răspuns:

Dinozaurii apar in biblie ca si behomet. Si traducera ar fi: soparla uriasa teribila. Sau leviatan : reptila uriasa care locuieste in apa. Alte specii hominide apar in cartea lui enoch. Si se refera la uriasi.

21 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Eu nu sunt încă documentat în privința asta și nu am cunoștințele și informația reală Adevărată cu Adevărat în privința la oamenii înainte de venirea lui săne mânuiască de păcatele noastre să și ajungem mai rău...Cât despre dinozaurii nu cred cu Adevărat că au existat vreodată.

Dar există cu siguranță o explicații concretă Adevărată la întrebarea ta pe care eu nu o dețin.

| DaciaRomania explică (pentru 1onur):

Pai cum sa nu existe dinozauri că doar muzeele sunt pline de fosile descoperite?

| MeisterSchnitzel a răspuns:

Pentru că Biblia nu e un manual de paleontologie.

| 1onur a răspuns (pentru DaciaRomania):

Bună toate bune? am zis ca nu cred eu că există ( realitatea si Adevărul meu ) fiindcă eu n-am văzut unul real niciodată nu cred în existența lor.pot să-și facă muze câte își doresc ei unde vor ei cu toate oasele și cărămizile lor eu nu pot accepta basmul și miciuna lor.

Mai ales filmele car au ieșit cu dinozauri în în ultimi ani precedenți cum îi călăresc ca pe cai și "oamenii îi dresează" pe dinozaurii ca pe pisicile... deci sa spui ca acum milione de ani dinozaurii existau și mâncau și făceau ravagi în cale erau carnivori apoi vine Marvel cu investițiile lor de (Miliarde) de dolari și scot niște filme cu dinozaurii mai ceva ca Stars Wars desene animate vin eu și pun botul la niște " oase de acum milioane de ani" că sănt oase de dinozauri și ca nu știu ce oase sau fosilizat și au rămas intacte și ei le-au găsit niște oamenii de știință de la ce emisiuni or mai fi invetat investit ei sa pară Adevărată și real. Eu nu pot fi chiar atâta de prost minți.

Și eu mint și eu greșesc la viață mea și eu am păcatele mele și eu am faptele mele. Da nici să găsesc un os într-un nisip cu o pensulă de loat sprâncenele zici ca este de rimel Petru fete de la Avon și sa zic uitați am găsit osul lui protozaurus

| RAY a răspuns:

Credinta nu cere dovezi

| EestiSodalane a răspuns:

Pentru ca ce scrie in Biblie n-a fost scris acum milioane de ani si oricum n-ar fi relavant teologic. Adica teologic vorbind de ce ar trebui sa vorbeasca despre asta

| Pocait01 a răspuns:

Ce importanță ar fi avut în prezentarea planului de salvare a omenirii prin sacrificiul lui Dumnezeu pentru ea?

| mODIN a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care nu se spune nimic despre ei nici in manualul de instructiuni de la masina mea de spalat vase: pentru ca nu e relevant

| anonimg a răspuns:

De la crearea pământului și până astăzi, Biblia ne spune că pământul ar avea undeva la aproape 7 mii de ani, și nu milioane de ani.
De asemenea Biblia spune că la început primii oameni au fost uriași -la fel și Adam și Eva.
Biblia nu amintește nici de dinozauri cum nu amintește nici de multe alte animale existente, sau care dispărut.
Personal nu cred că dinozaurii au existat. Dinozaurii sunt invenția acelor savanți, cercetători atei, aceia care cred că pământul s-a format singur, că viața de pe el a apărut singură, că prima vietate de pe el a fost o moluscă, că omul se trage din maimuță, că pământul se învârte în mod perfect din inerție în jurul axei sale și în jurul soarelui, că universul și tot ce este în el s-a format singur, etc... Acest lucru cere miliarde de ani, nu doar milioane.
Dar Dumnezeu a lăsat suficiente dovezi ale existenței Sale. Oamenii L-au cunoscut pe Dumnezeu în Persoana Fiului Său, și tot L-au omorât. Astăzi, majoritatea savanților fiind atei, caută să îndepărteze pe Dumnezeu din calculele lor. În felul acesta este imposibil ca omul să cunoască adevărul.

De asemenea, nu găsim scris în Biblie despre dinozauri și datorită faptului că această Carte a fost scrisă pentru mântuirea oamenilor, pentru a cunoaște pe Dumnezeu, pentru a ne bucura de viața veșnică așa cum a fost dată la început de Dumnezeu: fără păcat, adică fără nicio suferință, și fără moarte.
Savanții se bazează pe lucrurile palpabile, care pot fi testate de aparate. Cum poate un muritor să explice dragostea lui Dumnezeu pentru el, altfel decât prin credință? Nu poate. Și pentru că nu poate, savanții nu acceptă nimic ce nu se poate dovedi. Dar savanții aleg să creadă mai degrabă în milioane de ani, în dinozauri și OZN-uri decât într-un Creator care i-a creat pe ei înșiși și tot ce îi înconjoară.
Știința este darul lui Dumnezeu pentru oameni. Ea este rea doar atunci când omul o folosește împotriva lui Dumnezeu.
Noi nu trebuie să credem tot ce vedem -fie fosile de dinozauri, fie OZN-uri, fie altceva de felul acesta. Omul se naște în necredință, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăiască în necredință și nici să moară în ea. Dumnezeu a pus în fiecare dintre noi gândul veșniciei; datoria noastră nu este să suprimăm acest gând, ci să-l cercetăm. Pentru că doar așa vom ajunge să cunoaștem pe Dumnezeu în mod personal.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru că Biblia a fost scrisă de niste oieri acum multi ani care habar nu aveau de dinozauri

| sabin89 a răspuns (pentru anonimg):

"Biblia ne spune că pământul ar avea undeva la aproape 7 mii de ani"
Ai vreo dovadă?

| simplaexistenta a răspuns:

Pentru ca Biblia are ca scop salvarea sufletului, nu descoperirea vietii cotidiene a reptilelor gigantice

| pacatosulBogdan a răspuns:

Milioanele alea de ani sunt o minciuna! De ce s-ar exprima Biblia despre ceva ce nu exista? Biblia spune adevarul! La fel si Hronograful bizantin, din care stim ca Hristos Iisus Dumnezeu S-a intrupat si S-a nascut din Fecioara Maria in anul 5508 de la Facerea lumii.
Mai sunt reminiscente ale dinozaurilor si acum: crocodilii, dragonii din Indonezia, serpii uriasi. Daca ar fi trait dinozaurii in urma cu "milioane de ani", nu s-ar explica nici de ce exista reprezentari ale stegozaurilor pe anumite temple din Asia.

| anonimg a răspuns (pentru sabin89):

Pe baza mărturiei Sfintelor Scripturi vorbesc.
Pământul și întreaga sa atmosferă a fost creat în 6 zile literare și 1 zi de odihnă.
Lucrul pe care îl ceri tu nu îl cunosc, pentru că personal nu am cercetat zilele de la Adam și până în anul zero. Dar mă bazez pe cercetătorii Sfintelor Scripturi, acei creștini care au calculat vremurile Bibliei. Studiile lor mi-au trecut și mie prin mâini; dar nu le mai am. Timpul nu-mi permite să le caut. Dar dacă ai nevoie de aceste studii/dovezi, voi incerca sa dau de ele; doar că acestea nu se găsesc în casa mea.
Pe baza genealogiei Domnului Hristos se pot calcula timpul vieții fiecărui patriarh. Nu degeaba găsim scris exemple de felul acesta: "la vârsta de... a născut pe.". Iar după patriarhi sunt date niște profeții literare în cartea lui Daniel: "de la darea poruncii pentru rezidirea Ierusalimului și până la Unsul, Mesia, vor trece.".

| andreiadrian03 a răspuns:

Puteti citi scrierile religioase? Aveti tarie de caracter!

| Ka0ru a răspuns (pentru anonimg):

,,Personal nu cred că dinozaurii au existat."
Nene, ești dement. Sper să te faci bine.

| anonimg a răspuns (pentru Ka0ru):

Era mai ușor să zic: cum există oameni care nu cred în Dumnezeu că nu L-au văzut, tot așa nu cred nici eu în dinozauri că nu am văzut niciunul?
Nu trebuie să credem tot ce vedem la tv sau în documentare. Pentru că nu s-au găsit osemintele unui om întreg, cum am putea crede că s-au găsit oasele unui dinozaur? Scheletele care le vedeți în muzee sunt creația științei, nu oase naturale.

| DaciaRomania explică (pentru anonimg):

Serios ce zici? Nu sunt găsite în pământ? Oare?

| anonimg a răspuns (pentru DaciaRomania):

In pământ nici fierul nu ar fi rezistat din acea epocă a celor ce cred în existența dinozaurilor.
De-abia se mai găsesc câteva oase ale oamenilor care au murit acum 40-50 de ani în urmă. Cu cât mai puțin nu mai găsești oase ale unor animale care au trăit acum câteva mii de ani.

| DaciaRomania explică (pentru anonimg):

S-au găsit schelete ale oamenilor preistorici, de 100.000 ani. Cred că habar nu ai de ce vorbești!