Doamne ajută frate! Și eu sunt ORTODOX! Am un raspuns: Noi nu am fost creati de Dumnezeu sa cunoastem sau sa realizam tot! Noi suntem creati pentru a ajuge in comuniune cu El, pentru a ajunge in Vesnicie unde vom fi alaturi de El. In El exista totul (bun). El le-a facut pe toate, deci spre El trebuie sa ne indreptam privirea! Ai grija, aceasta este o idee demonica, pentru a amagi oamenii ca nu vor ajunge la Judecata! Gandeste-te, este logic! Trebuie sa dai raspuns pentru faptele care le-ai facut in viata, dar nu la judecatorie, ci in Fata lui Dumnezeu!
Te rog gandeste-te mai bine! Iarta-mă!
Metempsihoza este o credinta de origine hindusa, cred ca de origine ceva mai tarzie decat scrierile vedice originale.
Europenii si-au format propriile idei despre re-incarnare, care au putin de-a face cu ideea originala indiana. In orice caz, re-incarnarea nu este vazuta drept un fapt pozitiv in hinduism, ci dimpotriva. Scopul hindusului (si a budistului) este iesirea din ciclul re-incarnarilor, si eliberarea (moksa). Unul din motivele dorintei de iesire este tocmai repetabilitatea trairilor. Adica tocmai motivul pe care l-ai mentionat tu, dar care sustine contrariul in acest caz.
Aceeasi teoria a re-incarnarii sustine faptul ca te sufletul (i.e. principiul individual) se poate re-incarna nu numai in trupuri omenesti, ci si in plante si animale.
Din punct de vedere crestin, aceasta este o blasfemie. Inclusiv din punct de vedere logic, aceasta teorie este usor de respins. Spre exemplu, daca ar fi adevarata, atunci nicio persoana n-ar mai fi unica, pentru ca probabilitatea ca fiecarei persoane sa i se intample orice este de 100% in contextul re-incarnarilor infinite.
Meditatie regresiva nu e altceva decat amintirea unor vise mai vechi in care eroul principal este visatorul sau cel care a visat. Si eu imi pot aminti ca am visat o data cand eram mai tanar sau cand eram copil ca ma plimbam printr-un targ undeva.
Tendinta spre credinta in reincarnare este datorita faptului ca omul a fost creat sa nu moara niciodata si sa faca se_x vesnic. Daca nu pacatuiau Adam si Eva acestia faceau se_x si acum dupa 6000 ani de viata in carne si oase. In plus Hristos anunta invierea in carne si oase adica scularea din pamant ce va avea loc in viitor la auzirea glasului lui Hristos.
Si tu de unde stii?
Din cartea ta de povesti numita Biblie?
Cand hindusii explicau cum functioneaza reincarnarea, Moise inca nu se nascuse sa va scrie povestile.De fapt Moise nu a scris nimic, dar sa nu intram in detalii.
De fapt nu se inventase nici limba ebraica.
A aparut mult mai tarziu.
Mie nu îmi poate demonstra nimeni că reîncărcarea nu există. Abia după 9-10 vieți, omul dacă și-a îndeplinit misiunea pe pământ va trece în rai sau în iad în funcție de ce a făcut. Lucrurile astea le știu de la un fost preot creștin ortodox, doar că nouă ne sunt ascunse. De exemplu dacă la vârsta de 15-16 ani dă o mașină peste cineva? Ce viață a trăit ăla și ce misiune să îndeplinească pe pământ, așa că se va mai naște sub în alt trup. Am văzut oameni care își aduc aminte de viața anterioară, în subconștient se află totul, iar partea subconștientă e foarte puternică. Voi credeți ce vreți, dar eu am opinia mea și nu mi-o schimb și nu, omul nu se reîncărcarneza în plante sau animale, se reîncărcarneza tot în om. Ce misiune să îndeplinească pe pământ dacă e animal cum a zis cineva aici )))
Le stii de la un fost preot. Si ce face ca valoarea de adevar a spuselor lui sa fie obiectiva?
Adevarat ai spus "un fost preot"; pentru asemenea erezii nu se putea sa mai fie preot.
Imi pare rau sa iti spun, dar nu esti si nu ai fost crestin ortodox. Intr-un crestin ortodox traieste Hristos (dupa cum traieste in orice crestin). Ai citit Biblia? Stii de ce a murit Hristos? Nu esti crestin ortodox doar pentru ca asa te declari.
Romani 14:7-8 - "Căci nimeni dintre noi nu trăieşte pentru sine şi nimeni nu moare pentru sine. Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci şi dacă trăim, şi dacă murim, ai Domnului suntem."
Scopul omului in viata nu e sa adune averi, sa isi faca o cariera, un nume.
Evident că prin filtrele creștinismului care este relativ nou, nu. La fel cum nici Pământul nu este rotund și noi suntem centrul Universului.
Tu, care te declari crestin-ortodox cu tot atata usurinta cu care te-ai declara stelist sau dinamovist, ai pus mana pe Biblie sa citesti ce spune ea? Ia uite ce spune invatatura Sfintilor Apostoli in Biblie, care este insuflata de Dumnezeu Duhul Sfant:
Evrei 9:27 "Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata".
Deci, dupa ce murim, nu ne reincarnam ci mergem la judecata lui Hristos, ca sa dam seama despre cele bune sau rele pe care le-am facut prin trup:
II Corinteni 5:10 "Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin trup, ori bine, ori rau."
Gandeste-te la Hristos, Care dupa ce a inviat, nu s-a reincarnat ci a avut acelasi trup cu semnele Sfintelor Sale Patimi in el si a mancat cu Sfinti Apostoli, care sa-i incredinteze ca El este.
Luca 24:
"38 Si Iisus le-a zis: De ce sunteti tulburati si pentru ce se ridica astfel de ganduri in inima voastra?
39 Vedeti mainile Mele si picioarele Mele, ca Eu Insumi sunt; pipaiti-Ma si vedeti, ca duhul nu are carne si oase, precum Ma vedeti pe Mine ca am.
40 Si zicand acestea, le-a aratat mainile si picioarele Sale.
41 Iar ei inca necrezand de bucurie si minunandu-se, El le-a zis: Aveti aici ceva de mancare?
42 Iar ei i-au dat o bucata de peste fript si dintr-un fagure de miere."
Credinta in reincarnare este o credinta falsa si paganeasca, fiindca omului nu i-ar folosi la nimic sa se reincarneze ca sa-si curete, chipurile, karma.
Omul nu se poate salva si mantui singur!
Hristos Dumnezeu singur mantuieste, fiindca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta! Marcu 10, 26-27
Trebuie sa te hotarasti cu cine esti: ori cu Hristos, Care este Adevarul, ori cu satana, care te inseala cu minciuna reincarnarii!
Dumnezeii neamurilor sunt idoli (Psalmul 95, 5), iar credintele lor paganesti sunt inchinare la demoni.
Dumnezeul crestin, Sfanta Treime de-o fiinta si nedespartita si de viata facatoare, este Singurul revelat; El este Cel Care a facut cerul si pamantul; El Singur este Creatorul.
"Voi credeți ce vreți, dar eu am opinia mea și nu mi-o schimb"
Atunci ce ne mai intrebi?
Tu esti budist, nu crestin.
Crestin inseamna sa-l accepti pe Iisus ca fiul lui Dumnezeu si sa cunosti anumite lucruri, care spun ca aceasta viata nu inseamna cine stie ce comparativ cu viata de apoi.
Chiar ti se pare in regula sa stii ca bunica ta ar putea fi cainele tau acum? Ce spui tu inseamna ca nu exista sinele, pe cand la crestini da. Exista cazuri de alea de care zici, si s-a dovedit in mare parte ca au fost falsificate pentru a stoarce niste bani de la creduli. Si eu ma pot lauda acum ca eu am fost Antonescu si imi aduc aminte cum m-au dus pe campie si m-au executat.
Mortile clinice arata insa total altceva.
De ce mereu cei care au credinte oarbe afirma=nu imi poti dovedi ca nu exista, atat de ilogic, irational ganditi, pentru voi daca nu se poate dovedi e dovada ca exista acel lucru, gandire de copil de 3 ani
Tu spui: "Mie nu îmi poate demonstra nimeni că reîncărcarea nu există.>
Dar nici nu poti demonstra ca ea exista.
Cand Dumnezeu vrea sa faca un lucru bun pentu om, vine cel rau si caute sa insele omul. Intotdeauna se intampla asa; si Dumnezeu ingaduie inselaciunea, atata timp cat omul nu vrea renunte la prejudecata si tine cu dintii de ea.
Prejudecata este o parere personala care nu are dovezi; este o credinta (parere) neintemeiata decat pe parerile unora sau altora. Si pentru ca nici o invatatura mai mare ca ea nu a putut sa o daramame din mintea omului, ea a ramas inca acolo.
De aceea este vital pentru om ca sa fie sincer in inima lui si sa doreasca sa cunoasca adevarul, cum stau lucrurile cu adevarat, chiar daca adevarul ii va darama toata invatatura si crezurile lui de o viata.
Este ca si cum spun cei mai multi oameni: "Asa m-am nascut, asa mor; nu vreau sa mai stiu nimic altceva."
Ca sa punem ceva bun intr-un vas, acesta trebuie golit mai intai; sau cel putin pregatit sa renuntam la tot ce este in vasul mintii noastre: invataturi de un fel sau altul, de o natura sau alta. Altfel Dumnezeu nu va putea trece peste vointa noastra, care este de fapt ajunge in incapatanare.
Nu zic ca esti tu asa, ci vreau sa spun ca sa fii pregatit sa cunosti adevarul, sa-l primesti, a-l studiezi si sa-l cercetezi cu de-amanuntul, si apoi sa-l lasi sa puna stapanire pe viata ta.
Asadar cerceteaza lucruile si vezi ce te sperie mai mult; ce este adevarat si ce nu: meditatia la lucrurile din cartile care vorbesc despre reincarnare, sau meditatia la jertfa Domnului Hristos ce a fost adusa pentru viata noastra vesnica?
Nu uita ca minciuna vine intotdeauna "infasurata" in mult adevar; altfel nu ar mai fi minciuna.
Biblia spune ca exista chiar in om gandul unei vieti vesnice. "(Dumnezeu) a pus in inima lor (a oamenilor) chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu." (Eclesiast.3:11)
Si pe baza acestui gand, vine cel rau si prin o ultitudine de mijloace il face pe om sa creada altfel decat stau lucrurile. Si pentru ca omului ii este mai dificil sa asculte de Dumnezeu prin faptul ca la El se gasesc prea multe restrictii, este mai usor omului sa creada si sa accepte inselatoria celui rau. Omul stie ca ceva tot exista. Si da exista; dar cauta un raspuns mai usor, mai placut pentru inima lui fireasca.
Ceva asemanator s-a petrecut si in gradina Edenului. Satana -caruia i-a fost ingaduit ca medium sa i-a forma si infatisarea celei mai deosebite vietuitoare din gradina: a sarpelui, a pus indoiala in mintea Evei. Asa cum spune Scriptura, "pomul (cunostintei binelui si raului) era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea." (Geneza.3:6)
Pe baza acestui maret gand, vrajmasul a ispitit-o pe Eva spunandu-i: "Dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul." (Geneza.3:5)
Astfel s-a lasat influentata de creatia deoesebita a pomului, dar si de spusele sarpelui crezand ca ce spune el este adevarat; pentru ca daca vede cu ochii ei pomul atat de deosebit, ca se mai si smte atrasa de el, este si normal ca ceea ce spune sarpele trebuie sa fi adevarat.
Dar ascultarea de Dumnezeu nu este nici credinta in spusele altora, nici simturile noastre, nici in ceea ce vedem cu ochii nostri. Toate acestea pot fi inselatoare.
Adevarul sta in cunoastrerea lui Dumnezeu care nu poate sa minta, si nici sa ispiteasca. Dumnezeu nu poate lupta pentru noi folosind armele vrajmasului: inselatoria, minciuna, si sentimentele.
Toti cei care nu vor cauta sa faca din Dumnezeu ocrotirea lor, vor fi inselati. De aceea spun ca este vitala pentru noi cunoasterea de Dumnezeu. Si nu asa cum ne-au invatat parintii nostri. Ci pe genunchi in rugaciune, sa studiem Biblia. Ne este suficient sa stim sa citim. Nu degeaba biserica catolica a luptat in trecut ca aceast Carte sfanta sa dispara, si a adus pe rug multimi de suflete care au cautat sa cunoasca adevarul. Astfel prin biserica catolica (prin martirajul care l-a dus in trecut) Satana a cautat sa-i faca astazi pe oameni sa urasca pe Dumnezeu si tot ce tine de el, si sa-i indrepte spre orice alt lucru, dar numai spre Dumnezeu nu, pentru ca sa nu fie mantuiti. Cine va citi cartea "Tragedia Veacurilor" va sti despre ce vorbesc: https://m.egwwritings.org/ro/folders/216
Tot in link-ul de ma sus se gaseste si cartea "Adevarul despre ingeri" pe care o recomand.
La fel si "Minte Caracter şi Personalitate, vol. 2" care vorbeste despre subiectul acestei intrebari.
Ai spus : - "Nu cred că avem destul timp să le facem pe toate într-o singură viață ". Care sunt acele lucruri multe sau grele pe care le ai de facut? Ceea ce ai de facut este scris in Evanghelie. Daca nu citesti Noul Testament (invatatura lui Iisus pe care a dat-o crestinilor), deci daca nu citesti cu scopul de a intelege, si daca nu intelegi nu ai nimic de facut pentru ca nu stii ce, si vei face ca si pana acum ce spun altii ca ar fi bine. Daca insa intelegi invatatura lui Iisus atunci vei sti EXACT ce ai de facut, si incet incet, intr-un an doi, vei face tot ce este de facut in aceasta viata. Apostolii erau mai putin destepti decat noi, si au inteles Evanghelie intr-un timp foarte scurt.
Evident ca ai libertatea de a renunta la crestinism si sa alegi budismul sau o alta religie - tu alegi si tu iti asumi alegerea facuta
Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema! Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 1/8, 9)
Frate după cum scrie nu e bine sa asculti lucruri care nu sunt in cuvântul Domnului.
Iar religia Ortodoxa îi învață lucruri credite pe oameni.
Nu e drept sa asculti ce spune o persoană doar fiindcă e preot.
Ei au adăugat lucruri care contrazic cuvântul Domnului.
Dacă vrei sa iti spun tot ce nu e corect in Religia ortodoxa îmi poti da mesaj.
Si ca sa vezi ca nu spun minciuni, lucrurile care le spun eu nu le poate contrazice nici Patriarhul.
Adică contrazice din mintea lui.
Dar din cuvântul Domnului nu poate găsi nimic sa îmi spună că ce zic eu e gresit.
Iar cuvântul Domnului e singura carte care trebuie să ii respecti învățătura
Dragul meu prieten, astea sunt fanatisme religioase. Nu vezi ca se bat cap in cap? Subconstientul asa cum ai spus tu, tine de creier si de trupul acela, din moment ce trupul moare si creierul nu mai transmite nici un impuls, cum crezi ca in a doua viata iti vei adue aminte ce ai facut in prima viata prin alt creier si alt trup? Este absurd, in biblie scrie ca fiecare se va naste o singura data, ca fiecare va trai o singura data, si fiecare va fi judecat o singura data, si fiecare va muri o singura data, asta ne invata biblia, nu preoti cu diferite idei si propriile conceptii care sunt in contradictie cu scriptura.
Intr-adevar,istoricii inca se contrazic cu datarea hinduismului vedic. Unii cred ca a inceput in 2500 ien altii in 1500 ien.
Dar in toate cazurile este mai devreme decat legenda lui Moise datata pe undeva in 1250 ien.
Sumerienii au locuit intre Tigru si Eufrat unde este acum Irakul in jurul anilor 4000 -3000 ien.
Adica mai vechi.
Evreii au aparut ultimii.
Credinta in reincarnare e irelevanta din moment ce nu nu stim nimic din presupusa viata anterioara.
Tehnicile de meditatie orientale sunt inselatoare si sunt o capcana a celui rau.
angel_5676 întreabă: