"Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine m-a urat inaintea voastra. Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea...Robul nu este mai mare decat stapanul sau. Daca M-au prigonit pe Mine si pe voi va vor prigoniCine ma uraste pe Mine, uraste si pe Tatal Meu(Ioan 15: 18, 19, 20, 23).Asa cum scrie in Romani unde se vorbeste despre homosexualitate si desfranare, traim vremuri in care imoralitatea sexuala e considerata norma(" totusi ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac"-Romani 1- 22)
Nu ai de ce sa te miri, esti o oglinda incomoda daca nu le aprobi comportamentul, e mai usor sa dea vina pe tine pentru nefericirea lor decat sa stea fata in fata cu propria constiinta care le spune la fel ca nu e bine ce fac.
Credinta in ceva poate fi justificata sau nu.
De exemplu, daca cineva spune despre mine ca ii voi da unui om 10000000lei si acel om il crede, fara ca eu sa vorbesc cu el, atunci in momentul in care acel om va veni la mine sa-i dau 10000000lei nu va primi de la mine nici un leu, pentru ca eu nu am vorbit cu el, nu i-am cerut nimic si nici nu i-am promis nimic. Acel om s-a înșelat, pentru ca nu a judecat corect. Mai exact a crezut "in mine" ca ii voi da 10000000lei in mod fals. In realitate el l-a crezut pe omul care i-a spus despre mine ca ii voi da 10000000lei si acel om l-a înșelat.
Din exemplul asta foarte clar se poate trage concluzia fireasca si corecta ca atata timp cat Dumnezeu nu vorbeste cu mine, nu imi spune ce vrea de la mine si nu imi promite nimic, se vor intampla exact 2 lucruri:
1) ceea ce fac eu nu este neaparat ceea ce vrea Dumnezeu de la mine, pentru ca el nu mi-a spus nimic și în același timp
2) Dumnezeu nu are nici o obligație fata de mine, pentru ca nu mi-a promis nimic, deci adio Rai, adio Iad, adio Viata veșnică.
Daca eu spun ca am credinta in Dumnezeu atunci nu fac altceva decat sa spun o minciuna, pentru ca credinta mea e doar in oamenii care mi-au vorbit despre Dumnezeu, iar ceea ce fac eu nu e neaparat ceea ce vrea Dumnezeu, pentru ca el nu mi-a spus nimic. Toata credinta mea e in oameni si nu in Dumnezeu. Omul e mincinos, nu e tot timpul cinstit. Drept dovada, am avut razboaie, inchizitie, sclavagism deci fara dovezi nu se poate avea incredere in nimic, nici in Dumnezeu, mai ales ca nu a vorbit cu mine, nu mi-a promis nimic si nu mi-a spus ce trebuie sa fac ca sa-l mulțumesc.
Poti crede in ceva daca se intampla macar o data, dar cand nu se intampla niciodata, mai poti avea incredere? Nu vedem nici un om care sa aiba viata vesnica sa zicem sa aiba macar peste 200 ani si atunci de unde vine o asemenea incredere ca voi primi ceva sau ca fac ce trebuie? E o incredere nejustificata, generata de o eroare de judecata. Fara dovezi nimic nu poate fi acceptat. Cat timp nu vad macar un om cu varsta de 200 ani viu, nu am nici un motiv sa cred ca exista asa ceva.
Cat timp Dumnezeu nu a vorbit cu mine, nu am nici un motiv sa cred ca imi va da ceva sau sa cred ca fac ceea ce vrea el sa fac.
In conditiile astea, daca oamenii se simt bine si se inteleg chiar daca sunt de acelasi sex, e in regula si nu ma deranjeaza cu nimic. Atunci cand zeul va vorbi cu mine si imi va spune ce e bine si ce e rau voi avea sa zicem un motiv sa fiu pro sau contra, si asta numai daca zeul va avea dreptate, pentru ca fie el si zeu, daca nu are dreptate, eu nu voi fi de acord nici cu zeul. Dreptatea trebuie sa fie pe locul 1, înaintea tuturor, inclusiv a zeilor care se vede ca sunt cam invizibili, neputincioși, inexistenți și cam surdomuți.
Nu înțeleg de fapt de ce te asociezi practic cu oameni cu care se pare clar că nu vrei sa te asociezi.
Daca un grup de oameni te bârfește, te vorbeste de rau tu ce trebuie sa faci? Sa ii ignori. Viața și fericirea ta nu depinde de un grup de oameni, oricare ar fi ei.
Tu ii judeci din prisma experientei și non experientei tale. Dar și asta e judecată și vine de la tine. Ei sunt oameni și ei, au sentimente cum ai și tu, până și sensibilitatea pe care o critici că nu e. Nu ți se pare că încercând să le schimbi viziunea te transformi tu în ceva rău? Care critica și judeca? Ai grija cu asta, că se transforma in obișnuință și nimănui nu-i place sa fie schimbat iar schimbarea vine mai întâi din interior.
Exista foarte multa lume care-ti vrea raul, atat tie cat si altor oameni. Acei oameni sunt controlati de diavol (acesta este raspunsul la intrebarea ta). Nu te lasa controlata de diavol, este viata ta, si vei ajunge in iad. De fapt nu te lasa controlata de nimeni. Imi place cum gandesti, este bine ce faci, asculta ce-ti spune inima. Intotdeuna ar trebui sa ne rugam la Dumnezeu si sa facem pe cat posibil fapte bune cumva ca sa ajungem in rai. Este bine ceea ce faci. Intotdeauna va exista speranta ca se va putea schimba ceva spre bine chiar daca raul este peste tot.
Este bine ce ai ales, sunt foarte putini oameni care cred in Dumnezeu cu adevarat, unii se duc la biserica, altii se roaga acasa, alti doar se inchina. Dar cati oameni sunt care cred in Dumnezeu cu adevarat fara sa se lase influentati de altcineva sau altceva? Foarte putini. Desi multa lume crede opusul, lumea se schimba mereu. Ar trebui sa ai prieteni doar pe aceia care iti vor binele, nu si raul. Sper ca te-am ajutat si ca ai observat ca nu esti singura care mai crede in Dumnezeu.
Ar trebui sa iti vezi de viata ta, desi mie mi-ar placea sa le spui cumva si la acei oameni ca nu fac bine, nu prea are rost sa le spui ca nu este bine pentru tine, pentru ca par neschimbabili dar nu este chiar asa. Daca ai mai avea pe cineva langa tine, de exemplu un prieten sau prietena sigur ai putea schimba ceva. Vorba aia unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creste. Ai mai multa incredere in tine. Sper ca am scris corect.
Inca o data, nu te lasa influentata de altcineva, traieste viata asa cum vrei tu.
Mai citesti Decalogul, mai spui cate o rugaciune noaptea (si in gand merge), nu te descuraja, ai mai mult curaj, incredere si vointa.
Eu nu am vazut oameni care sa aiba mai multa ura si rautate in ei fata de cei gay decat "crestinii adevarati". La o asemenea ofensiva supra lor se apara si ei cum pot.
"- acești oameni urasc creștinii"
pai si crestinii ii urasc pe ei, deci e o relatie mutuala.
"- ei practică fapte de rușine în familiile lor și cred ca ei fac bine!"
Asta e opinia ta si e absolut irelevanta pentru viata lor
"- si-au pierdut orice simt și control!"
eu nu am vazut lgtbisti facand sex pe strada, da am vazut crestini blocand orase si sfindand legi pentru a isi exprima credintele lor.
Deci, eu nu am nimic cu ei, absolut nimic. Am avut zilele astea niște perioade mai grele, insomnii, și o mulțime de dezvăluiri.
Uite cum stau lucrurile.
Dumnezeu ne spune să nu uram pe nimeni. Corect?
Și când te gândești ca și eu am punctele mele negre și păcatele mele, trecutul meu.
Însă, tot ce as vrea să se știe este ca Dumnezeu spune să ne lasam de căile noastre rele și să ne întoarcem la El care nu obosește iertand și ne dă viață.
Dumnezeu să se îngrijească de noi toți.
Vezi tu? Fiecare dintre noi avem plăceri și slăbiciuni în acest trup, pe acest pământ. De acord?
Dar Dumnezeu spune să le ținem în frâu.
Dumnezeu să ne ajute.
O zi frumoasa.
Simplu fapt ca avem discutia asta denota ca ai ceva cu ei.
Asa crezi tu, eu chiar nu am nimic cu ei, am cu mine. Bineînțeles ca nu ma asociez cu acțiunile lor. Este problema lor ce vor să facă. Eu vreau sa imi vad de viata mea.
Repet. Daca iti vedeai de treaba ta nu aveam discutia asta.
Tu doar ai vrut sa arati cu degetul pe cineva care nu e ca tine, crezand ca tu esti un etalon si ceilalti niste nimicuri.
De ce atita ura? E suficient sa citesti in Romani capitolul 1 (a doua jumatate) din Biblie. Acolo spune clar si deschis de ce. Am vrut sa dau copy-paste, dar lucrurile sunt spuse transant, si nu vreau sa deschid niste discutii fara sens aici.
Incearca sa te separi de cei care te urasc. Lumea asta e suficient de mare incit sa fie loc pentru toti. Totul e sa ai puterea si capacitatea de a iti gasi un loc unde sa nu fii deranjata de aceia care iti fac probleme. Iar daca chiar nu poti, trebuie sa accepti ideea ca esti prigonita pentru credinta ta, si ca aceasta e una din cele noua fericiri de care spunea Isus Hristos. Nu e placut, dar poti fi bucuroasa pentru ca e pentru ceva bun ce faci.
Biblia e plina de promisiuni din partea lui Dumnezeu. Unele spuse chiar de El Insusi. Si multe din ele implinite in multe vieti ale credinciosilor. Ca tu nu vrei sa crezi ca Dumnezeu nu spune nimic, asta e altceva. Si inca ceva: Dumnezeu nu are nici o obligatie fata de noi, e un mare adevar asta, dar, si e un mare "dar" aici, isi face obligatii fata ce cei ce vor sa intre in relatie cu El. Pentru ca orice relatie presupune acest lucru.
Cea mai mare promisiune e viata vesnica se tocmai asta nu se vede. Din 7 miliarde de oameni unul nu are peste 200 ani. In plus vesnicia e ceva ce nu poate fi verficat. Deci ce nu se poate verifica nu se poate spune ca e adevarat. Deci e o promisiune fara acoperire in realitate. E un nonsens si asa pot sa-ti promit si eu fix dupa moarte 1000 de vieti vesnice in 1000 de lumi paralele si la fel nu are nici o valoare.
Nu numai ca zeul x e invizibil, nu-l vede nimeni, nu comunica cu nimeni, dar si promisiunile sunt exagerate, fanteziste si cu numarul de dovezi (oameni vesnici) egal cu 0.
In afara de asta personajul e un reprezentant al absurdului
puterea si iubirea = invizibil
puterea si iubirea = indiferenta ca lasa omul sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie
Puterea si iubire lui = generator de purici, paduchi, viermi, plosnite, capuse si tantari
Concluzie: dovezi zero, absurditate maxima deci minciuna simpla si primitiva a unor oameni necinstiti si glumeti cu naivii creduli si nestiutori.
OK, vesnicia nu poate fi verificata. Dar tu realizezi in cate lucruri te increzi fara a le putea verifica? Si asta nu inseamna ca ele nu exista.
"puterea si iubirea = invizibil" - tocmai faci absurde toate povestile de iubire. Caci, da, iubirea e invizibila. Ai vazut tu vreodata un sentiment de dragoste? Nu ai cum sa vezi sentimentele, ci doar efectele lor, un zimbet, o privire, un gest, etc.
Si iar vii cu puricii si paduchii?
"puterea si iubirea = invizibil" - tocmai faci absurde toate povestile de iubire. E adevarat. Iubirea nu e decat programul de imperechere din codul genetic. Nu e nici o smecherie. Sentimentul de dragoste e vizibil. Vezi cum se unesc oamenii si fac ce cred ei ca e bine.
Dar la reprezentantul absurdului si anume la zeul x se vede ca iubirea inseamna exact opusul, indiferenta, nepasarea, neputinta.
Daca nu se baga pentru ca a stabilit anumite limite, nu inseamna ca e indiferent, nepasator, neputincios. Dupa cum tu nu te-ai baga pentru mine daca s-ar lua cineva de mine daca eu te-as fi injurat mai mereu inainte. Faptul ca tu nu te bagi nu arata neputinta ta.
Asa pot spune si eu ca am puteri nelimitate, ca sunt la prima venire si dupa ce mor scap de trupul acesta si ma intorc din nou in imparatia mea. Eu sunt mult mai puternic decat Dumnezeu. La mine in imparatia mea vin toti oamenii dupa ce mor si le dau viata vesnica. In imparatia mea domneste iubirea, pacea si bucuria nimitata. Raiul si Iadul sunt goale pentru ca au venit toti la mine. Puterea mea asa de mare incat toti care vin la mine devin buni si iubitori pe loc de indata ce intra pe portile imparatiei mele. De aceea eu nu le cer nimic, nici credinta nici fapte bune, pentru ca nu am ce face cu ele. Eu sunt atotputernic si nemuritor. Eu nu cunosc durerea, tristetea, supararea. La mine totul e numai bucurie infinita. Daca cineva vrea sa-i dau dovezi nu-i voi da nici una pentru ca nu are rost. Toti sunt salvati si pot veni la mine in imparatie si pleca oricand de o infinitate de ori. In plus eu sunt in trecere la prima venire ca sa vad cum mai e aici pe pamant si e foarte bine. Toti isi vor gasi linistea si bucuria infinita la mine in imparatie. Mai multe nu spun, pentru ca nu are nici o importanta si in plus surpriza si bucuria va fi mult mai mare cand vor ajunge toti la mine in imparatie.
Ai mare noroc ca m-ai întâlnit acum la prima mea venire si ai putut afla direct de la mine ca ai deja viata vesnica, bucurie si fericire nelimitata fara nici o problema, garantat 100%. Poate sa-ti confirme si Zana Maseluta care vecina cu mine, dar cred ca nu-ti spune nimic, pentru ca asta e taina trecerii dincolo si dezvaluirea ei ar diminua bucuria infinita pe care o ai cand ajungi in imparatia mea. daca te intrebi de ce Dumnezeu iti cere credinta si te pune sa citesti toate povestile acelea, e pentru ca nu are atata putere ca mine. El vrea, dar nu poate sa faca din rau bun asa cum fac eu si de aceea pune omul sa se chinuiască degeaba si trimite in Iad, pentru ca nu are puterea mea. De asta acum Raiul si Iadul sunt goale. Dovezile sunt inutile, pentru ca vei vedea cu ochii tai cand vei ajunge la mine in imparatie.
Deci draga Cristi202 bucura-te de vestea buna ce ti-am dat pentru ca a ta va fi fericirea, iubirea si bucuria nesfarsita pe care le ofer gratis la mine in imparatie, pentru ca pot si bucuria ta va fi si bucuria mea. Fie ca ma crezi, fie ca nu, nu are nici o importanta. Vei vedea atunci cata putere de iubire si bucurie nelimitata am si pot oferi. De asta eu nu cer credinta, nu cer omului sa faca nimic, pentru ca puterea mea e nelimitata si dau bucurie si fericire pentru ca vreau si pot transforma instant raul in bine. Chiar si zana Maseluta e uimita de cata putere am.
Dumnezeu asta e un mare debil. Ne-a dat niste chestii misto si ne zice sa nu le folosim. Serios?
Povestile de iubire - chimie. Efectiv chimie. Demonstrabil stiintific.
Noi suntem debilii. Mai toate chestiile misto le folosim fie prea mult (vezi cei ce mai mutl sau mai putin adera la hedonism), fie prea putin (vezi depresivii sau cei de genul). Nu zice sa nu le folosim, ci doar sa le folosim cumpatat, fiecare chestie misto sa isi aibe locul ei in viata noastra. Nu doar sexul poate fi rau. O simpla mincare, exagerata poate fi rea, da in boala, e bulimie, devine de necontrolat, devine imbuibare. Poti sa iei asa toate lucrurile la rind, chiar si cele mai bune. O pereche de adidasi devine ceva rau daca pun stapinire pe tine si nu mai poti umbla fara ei. Nu lucrurile in sine sunt rele, ci cum neraportam noi la ele. Biblia arata asta cand spune: "Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos, toate imi sunt ingaduite, dar nu ma voi lasa stapinit de ceva"
Daaa? Iei cumva o pastila ca sa te indragostesti de o anume fata, si alta pastila de o alta fata?
Zi-le asta popilor in mertzane de 100k EUR care fix de asta se folosesc. Sa avem pardon, dar daca esti atotputernicul lui peste, creatorul universului samd, iar pe planeta asta se intampla ce se intampla, exista doar doua variante:
1. Un sistem solar si ce se intampla in el au relevanta unui fir de praf pentru tine, deci totul e la voia intimplarii si efectiv nu te intereseaza ca unii se folosesc de personificarea ta pentru a exploata pe altii.
2. Esti un sadic nenorocit si iti place sa ii vezi cum se chinuie, le dai molime, potopuri, altele, dar nu poti sa ii opresti pe cei care iti terfelesc imaginea.
Hai, baga varianta 3 cu liberul arbitru si bla-bla-ul tipic.
Https://www.wikihow.com/Understand-Love-As-a-Chemical-Reaction
Adu si tu un tratat medical, nu wiki, care nu e demna de incredere.
Pai daca eu, copil, ma joc cu focul si ma ard, ce vina are tata, care imi spunea mereu sa nu o fac? Vrei nu vrei, ajungi la liberul arbitru.
LisaJulie întreabă: