| Sean a întrebat:

Zilele astea cu discutia in privinta orei de religie in scolii (contra, o faci la biserica nu in scoala) am aruncat cateva priviri pe mai multe site-uri, pagini facebook, in special APOR(Asociatia Parinti pentru Ora de Religie), dupa cum poate stiti marea majoritate 90% din elevi vor participa (probabil mare parte pentru medie, cum faceam si eu nu strica un 10 la medie), ceea ce ma surprinde este faptul ca multa lume asteapta o scuza pentru ca lumea si-a permis sa conteste acest lucru si am mai citit cateva comentarii care m-au lasat surprins si mi-au lasat cateva intrebari, care as vrea sa le discut, ar fi urmatoarele:

1.De ce trebuie note la o materie precum Religia?
2.De ce trebuie lumea sa isi ceara scuze pentru contestarea acestor ore?
3.Ce intelegi prin evolutie? Ca vad ca multa lume habar nu are de ce vorbeste si nu intelege aceste lucruri, intrebarea asta fiind adresata in special persoanelor religioase
4.De ce atata campania pentru acest lucru?
5.De ce se insista pe religia in scoala cand o poti face linistit la tine acasa, la biserica fara a stresa alte persoane cu idei diferite, ce scop are?
6.De ce oameni cred ca religia la scoala instiga la bunatate, comportament civilizat, moralitate? Cand de fapt asta ii o chestiune de familie mai mult.
7.Si ultima de ce atate persoane crestine intolerante care aduc injurii asupra altor persoane care isi permit sa conteste ceea ce cred iei incercand sa aduca in discutie argumente bune, de ce atata intoleranta impotriva unei persoane care crede in altceva sau pur si simplu in nimic?

Cred ca is cateva din subiectele care merita discutate si chiar is curios sa ma lamarusc in privinta unor lucruri.

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Dacă vrei să cunoști adevărul, trebuie atunci să citești Biblia în mod personal.
Oamenii de regulă se împart în două extreme: fie cei religioși dar nespurituali, fie cei nereligioși; dar Dumnezeu nu Se găsește în nicio extremă. El nu dorește să fie cunoscut cu forța, împotriva voinței omului. În spatele oricăror planuri si hotărâri se duce o luptă, lupta dintre Hristos și Satana. Iar statul român si guvernul de care este condus nu cunoaște lucrul acesta. Ei nu cunosc pe Dumnezeu; căci dacă L-ar cunoaște, ar cunoaște și că nu este voința lui Dumnezeu ca să fie cunoscut cu forța împotriva voinței oamenilor.
Religia adevărată -în afară de ceea ce spune apostolul Iacov- este cunoașterea personală a lui Dumnezeu, după Sfintele Scripturi si nu după învățăturile oamenilor. Nici măcar după învățăturile preoților sau ale profesorilor de religie. Toți aceștia -împreună cu conducătorii tării noastre- trebuie ca mai întâi ei înșiși sa-L cunoască pe Dumnezeu pentru ca sa poată vorbi despre El. Altfel, o religie fără cunoaștere de Dumnezeu, este o religie moartă în ea însăși, rece precum mormântul, care nu poate schimba niciodată pe nimeni. Aceasta este confesiunea creștin ortodoxă; rece precum mormântul si lipsita de viață spirituală precum icoanele înaintea cărora se închină. Puterea lui Dumnezeu nu Se află nici în icoane, nici în cruci, nici în lumânări, nici în oasele vreunui sfânt; ci în Cuvântul Său, Biblia.
Sunt multe de spus, dar mă opresc aici.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru anonimg):

Sunt de acord cu tine ca biblia trebuie citita. foarte multi au devenit atei citind biblia. "Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea." http://biblia.resursecrestine.ro/exodul/31 "Dacă un om merge cu o femeie măritată, dacă merge cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea să fie pedepsiţi cu moartea." alte indemnari la crima din biblie: http://biblia.resursecrestine.ro/leviticul/20

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am fost de acord niciodata cu modul in care se preda religia in scoli.
As fi de acord cu studierea istoriei religiilor deoarece am avut ocazia pe acest site sa constat cat de multe persoane sunt ignorante in materie.
Unii spun ca nu au nevoie de religie.OK.
Dar cand fac afirmatii ca budistii sunt atei, demonstraza clar ca nu cunosc nimic despre religie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma puiule viata e scurta pentru a-ti lamuri astfel de raspunsuri, asa ca mai bine schimba intrebarile.de ce? nu vei lamuri nimic deacum, nici intr-o mie de ani, toate se vor lamuri de la sine, si cand nu vei mai fi inca se vor lamuri, dar nu stiu cat va mai conta.

| Alcyon a răspuns (pentru anonim_4396):

Din cate stiu, unele secte budiste sunt atee. Un prieten de-al meu (ateu), era adept al unei astfel de secte. Nu credea in viata de dincolo, in suflet, reincarnare, nimic.

| Alcyon a răspuns (pentru anonim_4396):

Si eu ma intreb ce-i cu toata campania asta. Parerea mea e ca multi profesori se tem ca-si vor pierde slujbele (si-asa prost platite) si de-asta se face atata tam-tam. Acum, pe praful asta, unde sa-si mai gaseasca de lucru?

Cat despre lipsa de toleranta a crestinilor... Oamenii, in general, sunt intoleranti, fiindca sunt incapabili sa accepte si alte puncte de vedere.

NOname
| NOname a răspuns:

...şi eu sunt împotriva notelor la îndoctrinare ortodoxă (mulţi oportunişti asistând la ea doar pentru o medie cu o fracţiune de nimic mai mare, în loc să-şi petreacă acele ore preţioase la bibliotecă, absorbind informaţii cu adevărat utile în viaţă) şi împotriva îndoctrinării religioase în general, mai ales în şcoli, mai ales la minori.