De obicei, cu sanse bune de conservate, urzicile se usuca! Modalitati de conservare sunt mai multe.Depinde la ce vrei sa le folosesti pe viitor?
Cand am spus la borcan m-a interesat numai aceasta metoda. Stiu ca se pot conserva si prin uscare sau oparire si punere la congelator. Insa metoda la borcan ma interesa.
Urzicile congelate se folosesc pentru ciorbe, pireu, pilaf. Se spală cum s-a arătat la „Pregătirea preliminară a legumelor". Se iau în mănunchiuri şi se taie în felii late, apoi se fierb ca şi salata, cu apă puţină, în oală obişnuită sau în oala sub presiune, cu 100-200 ml apă, 30-40 minute, la foc mic. Se pun la fel, în pungi, la congelator, neapărat etichetate. Ciorba se poate pregăti cu zarzavatul (morcov, ceapă) ras prin răzătoarea cu găuri mari şi călit cu grăsime ca şi pentru orice supă sau ciorbă, având în vedere îndrumările din reţetă.
Merci pentru raspunsuri. Ma interesa daca cineva a conservat la borcan urzici. Iar daca da, cum le-a facut si cum i-au iesit.